ظرفیت انبارهای ذخیره نهاده های کشاورزی کود در کهگیلویه وبویراحمد سه برابر شد

یاسوج - ایرنا - مدیرشرکت حمایتی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:ظرفیت انبارهای ذخیره نهاده های کشاورزی کود استان نسبت به پیش از فعالیت دولت سیزدهم سه برابر شده است.

علی لاهوتی روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود :ظرفیت انبارهای ذخیره نهاده کشاورزی کود که پیش ازآغاز دولت سیزدهم در کهگیلویه وبویراحمد چهارهزار تن بود به ۱۲ هزار تن افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه نهاده های کشاورزی کود به علت وارداتی بودن و پیامدهای ناشی از تحریم، امکان نرسیدن به موقع آن به دست کشاورز وجود دارد تاکید کرد:براساس برنامه ریزی صورت گرفته امسال هم ۵۰۰ تن به ظرفیت های کود استان اضافه می شود.

لاهوتی تصریح کرد: در زمان حاضر چهارهزار تن نهاده کشاورزی تامین و در انبارهای استان ذخیره شده تا در زمان پیک مصرف با کمبود مواجه نشویم که البته میزان ذخیره در ماه های آینده افزایش خواهد یافت.

مدیرشرکت حمایتی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تجهیز انبارهای نگهداری نهاده کشاورزی کود به دوربین های مدار بسته برای افزایش امنیت آنان با توجه به بالا بودن قیمت این محصولات موضوع دیگری است که مورد توجه مسوولان در دولت سیزدهم بوده به طوری سه میلیارد ریال اعتبار برای تحقق آن هزینه شده است.

لاهوتی با اشاره به اینکه امسال ۳۲ هزار تن کود یارانه ای از انواع پتاسه،فسفاته و اوره به استان اختصاص یافته تصریح کرد: قیمت کود یارانه ای در سال جاری ۱۵ تا ۳۰ درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: براساس نرخ های امسال نرخ هر کیسه کود ۵۰ کیلوگرمی سوپر فسفات ساده سه میلیون و ۵۵ هزار ریال،سوپرفسفات تریبل هفت میلیون و ۱۵۰ هزار ریال،میکروبی فسفات سه میلیون و ۱۲۰ هزار ریال و دی آمونیوم فسفات هشت میلیون و ۶۰ هزار ریال،کلرور پتاسیم،هفت میلیون ۴۷۵ هزار ریال،سولفات پتاسیم هشت و ۱۲۵ هزار ریال و اوره یک میلیون و ۹۵۰ هزار ریال اعلام شده است..

مدیرشرکت حمایتی کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه اختصاص کود یارانه ای براساس الگوی کشت صورت می گیرد عنوان کرد: گندم،ذرت، دانه های روغنی و جو از جمله محصولاتی هستند که در استان به آنان کود یارانه ای تخصیص یافته است.

لاهوتی در خصوص میزان سهمیه هر کشاورز از نهاده کشاورزی کود یارانه ای تاکید کرد:کارشناسان پهنه جهاد کشاورزی براساس جنس خاک و نوع محصولات میزان نیاز بهره برداران را برآورد می کنند و آنان با مراجعه به کارگزاری ها کود خود را تهیه می کنند.

مدیرشرکت حمایتی کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۵۰تن کود بین تولیدکنندگان محصولات زراعی در استان توزیع شده است.

وی تصریح کرد: ۶۰ کارگزاری بخش خصوصی و و ۱۰ کارگزاری دولتی در کهگیلویه و بویراحمد توزیع کود در استان را بر عهده دارند.

۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالانه حدود یک میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی تولید می کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha