صندوق ضمانت صادرات ایران پشتوانه صندوق‌های پژوهش و فناوری شد

تهران- ایرنا- سخنگو و دبیر هیات دولت با اشاره به مصوبه اخیر دولت برای نقش آفرینی بهتر صندوق ضمانت صادرات و حمایت جدی از صادرات محصولات دانش بنیان، گفت: طبق این مصوبه، صندوق ضمانت صادرات می‌تواند در وجه صندوق‌های پژوهش و فناوری ضمانت‌نامه صادر کند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علی بهادری جهرمی امروز جمعه از نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX ۲۰۲۴) در پارک فناوری پردیس بازدید کرد و در ادامه در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه صندوق ضمانت صادرات و صندوق توسعه فناوری‌های نوین حضور یافت.

بهادری جهرمی از مصوبه جدید هیات دولت در راستای صدور ضمانت نامه در وجه صندوق های پژوهش و فناوری خبر داد و با حضور وی نخستین تفاهم‌نامه این صندوق با بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴ منعقد شد.

صندوق ضمانت صادرات ایران پشتوانه صندوق‌های پژوهش و فناوری شد

بهادری جهرمی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، با اشاره به تعامل موثر این دو صندوق در ایجاد مسیر جدید صادراتی حوزه فناوری و دانش بنیان و جذب سرمایه گذاری خارجی اظهارداشت: دولت مردمی با مصوبات جدید به دنبال ایجاد چنین بسترهایی است تا مسیر صادرات محصولات دانش بنیان و فناور و جذب سرمایه گذار خارجی هموار شود.

وی در ادامه، از مصوبه اخیر دولت برای نقش آفرینی بهتر صندوق ضمانت نامه صادرات و حمایت بیشتر دولت از صادرات محصولات دانش بنیان خبر داد و افزود: با مصوبه اخیر دولت صندوق ضمانت صادرات می‌تواند در وجه صندوق های پژوهش و فناوری ضمانت نامه صادر کند.

سخنگوی دولت تاکیدکرد: این مصوبه زمینه حمایت بیشتر وزارت صمت از سرمایه گذاری صادراتی حوزه دانش بنیان و فناور را فراهم کند.

حمایت از صادرات غیرنفتی در حوزه نوآوری

معاون صندوق ضمانت صادرات وزارت صمت نیز در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه با صندوق توسعه فناوری های نوین با اشاره به ظرفیت‌های شکل گرفته در صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی حوزه فناوری و تفاهم‌نامه این دو صندوق گفت: ماموریت اصلی صندوق ضمانت صادرات حمایت از صادرات غیرنفتی و تسهیل استفاده از منابع ارزی و ریالی برای صادرات کالا و پوشش ریسک خریداران و سرمایه گذاران خارجی است.

سیدمهدی یوسفی نژاد افزود:در این راستا امروز تفاهم‌نامه خوبی را با صندوق توسعه فناوری های نوین داشته‌ایم که بتوانیم این ماموریت مهم را در حوزه دانش بنیان اجرایی کنیم.

صندوق ضمانت صادرات ایران پشتوانه صندوق‌های پژوهش و فناوری شد

وی همکاری در حوزه تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ ارزی-ریالی) صندوق توسعه فناوری های نوین را یکی از بخش های مهم این تفاهم‌نامه دانست و افزود: تجمیع سرمایه‌های خرد ارزی و ریالی توسط تامین مالی جمعی جدید این صندوق با نام (نوین کراود) و استفاده از این منابع برای طرح‌های دانش بنیان صادرات محور، توسعه ظرفیت صادرات را به همراه خواهد داشت.

معاون صندوق ضمانت صادرات وزارت صمت ادامه داد: بر این اساس، به عنوان صندوق ضمانت صادرات ایران آمادگی داریم که ضمانت و تضامین لازم را به شرکت‌های دانش بنیان و سایر صادرکنندگان فعال در این حوزه که طرح آنها منجر به صادرات کالا در آینده می‌شود، صادر کنیم.

یوسفی نژاد درباره سهم شرکت‌های دانش بنیان و فناور از مشتریان صندوق ضمانت صادرات، خاطرنشان کرد: سهم صندوق ضمانت صادرات از تضمین شرکت‌های دانش بنیان در سال‌های اخیر اندک بوده اما به دلیل مصوبه حمایتی تصویب شده توسط هیات مدیره این صندوق در ماه‌های اخیر حرکت خوبی اتفاق افتاده است.

صندوق توسعه فناوری های نوین؛ راهبر سرمایه گذاری ارزی صندوق ضمانت صادرات در حوزه نوآوری

معاون اعتباری و تجاری سازی صندوق توسعه فناوری های نوین نیز درباره این تفاهم‌نامه اظهار داشت: تفاهم‌نامه ای که امروز در حضور سخنگوی دولت میان صندوق توسعه فناوری های نوین به عنوان صندوق پیشتاز در حوزه فناوری کشور و صندوق ضمانت صادرات به عنوان صندوق دولتی متولی صادرات ذیل وزارت صمت به امضا رسید، دریچه جدیدی برای صدور ضمانت نامه های صادراتی شرکت های دانش بنیان است.

محمد کلاهی ضمن تشریح برخی مفاد این تفاهم‌نامه خاطرنشان کرد: این همکاری در زمینه صدور ضمانت های ارزی مشتریان و شرکت های دانش بنیان و فناوری است که از سوی صندوق توسعه فناوری های نوین به صندوق ضمانت صادرات معرفی می‌شوند و به زودی با صدور اولین ضمانت نامه‌ها این همکاری عملیاتی می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد نخستین تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ ارزی-ریالی) کشور با عنوان نوین کراود به همت صندوق توسعه فناوری های نوین افزود: همواره دغدغه سرمایه گذاران خارجی این است که اصل سرمایه آنها توسط یک نهاد معتبر تضمین شود تا ضمن رفع دغدغه به سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان و فناور ترغیب شوند.

کلاهی ادامه داد: از این رو و با دریافت موافقت اصولی نخستین سکوی تامین مالی جمعی ارزی و ریالی کشور توسط صندق توسعه فناوری های نوین به زودی با رونمایی وزیر امور اقتصاد و دارایی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه رونمایی از این سکو و تفاهم‌نامه با صندوق ضمانت صادرات این دغدغه را برای سرمایه گذاران ارزی چه در داخل کشور چه سرمایه گذاران خارجی برطرف خواهد کرد، افزود: به این ترتیب سرمایه گذاران خارجی از طریق ضمانتی که صندوق ضمانت صادرات برای سرمایه پذیران به ذی نفعی سکوی تامین مالی جمعی نوین کراود صادر می کند، حفظ اصل سرمایه آنها تضمین و امکان سرمایه گذاری بی دغدغه بر روی طرح‌های دانش بنیان توسط آنها فراهم می‌شود.

معاون اعتباری و تجاری سازی صندوق توسعه فناوری های نوین یادآور شد: این همکاری برای نخستین بار در کشور شکل گرفته است و با این اتفاق مهم، امکان تامین مالی جمعی و تضمین سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شده است تا دغدغه ریسک سرمایه گذاری ارزی در این پروژه ها را نداشته باشند.

وی ادامه داد: صندوق توسعه فناوری های نوین به واسطه این تفاهم‌نامه، راهبر و GP صندوق ضمانت صادرات در سرمایه گذاری ارزی و ریالی در حوزه فناوری با بازدهی بالا و تضمین اصل سرمایه خواهد شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha