واردات ۵۰۰ مگاوات برق برای اوج بار مصرف تابستان

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: امسال هم واردات ۵۰۰ مگاوات برق از کشورهای ارمنستان و ترکمنستان در اوج بار مصرف برای تامین برق انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مصطفی رجبی مشهدی امروز (چهارشنبه ۲۳ خرداد) در نشست خبری و در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا در مورد تامین تابستان امسال، افزود: واردات برق در کنار سایر اقدام‌ها برای تامین برق پایدار انجام می‌شود.

وی در باره امکان حضور و مشارکت مردم در ساخت نیروگاه ادامه داد: مردم می‌توانند در بخش نیروگاه‌های مقیاس کوچک فعالیت کنند و راه‌اندازی تابلو برق آزاد در بورس انرژی که اخیراً راه‌اندازی شده به سودآوری بیشتر این بخش کمک خواهد کرد.

مدیرعامل توانیر به روبرو بودن دولت سیزدهم با ناترازی ۱۵ هزار مگاوات برق اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم با اقدام در خصوص توسعه ظرفیت نیروگاهی، توسعه خطوط انتقال، توسعه ظرفیت پست‌ها برای کاهش این ناترازی اقدام کرد.

رجبی مشهدی از افزایش ظرفیت ۹ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی خبر داد که توسط بخش خصوصی و دولتی انجام شده است.

وی از تلاش صنایع برای اضافه کردن یک هزار و ۴۰۰مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور خبرداد و گفت: مقرر است صنایع انرژی بر برای احداث ۱۰ هزارمگاوات ظرفیت نیروگاهی اقدام کنند.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: امسال و تا پایان سال ۲ هزار مگاوات نیروگاه صنایع وارد مدار می شود ضمن آنکه اقدام برای احداث ۶ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی نیز شروع شده است.

رجبی مشهدی ادامه داد: حدود ۱۷ هزار مگاوات هم مجوزهای زیست محیطی و موافقت نامه های اصولی برای دریافت سوخت را اخذ کرده و این ها نیز احداث خواهند شد.

وی افزود: هرساله حدود ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت ترانسفورماتورها افزوده می شود و یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر هم به ظرفیت شبکه انتقال و فوق توزیع برای بهبودولتاژ افزوده می شود.

توسعه شبکه برق روستایی

مدیرعامل توانیر به تلاش برای توسعه شبکه برق در روستاها اشاره کرد و گفت:۴۵۰ روستا با جمعیتی حدود ۷ هزار خانواربا اعتباری معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان برق دار شده اند.

رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: همچنین ۱۸ هزار خانوار عشایری با سامانه های قابل حمل خورشیدی از نعمت برق برخودار شده اند.

وی افزود: براین اساس اکنون ۱۰۰ درصد مناطق شهری و ۹۹.۷ درصد مناطق روستایی کشور دارای برق شده اند.

مدیرعامل توانیر گفت: اکنون تلاش برای احداث ۲۲ هزارمگاوات ظرفیت نیروگاهی ادامه دارد که بخش عمده آن در بخش تجدید پذیرها خواهد بود و امید است در کمتر از یکسال آینده به بهره برداری برسند.

رجبی مشهدی از موافقت صندوق توسعه ملی برای اختصاص ۷.۵ میلیارد دلار برای نیروگاه های فسیلی و ۵ میلیارد دلار برای انرژی های تجدیدپذیر با هدف کمک به رفع ناترازی برق خبرداد.

وی گفت: نیروگاه های خورشیدی این قابلیت را دارند تا در اوج بارشبکه به کمک آمده و از بار شبکه بکاهند.

مدیرعامل توانیر یکی از مشوق های توسعه تجدید پذیر را تابلوی برق سبز دانست و ادامه داد: زمان بازگشت سرمایه به این ترتیب خیلی کوتاه تر شده است.

رجبی مشهدی از راه اندازی تابلوی برق آزاد در بورس انرژی در روزهای اخیر خبرداد که در فاز نخست آن یک نیروگاه ۲۰ مگاواتی مقیاس کوچک برق خود را عرضه کرد.

وی خاطرنشان کرد: خریداران برق از این تابلو نیز مشمول محدودیت های برق نخواهند شد.

مدیرعامل توانیر در باره ساعت کاری اداری و تاثیر آن بر کاهش مصرف گفت: براساس مصوبه هیات وزیران ساعت کار از ۱۵ خرداد تغییر و از ساعت ۶ تا ۱۳ شد و این روند تا ۱۵ شهریور ادامه خواهد داشت.

رجبی مشهدی افزود: براین اساس بخش اداری موظف است در ساعت اداری ۳۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی کرده و در ساعت غیر اداری هم ۶۰ درصد کاهش را اعمال کند.

وی ادامه داد: هدف گذاری شده امسال یک هزار و ۵۰۰ مگاوات از این بخش صرفه جویی داشته باشیم که معادل مصرف یزد و مشهد است.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۴۱ مگاوات صرفه جویی در این بخش حاصل شده است.

رجبی مشهدی به تجهیز بخش اداری به کنتور هوشمند خبرداد و گفت: به اداره هایی که رعایت نکنند اخطار داده می شود و اگر باز رعایت نکنند بار اول ۱۰ دقیقه قطع برق خواهند داشت.

وی افزود: در صورت تکرار رفتار پر مصرفی ۳۰ دقیقه قطع برق و باز اگر تکرارکنند قطع کامل صورت می گیرد.

مدیرعامل توانیر به هدف گذاری برای ایجاد ۱۵ درصد کاهش مصرف در بخش خانگی اشاره کرد .

کارگاه ها و صنایع کوچک محدودیت تامین برق ندارند

رجبی مشهدی ادامه داد: کارگاه ها و صنایع کوچک که بیشترین اشتغال را هم دارند از محدودیت های برق معاف شده اند.

وی افزود: شهرک های صنعتی نیز ۶ روز هفته تامین برق می شوند و تنها یک روز محدودیت خواهند داشت که می توانند جابجا کنند.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: البته این محدودیت برق به طورکامل نخواهد بود و ۵ درصد برق آنها تامین خواهد شد.

رجبی مشهدی در باره صنایع بزرگ و انرژی بر هم گفت: با هماهنگی وزارت صمت مقرر شده مشارکت کامل با صنعت برق داشته باشند و تلاش خواهیم کرد امسال انرژی بیشتری تحویل این بخش داده شود.

وی ادامه داد: واحد های حساس باید مجهز به دیزل ژنراتور باشند و صنایع دارویی هم علاوه بر داشتن دیزل ژنراتور باید مشارکت کنند.

مدیرعامل گفت: اگر بخش کشاورزی ۱۵ درصد برق خود را از انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند مشمول محدودیت نمی شوند و برق مازاد آنها نیز به قیمت ۲ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری می شود.

تامین برق خودروهای برقی بدون مشکل

رجبی مشهدی ادامه داد: برای تامین برق خودروهای برقی مشکلی نداریم و تامین می شود.

وی میزان مصرف برق وسایل سرمایشی را ۳۲ هزار مگاوات دانست و افزود: ساکنان مناطق عادی که ۸۰ درصد کشور را شامل می شود اگر از کولرگازی استفاده کننده هزینه برق آنان ۷۰۰ هزار تومان می شود.

مدیرعامل توانیر میزان ناترازی برق امسال را حدود ۱۰ هزار مگاوات اعلام کرد که در تیر و مرداد خواهد بود و تلاش می شود با کمک مردم این ناترازی کاهش یابد.

رجبی مشهدی گفت: امسال خاموشی نخواهیم داشت و تلاش می شود با اجرای پویش با انرژی مشارکت مردم افزایش یابد.

وی ادامه داد: مشترکان با شرکت در این پویش علاوه برپداش های سال گذشته از جوایز ارزنده برخودار می شود و پیش بینی می شود ۱۰ درصد در مصرف کاهش داشته باشیم.

مدیرعامل توانیر افزود: صادرات برق براساس اولویت نیاز داخل خواهد بود و اکنون در حداقل ممکن به میزان ۵۰۰ مگاوات انجام می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha