یکه‌تازی نوبرانه‌ها در بازار میوه؛ قیمت انبه و زردآلو به مرز چهار میلیون ریال رسید

زاهدان - ایرنا - قیمت نجومی میوه‌های نوبرانه فصل بهار در حالی جیب مردم را خالی کرده که هر کیلوگرم انبه و زردآلو به ترتیب از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال گذر و کام بسیاری از شهروندان سیستان و بلوچستان را تلخ کرده؛ همین این امر باعث شده تا ساکنان این استان از متولیان امر خواستار نظارت بیشتر بر قیمت‌ها شوند.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان بهشت کوچک انواع و اقسام باغات و میوه‌های گرمسیری مانند گواوا، چیکو، سیتاپُل، پاپایا، جَم، تمبر هندی، بیرام، جمبولان، کنار، انبه و موز است که در ظاهر و طعم بی‌نظیر بوده و اغلب بسیار ناشناخته هستند.

آب و هوای گرم و استوایی شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان و کشت انواع محصولات خاص گرمسیری در این مناطق مهمترین دلیلی است که برای این محدوده خاص جغرافیایی نامی چون هندوستان کوچک برگزیده شده است

بازارهای فروش میوه سیستان و بلوچستان بویژه شهرهای جنوبی استان همانند چابهار، ایرانشهر، سرباز و نیکشهر شاهد رویش گونه‌های خاصی همچون گواوا، چیکو، سیتاپل و پالسا است که تنها در این خطه از کشور کشت شده، میوه‌هایی عجیب و غریب؛ اما بسیار خوشمزه و پرخاصیت که شاید حتی نام آن‌ها را نشنیده باشید.

آب و هوای گرم و استوایی شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان و کشت انواع محصولات خاص گرمسیری در این مناطق مهمترین دلیلی است که برای این محدوده خاص جغرافیایی نامی چون هندوستان کوچک برگزیده شده است

در این میان خالی از لطف نیست که بدانیم هندوستان به تنهایی بیش از ۱۸میلیون تن از انبه جهان را تولید می‌کند و شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان که مهد پرورش میوه‌های گرمسیری هستند سالانه چیزی در حدود ۱۴ هزار تن از این شاه میوه استوایی را روانه بازار می‌کنند.
با توجه به شباهت آب و هوایی «سرباز» با اقلیم کشور پاکستان که تولید کننده مرغوب‌ترین ارقام انبه در منطقه است پتانسیل مناسبی جهت توسعه کشت انواع ارقام انبه در این شهرستان وجود دارد، میوه‌ای که به شاه میوه‌ها معروف بوده و در مقایسه با سایر میوه‌ها انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی را دارا است.

با این وجود در حالی این روزها شاهد حضور میوه‌های نوبرانه بهاری همچون انبه، زردآلو و هلو در سطح شهر بویژه بر روی چرخ دستی‌های دوره گردها هستیم که نرخ‌شان گران و تجربه لذت خوردن آنها کم است، میوه‌های خوشمزه بهاری که زود می‌آیند و خیلی زود هم می‌روند و تنها لذت خوردن و شاید داغ نخوردن را در دل طرفدارانشان برجای می‌گذراند.

این نوبرانه‌های گران، چشم هر رهگذری را نوازش می‌دهند و وسوسه‌ای غیرقابل کنترل بر جان می‌اندازند و مشتریان زیادی را از کوچک و بزرگ به خود جذب می‌کنند، مشتریانی پر و پا قرص که تحت هر شرایطی و با هر نرخی؛ از خریداری این میوه‌های نوبرانه دست برنمی‌دارند و آنها را رها نمی‌کنند.

یکه‌تازی نوبرانه‌ها در بازار میوه؛ قیمت انبه و زردآلو به مرز چهار میلیون ریال رسید

چنبره گرانی بر بازار میوه فروشان

رضا بزی یکی از شهروندان زاهدانی با بیان اینکه نظارت بر بازار میوه فروشان باید تشدید شود، اظهار کرد: این روزها هر کیلوگرم انبه در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان از یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال تا یک میلیون و ۵۰۰ میلیون ریال به فروش می‌رسد که البته این نرخ در بین فروشندگان یکسان نبوده و متغیر است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: زردآلو و هلو نوبرانه‌های بهاری دیگری هستند که دارای نرخ گرانتر از انبه بوده یعنی هر کیلوگرم زردآلو از سه میلیون ریال تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و هر کیلوگرم هلو تا مرز ۲ میلیون ریال رسیده؛ اما خوب، آن هم مشتریان خاص خود را در این فصل دارد، اگرچه خرید این گونه میوه‌ها از عهده تمام خانوارها بر نیامده و برخی در حسرت طعم گران این نوبرانه‌های بهاری مانده و از مسوولان تقاضای رسیدگی و نظارت بر کالاهای عرضه شده را دارند.

دانیال براهویی یکی دیگر از شهروندان زاهدانی، بیان کرد: قیمت میوه روزانه در حال تغییر و محله به محله هم قیمت‌ها متفاوت است و به نظر می‌رسد به دلیل نظارت ضعیف بر بازار این وضعیت به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه جمعیت خانواده آنان هشت نفر است، ادامه داد: قیمت برخی میوه‌ها به قدری عجیب و غریب است که آدم جرات ندارد قیمت‌ها را سوال کند؛ در صورت انتقاد هم فروشندگان پاسخ می‌دهند که افزایش قیمت تمام شده حمل بار و کرایه حمل و نقل عامل گرانی بوده در حالیکه این دلایل بهانه است، نظارت‌ها دقیق نیست.

یکه‌تازی نوبرانه‌ها در بازار میوه؛ قیمت انبه و زردآلو به مرز چهار میلیون ریال رسید

تفاوت قیمت میوه در نقاط مختلف شهر

بررسی‌های میدانی خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم موز، پرتقال و سیب در بازار میوه فروشان به ترتیب ۵۰۰ تا ۳۵۰ هزار ریال است؛ اما قیمت این سه قلم میوه در هر مغازه متفاوت و البته شاید گران‌تر هم به فروش برسد و با توجه به محله‌های برخوردار و محروم این قیمت‌ها تغییر پیدا می‌کند.

قیمت گوجه سبز که جزو میوه‌های پرطرفدار این فصل است نیز این روزها سر به فلک کشیده و به مرز هر کیلوگرم ۲ میلیون ریال رسیده است.

یکه‌تازی نوبرانه‌ها در بازار میوه؛ قیمت انبه و زردآلو به مرز چهار میلیون ریال رسید

تداوم نظارت مستمر

معاون بازرسی و حمایت از مصرف‌کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان از نظارت بر واحدهای صنفی با برگزاری گشت‌های مشترک بازرسان سازمان صمت، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی بارفروشان خبر داد و گفت: در این طرح‌ها مواد تخلف مانند گران‌فروشی، عدم ارائه فاکتور خرید و عدم درج قیمت تنظیم شناسایی و جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال می‌شود.

قنبر کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تمامی واحدهای صنفی موظف به نصب قیمت کالا و نرخ‌نامه در معرض دید عموم هستند، شهروندان می‌توانند هرگونه تخلف اقتصادی همچون گران‌فروشی، کم‌فروشی، عدم نصب قیمت و عدم صدور صورت حساب را به شماره تلفن ۱۲۴ سامانه سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گزارش دهند.

رصد دقیق بازار میوه و تره بار در سیستان و بلوچستان

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان گفت: بازار میادین میوه و تره بار زیر ذره بین تعزیرات حکومتی و سایر ارگان های نظارتی قرار دارد.

منصور انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: گشت‌های مشترک در تمامی شهرستان‌های سیستان و بلوچستان که اداره تعزیرات حکومتی دایر است فعال خواهند بود و بازار را رصد می کنند به گونه ای که حضور تیم نظارتی در بازار برای مردم محسوس خواهد بود.

وی ادامه داد: مراکز عمده خرید و عرضه کالا و خدمات انبارها، سردخانه ها و فروشگاه های زنجیره ای مراکز فروش پوشاک و کیف و کفش مهمترین نقاط تمرکز گشت های مشترک تعزیرات حکومتی هستند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سامانه ۱۳۵، سامانه مردمی دریافت شکایات مردم است، خط قرمز سازمان تعزیرات، رعایت حقوق مردم است و مردم می‌توانند تمام شکایت خود را از طریق این سامانه به ما اعلام کنند تا در سریع‌ترین زمان مورد بررسی قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha