علیاصغر مدیرروستا، پیشکسوت تیم ملی فوتبال در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، درباره قرعهکشی مرحله نهایی انتخابی جامجهانی و مشخص شدن حریفان تیم کشورمان، گفت: همگروهی با ازبکستان، قطر، امارات، کرهشمالی و قرقیزستان بهترین قرعهای بود که میتوانست برای ما شکل بگیرد. البته به عنوان یکی از تیمهای مدعی در فوتبال آسیا نباید زیاد در قید و بند همگروه شدن یا نشدن با این تیم و آن تیم باشیم.
وی با اشاره به اینکه با این حال قرعه خوبی نصیب تیم ملی شد، تصریح کرد: البته با توجه به افزایش تیمهای صعودکننده به جامجهانی، حساسیت و هیجانی که گذشته برای صعود وجود داشت، از بین رفته و الان نرفتن به جامجهانی سختتر شده است!
مدیرروستا با بیان اینکه مشکلی برای صعود به جامجهانی نداریم، یادآور شد: از همین الان باید سرمربی و فدراسیون برای صعود به مرحله دوم و سوم هدفگذاری کنند و ایدههای بزرگی داشته باشند. صعود از مرحله اول در جامجهانی، ماموریت سختی نیست و باید از پتانسیلها و ظرفیتهای که فوتبال ایران دارد، برای صعود به مراحل بالاتر در جام استفاده کنیم و برای آن برنامهریزی کنیم.
پیشکسوت تیم ملی فوتبال ایران، اظهار داشت: برخی وقتها هدف صعود به مسابقات است و هیچ ایدهای پس از حضور در مسابقات وجود ندارد و این سبب میشود نتوانیم از تمام ظرفیتی که فوتبال ایران دارد استفاده کنیم. این در حالی است که کادر فنی میبایست با برنامهریزی، نقطه هدف تیم ملی در جامجهانی را مشخص کند و برای آن برنامهریزی کند، در آن صورت است که میتوانیم برای موفقیت تلاش کنیم.
مربی فوتبال کشورمان درباره روند پرفراز و نشیب تیم ملی در مسابقات اخیر، تاکید کرد: تیم ملی نامهای بزرگی دارد اما اتفاقات بزرگی در زمین مسابقه رقم نمیخورد. از نظر تاکتیک تیمی با مشکل مواجه و عقب هستیم. در حالی به برد مقابل ژاپن در جام ملتهای سال گذشته به عنوان یک حماسه اشاره میشود که آن پیروزی نتیجه غیرت و تعصب بازیکنان بود و معتقدم تیم ملی به لحاظ تاکتیکی رشد نکرده است.
مدیرروستا با اشاره به چند بازی اخیر تیم ملی، یادآور شد: حتی تیمهای ضعیف هم مقابل تیم ملی، گردش توپ زیادی دارند و منطقی و اصولی بازی میکنند، اما در تیم ملی ما پیش آمده که گاهی مانند گذشته، رو به فوتبال مستقیم میآورد و از خط دروازه و دفاع، بازیسازی آغاز نمیشود. به طوری که هم در دفاع و هم در حمله با استفاده خلاقیت بازیکنان موفق عمل میکنیم. این نشان میدهد که تیم ملی در تاکتیک تیمی، بازیسازی و انتقال توپ آسیبپذیر است و باید این ضعفها برای مسابقات پیشرو و از همه مهمتر برای جامجهانی برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه فاصله تیمها در آسیا به هم نزدیک شده است، اذعان کرد: کشورهای دیگر در عمل پیشرفت میکنند اما ما فقط در حرف پیشرفت میکنیم. در حال حاضر اگرچند بازیکن شاخصمان از تیم کنار بروند، با توجه به اینکه جایگزینی برای این بازیکنان نداریم، تیم ملی دچار مشکل میشود.
کارشناس فوتبال ایران با بیان اینکه با توجه به میانگین سنی بالای تیم ملی در جامجهانی و جام ملتهای گذشته، تغییر نسل ضروری است، افزود: تغییر نسل تیم ملی با دعوت چند بازیکن جوان آغاز شده، اما این بازیکنان فقط مقابل هنگکنگ فرصت بازی پیدا کردند و با توجه به اینکه تجربه لازم در بازیهای بینالمللی را نداشتند، طبیعی بود که نمایش قابل قبولی هم نداشته باشند. باید به این بازیکنان جوان مقابل ازبکستان و بازیهای بزرگتر هم میدان بدهیم تا پختهتر شوند.
مدیرروستا با اشاره به مشکل چالش جوانگرایی و پشتوانهسازی در لیگ ایران، اظهار داشت: فدراسیون فوتبال باید برای نظارت روی عملکرد مربیان و باشگاهها و ارتقای دانش فنی برنامه داشته باشد. در حال حاضر مربیان ما شجاعت استفاده از بازیکنان جوان را ندارند و لیگ نتوانسته است بازیکنان مستعد زیادی را تحویل تیم ملی بدهد. البته کیفیت پایین فنی لیگ باعث نمیشود که تیم ملی اصولی و با تاکتیک بازی نکند. بهخصوص که هنگکنگ در حالی که لیگ قوی ندارد اما مقابل تیم ما اصولی و با تاکتیک بازی کرد.
وی افزود: استفاده مکرر از کلمات انگلیسی و دهانپرکن نشانه این نیست که فوتبال را میفهمیم، بلکه باید این دانش و تاکتیک که با فوتبال روز دنیا پیش میرود، در زمین بازی پیاده شود و در عمل هم مشاهده کنیم. یوهان کرایف، اسطوره فقید فوتبال معقتد بود«فوتبال بازی کردن خیلی ساده هست؛ اما ساده بازی کردنِ فوتبال، سختترین کار ممکن است.» به همین خاطر باید برای پیشرفت در فوتبال، علم و دانش روز با شجاعت اعتماد به بازیکنان جوان ترکیب شود تا شاهد موفقیت فوتبالمان چه در عرصه باشگاهی و چه ملی باشیم.
نظر شما