مهراب محمدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: چادر شببافی یکی از صنایعدستی سنتی استان به شمار میرود که در گذشته با پارچههای رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته میشد اما سالهاست که بافتن این محصول صنایع دستی رونقی نداشته و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی ادامه داد: کارشناسان بر این عقیده هستند چون یکی از کاربردهای چادر شبباف رواندازی بوده که در شب از آن استفاده میشده از همین رو به این اسم نامگذاری شده است و از دیگر کاربردهای آن میتوان به روپوش رختخوابها و ملحفهها، پرده و نورگیر در گذشته اشاره کرد.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: نخستین فرایند برای احیای رشتههای صنایع دستی فراموش شده، برگزاری دورههای آموزشی است که در این رابطه در ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت نام میشود و پس از آن با برگزاری دورههای آموزشی افراد میتوانند با شیوه تولید صنایع دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول میکنند.
محمدی ادامه داد: هنرجویان پس از دریافت گواهی میتوانند از مزایایی نظیر بیمه و دریافت تسهیلات هم برخوردار شوند و علاوهبر برای رشتههای احیا شدن نظیر چادر شببافی کاربریهای جدید تعریف میشود تا بازاریابی و فروش محصولات نیز موفق عمل شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته رشته صنایعدستی سبدبافی در استان احیا شد، تصریح کرد: در برنامه داریم که هر سال یک رشته صنایع دستی را در استان احیا کنیم.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به شناسایی ۸۰ رشته صنایع دستی در استان، اظهار داشت: از این تعداد ۵۰ رشته فعال است و مابقی رشتهها کمتر مورد توجه واقع شده و یا در حال فراموشی است.
به گزارش ایرنا، رشتههای صنایعدستی فعال در استان شامل بافتههای داری نظیر گلیم، چوقابافی، نواربافی، البسه محلی، گیوهدوزی، قلمزنی روزی فلز، سافلگری سنتی، زیورآلات سنتی، احجام فلزی، نگارگری و تذهیب، ملیلهدوزی، خاتمکاری، سرمهدوزی، صنایع چوب نظیر معرق و مشبک، حجاری سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، فیروزهکوبی میناکاری، رنگرزی سنتی، نقاشی روی شیشه، پاپیهماشه، گچبری سنتی، بافتنیهای سنتی، خراطی و چوب، چلنگری سنتی و چاپ قلمکار از مهمترین رشتههای صنایعدستی چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.
تاکنون ۴۸ رشته صنایع دستی استان دارای نشان ملی و ۹ رشته موفق به دریافت نشان بینالمللی شده است.
در این استان ۳۷ تعاونی زیرمجموعه اتحادیه صنایع دستی در استان فعال است و حدود ۷۵۰ هنرمند صنایع دستی نیز ززیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
نظر شما