به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، اولین روز نمایشگاه است، گشتی در راهروها که میزنی غرفههایی را میبینی که همه کارشان را کردهاند، کتابهایشان را چیدهاند، روی صندلیهایشان تکیه دادهاند و منتظر میزبانی از بازدیدکنندگان هستند. طبیعی است که در روز نخست آن هم در ساعتهای نخستین چنین رویداد بزرگی همه چیز تمام نباشد. غرفههای بسیاری هستند که فقط عنوان دارند اما نه از ناشر خبری است و نه از کتابهایش.
با اینکه نمایشگاه به اصطلاح قدیمیها هنوز خوب جا نیفتاده اما برخی غرفهها را که میبینی جذابیتهایی دارند که دل از مخاطب میبرند و دوست داری چند ساعتی بنشینی و گپ بزنی.
یه فنجون کتاب پیش ما باش؛ تجربه انتخاب یه کتاب خوب
چی بخونیم؟ شاید این سوال خیلیها باشد که چه بخوانیم، از چه کسی و کدام انتشاراتی؟ در ابداعی نو و خلاقانه، غرفهای هست که در آن مشاوره میدهند اما با مشاورههای مرسوم تفاوت دارد. مشاورهای با طعم کتاب.
در غرفه مشاوره با طعم کتاب، کارشناسان در حوزههای مختلف ادبی، تاریخی، اجتماعی، روانشناسی و ... از دانشگاهها و مراکز علمی از میهمانان با یک فنجان کتاب پذیرایی میکنند. مشاورهایی که به گفته خودشان بهترینها را معرفی میکنند تا مخاطبان با فراغ بال دست به انتخابهای خوبی بزنند و سبد فرهنگی خانوادههای خود را پر کنند از آثاری که خواندنشان خالی از لطف نیست.
اسطورهها هم به نمایشگاه امسال آمدهاند؛ قدیم و جدید. از ایران باستان تا به امروز و اسطورههای مربوط به ملل دیگر. غرفهای متفاوت از غرفههای دیگر که برای همه از کودک تا پدربزرگها و مادربزرگها درباره اسطورهها میگوید. از تاریخ و فرهنگ؛ کتابهای ریز و درشتی که داستان دارند، خاطره دارند و تاریخ کهن از پادشاهها، شعرا، ادیبان، فلاسفه، رهبران و ...
غرفهای هم از مکتب حاج قاسم سلیمانی میگوید؛ سردار دلها که شمایل و تصاویر آن شهید عزیز در جایجای نمایشگاه کتاب جلوهنمایی میکند. فلسطین، محور جهان اسلام، موضوع مهمی است که نمایشگاه کتاب امسال به عنوان یک از محورهای اصلی خود به آن قرار است بپردازد؛ فلسطینی که حاج قاسم شهید دربارهاش میگوید: دفاع از فلسطین برای ما شرف و عزت است و ما این را با هیچ متاعی در دنیا معامله نخواهیم کرد.
نمایشگاه سی و پنجم کتاب عصر امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسما کار خود را شروع میکند؛ نمایشگاهی که جلوه عدالت فرهنگی است؛ نمایشگاهی که هر کسی چه در قلب تهران و چه در روستاهای دورافتاده میتواند از طریق فضای مجازی کتابهای مورد علاقه خود را تهیه کند. سفارش داده و درب منازل خود تحویل بگیرند. سومین دورهای است که نمایشگاه کتاب چنین قابلیتی را تجربه میکند تا کتابها را به دست علاقمندانش در هر جایی که هستند برساند.
مصلای امام خمینی(ره) تهران از امروز به مدت ۱۰ روز (۲۹ اردیبهشت) میزبان علاقمندان به کتاب و کتابخوانی از تهران و از سراسر کشور است.
نظر شما