دکتر زینب اختری روز پنجشنبه در مراسم «تقدیر از مادران دهه شصتی و مادران هوش فرزند»، «تقدیر از منتخبین دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت» و «افتتاحیه اتاق رصد جمعیت در استانداری خراسان رضوی» که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد افزود: بایستی تلاش شود تا نرخ باروری در کشور افزایشی شود که امید است تا پایان سال ۱۴۰۳ این شیب به صورت صعودی به سمت بالا حرکت کند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ نرخ باروری در کشور ۱.۵ بوده که شیب نزولی آن متوقف شده است و در برخی مناطق مانند خراسان رضوی در حال افزایش است.
مدیر کل امور زنان و خانواده وزارت کشور گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده و افقی که برای حل مسأله جمعیت در نظر گرفته شده بایستی به گونه ای جهادی عمل شود و مردم هم پای کار بیایند تا در سال ۱۴۰۶ نرخ باروری در کشور به ۲.۶ برسد.
موضوع فرزند آوری نباید حاکمیتی شود
مدیر کل امور زنان و خانواده وزارت کشور ادامه داد: موضوع جمعیت و فرزندآوری نباید حاکمیتی شود و خانواده ها نباید برای حاکمیت فرزندآوری کنند، بلکه برای توسعه فردی و خانوادگی فرزندآوری داشته باشند و در این میان حاکمیت بایستی تسهیل گری کند.
وی ادامه داد: مساله جمعیتی تنها مسأله زمان دار در جمهوری اسلامی است که اگر حل نشود دچار بحران و چالش جمعیتی خواهیم شد و بین چهار تا پنج سال بیشتر برای حل مساله جمعیتی وقت نداریم.
به گفته وی، اگر این فرصت را از دست بدهیم حل این مسأله رقم نخواهد خورد.
اختری بیان کرد: با تمام زحماتی که تاکنون برای حل این مسأله در کشور کشیده شده است و شیب نرخ جمعیتی اگر چه کاهش یافته اما شرایط مطلوب نیست و این شیب بایستی صعودی شود.
وی گفت: امسال در خراسان رضوی ۱۶ هزار زوج نابارور شناسایی شدند و زیر پوشش بیمه برای درمان قرار گرفتند.
به گزارش ایرنا، جلسه ستاد جمعیت استان خراسان رضوی با حضور مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت و دبیر ستاد ملی جمعیت کشور و مسولان و مدیران دستگاه های دولتی استان خراسان رضوی برگزار شد.
در این مراسم از منتخبان بخشهای هفتگانه رویداد جوانی جمعیت و چهار مادر دهه شصتی استان خراسان رضوی تقدیر به عمل آمد.
نظر شما