به گزارش خبرنگار ایرنا در کابل؛ دور سوم از نشست های دوحه به میزبانی سازمان ملل با موضوع افغانستان روز گذشته در پایتخت قطر با حضور نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان از جمله حسن کاظمی قمی نماینده دولت ایران آغاز شد و امروز به کار خود پایان خواهد داد.
ذبیح الله مجاهد در سومین نشست دوحه گفت: شرکت ما در این دور از نشست دوحه نشان میدهد که حکومت سرپرست افغانستان در کنار همه ملاحظاتی که دارد، طرفدار تعامل مثبت است.
وی بیان داشت: ما بر این باوریم که نشست کنونی در دوحه فرصتی است تا در مورد رهبران ما و تحریمهای یکجانبه و چندجانبه بر سیستم مالی و بانکی و چالشهای پیش روی اقتصاد ملی ما بحثهای مثبتی داشته باشیم که باعث حل مشکلات افغانها نیز خواهد شد.
مجاهد گفت: افغانها می پرسند چرا بر اساس تحریمهای یکجانبه و چندجانبه همه ملت مورد ظلم قرار میگیرد، چرا دولت و بخش خصوصی مورد تمسخر قرار می گیرند؟ افغانهایی که نزدیک به نیم قرن در اثر تهاجمات و مداخلات خارجی از جنگ و ناامنی رنج میبردند، حالا استقلال خود را به دست آوردند، جنگ را پایان دادند، حکومتی را ایجاد کردند و خواستار داشتن روابط مثبت با جهان هستند اما در مقابل جهان بالای آنها تحریم وضع شد چرا؟ آیا این رویه عادلانه است؟!
ذبیح الله گفت: من منکر این نیستم که برخی کشورها ممکن است با برخی اقدامات حکومت سرپرست مشکل داشته باشند، من فکر میکنم که تفاوت و تغییر در سیاستهای دولتها یک راهحل طبیعی است و وظیفه دیپلماتهای با تجربه مانند شماست که به جای تقابل به دنبال راههای تعامل و تفاهم باشند. تفاوت در اقدامات و سیاستهای داخلی به هیچ وجه نباید باعث شود که برخی از کشورهای قدرتمند از ابزار فشار امنیتی، سیاسی و اقتصادی در دست خود برای تأثیرگذاری بر زندگی یک ملت جنگ زده استفاده کنند.
رئیس هیئت حکومت سرپرست اظهار داشت: با وجود تحریمها و فشارهای یکجانبه و چند جانبه، کشت، مواد مخدر که دنیا را تحت تأثیر قرار داده بود را ممنوع کردیم. میراث کشت مواد که به ما مانده بود آن را با جدی کامل به صفر رساندیم. اما برعکس، برخی کشورها به جای استقبال از این اقدام مثبت ما و رفع محدودیتهای بانکی و رهایی ذخایر ارزی ما از حالت انجماد در احیای اقتصاد ملی، به سیاست عدم همکاری ادامه دادند.
مجاهد تاکید کرد: ما همچنین در احیای اقتصادی واقعی افغانستان گام های بزرگی برداشتهایم که با آن برای مردم شغل ایجاد شده، صدها کارخانه ساخته شده، جوانان از بدبختیها نجات شدهاند و بزرگترین فرصتهای تجاری برای زنان ایجاد شده است.
این سخنگو گفت: با پایان یافتن اشغال و جنگ در افغانستان، این فرصت نه تنها برای افغانستان فراهم شده است که از ظرفیتهای ملی خود برای احیای اقتصاد ملی استفاده کند. بلکه حالا کل منطقه از بازگشت امنیت و ثبات به افغانستان سود میبرند.
وی افزود: توسعه روابط میان حکومت سرپرست افغانستان و کشورهای منطقه ثابت میکند که حکومت افغانستان اراده و ظرفیت توسعه روابط را دارد. به همین ترتیب، سایر کشورهای جهان به ویژه کشورهای غربی میتوانند در تعاملی واقع بینانه و عملی مانند کشورهای منطقه، موانع بر سر راه توسعه روابط با دولت افغانستان را از بین ببرند و به یک تعامل مثبت روی بیاورند.
مجاهد گفت: سطح تفاهم سیاسی بین حکومت سرپرست افغانستان و سایر کشورها درحال افزایش است، ماه گذشته قزاقستان نام طالبان را از فهرست گروه های ممنوعه حذف کرد وهمچنین انتظار میرود که فدراسیون روسیه نیز در آینده نزدیک این کار را انجام دهد.
رئیس هیات حکومت سرپرست افغانستان در نشست دوحه تاکید کرد برای اینکه نشست دوحه معنادار باشد، باید اطمینان حاصل شود که همه ما برای امنیت، ثبات و رفاه افغانستان تلاش می کنیم.
رفع تمام محدودیتها و تحریمها، تمام ذخایر ارزی مسدود شدهی افغانستان توسط امریکا باید آزاد شود تا اجرای خوب سیاست پولی، ادغام حسابهای بانکهای تجاری توسط بانک افغانستان صورت گیرد از خواستهای حکومت سرپرست افغانستان در این نشست بود.
نظر شما