سید علی احمد زاده روز یکشنبه در بازدید از سد شیو باشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورت ساخت این سد بیش از هفت هزار هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان آبیاری خواهد شد.
وی بیان کرد: جایگزین طرح آبرسانی پمپاژ ایستگاه های پمپ آب شهر باشت در طی سال های گذشته به دلایل مختلف در این شهرستان نیمه کاره رها شده بود.
احمد زاده ابراز کرد: شرکت آب منطقه ای بیش از یکهزارمیلیارد ریال به پیمانکار این طرح بدهکار بود که بخشی از آن در دولت سیزدهم پرداخت شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برداشت بی رویه آب های زیرزمینی موجب افت چاه های می شود گفت: سد شیو در دست پیگیری است که کهگیلویه و بویراحمد و استان فارس از آن بهره مند خواهند شد.
احمدزاده ابراز کرد: با بهره برداری از این سد کشاورزی منطقه رونق جدی خواهد گرفت و قرار است ۳۵ هزار هکتار زمین را آبیاری کند.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح مناطق استان از جمله باشت و روستاهای اطراف آن، کوپن و ممسنی و دهنو ها در فارس را متحول خواهد کرد.
احمدزاده افزود: سد مخزنی شیو یکی از طرح های مهم مهار آبهای سطحی در سطح استان بشمار می رود که با هدف تنظیم ۸۱ میلیون متر مکعب آب از حوزه رودخانه زهره به منظور تامین نیازهای آب آشامیدنی، کشاورزی وصنعت شهرستانهای گچساران، باشت و رستم در استان فارس اجرا خواهد شد.
احمد زاده اظهار کرد: سد شیو با هدف مهار و کنترل سیلاب های رودخانه شیو با حجم ۵۵ میلیون متر مکعب و با تراز نرمال ۹۴۷ متر از سطح دریا با تنظیم سالیانه ۹۷.۴ میلیون متر مکعب از آورد ۱۵۸ میلیون متر مکعبی رودخانه شیو به منظور تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی و توسعه گردشگری و بهبود محیط زیست مطالعه شد.
هدف از اجرای شیو ایجاد تولید، اشتغال پایدار و مستقیم به میزان حداقل ۳۰ هزار نفر در شهرستان های باشت، گچساران و رستم و استفاده ثقلی از آب بدون مصرف برق، کاهش فقر و بیکاری و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها خواهد بود.
در اجرای این سد سالیانه حداقل ۵۰ هزار میلیارد ریال درآمد کشاورزی در سه شهرستان پایین دست حاصل خواهد شد که مستقیم به جوامع محلی و روستاها وارد خواهد شد.
نظر شما