۳ تیر ۱۴۰۳، ۲۱:۰۵
کد خبرنگار: 1053
کد خبر: 85518160
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجرای الگوی کشت تنها راه توقف فرونشست دشت قزوین است

قزوین - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: اجرای الگوی کشت و جلوگیری از کشت محصولات پر آب بر و انسداد چاه های غیرمجاز تنها راه حل برون رفت از پدیده فرونشست در دشت قزوین است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا علیمی شامگاه یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با اشاره به فرونشست و اینکه دشت قزوین در بین استان های در معرض این پدیده قرار دارد، تصریح کرد: بدون تردید، فرونشست دشت قزوین براثر استفاده بیش از حد از منابع آبی زیرزمینی و از طریق حفر چاه های غیرمجاز صورا گرفته که این روند بایستی در اسرع وقت متوقف شود.

وی، به در پیش رو بودن فصل تابستان و افزایش گرما و نیز پیش بینی مخاطرات احتمالی مرتبط با خطر احتمالی آتش سوزی جنگل ها و مراتع، صنایع و شهرک های صنعتی بر ضرورت توجه و انجام اقدامات پیشگیرانه در این زمینه تاکید کرد و گفت: آیین نامه استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی در مدیریت بحران بدون تردید لازم الاجراست.

وی ادامه داد: طی ماه گذشته شاهد وقوع یک فقره حادثه آتش سوزی در یکی از شرکت های خودروسازی شهرک صنعتی کاسپین بودیم که خوشبختانه با حضور به موقع عوامل آتش نشانی در حداقل زمان ممکن حریق مهار و از توسعه و گسترش آن به سایر سوله ها جلوگیری به عمل آمد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اظهار کرد: دستگاه های مسوول بایستی تدابیر و برنامه ریزی های لازم را در جهت آمادگی و پیشگیری در موضوعات مربوط به آموزش، اجرای مانورهای عملیاتی و استفاده از آموخته های راجب حوادث بزرگ این چنینی به طور جدی پیگیری کنند.

علیمی با تاکید بر ضرورت اجرایی نمودن برنامه های "قرارگاه سلام" مدیریت بحران استان که از سال گذشته تاکنون در دستور کار قرار گرفته، گفت: برنامه تفصیلی این قرارگاه، پیرو ابلاغ سازمان مدیریت بحران کشور پیرامون استفاده از ظرفیت شرکت های دولتی و خصوصی در مدیریت بحران و نیز در راستای اجرایی کردن آیین نامه سازماندهی و استفاده از ظرفیت تشکل های مردمی و بخش خصوصی در مدیریت بحران، تدوین شده و لازم الاجراست.

وی افزود : با اجرای هرچه مطلوب تر برنامه های قرارگاه سلام در بخش صنایع که در قالب پنج گام اساسی، شناسایی سازماندهی شرکت ها، تشکیل تیم های واکنش سریع، تجهیز و استانداردسازی منابع شرکت ها، آموزش مستمر در شرکت ها، تمرین و برگزاری رزمایش های مشترک و جداگانه در شرکت ها طراحی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین به شرایط آب و هوایی و تغییرات اقلیمی استان و پیش بینی بارش های احتمالی، وقوع سیل و آبگرفتگی معابر اشاره کرد و بر ضرورت لایروبی مستمر رودخانه ها و مسیل ها، به ویژه تخلیه رسوبات از دهانه پل ها و نقاط حادثه خیز رودخانه ها با همکاری دستگاه های ذیربط تاکید کرد و افزود: علاوه بر این، ضروریست اطلاع رسانی، آگاه سازی و هشدار به مردم مبنی بر عدم استقرار در بستر و حریم رودخانه ها و مناطق پرخطر و حادثه خیز در شرایط اضطراری به طرق مختلف از جمله نصب علایم و تابلوهای هشدار دهنده نیز در دستور کار دستگاه های اجرایی قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha