حمید بادرستانی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بادرستانی افزود: واحدهای گازی نیروگاه ری بعد از پشت سر گذاشتن تعمیرات دوره ای، آمادگی مطلوبی برای پیک پیش رو در سال ۱۴۰۳ دارند.
وی افزود: یک واحد حادثه دیده ۳۲ مگاواتی آسک که بصورت غیر مترقبه از مدار خارج شده است، بی وقفه و بصورت جهادی در حال تعمیر و بازسازی می باشد و متخصصان نیروگاه در تلاش برای رساندن به موقع این واحد برای پیک تابستان می باشند.
این مسئول با اشاره به این موضوع که پایش وضعیت واحدهای تولید انرژی بصورت دقیق و با جدیت در حال انجام می باشد، خاطرنشان کرد: حفظ سطح آمادگی واحدهای تولیدی این نیروگاه برای تابستان از مهمترین برنامه ها محسوب می شود.
بازسازی قطعات داغ نیروگاه ری به منظور تأمین قطعات یدکی واحدها
مدیرعامل نیروگاه ری از بازسازی حدود ۶۰ نوع تجهیز داغ نیروگاهی و در مجموع بیش از ۱۱۰۰ قطعه، به منظور تأمین قطعات یدکی واحدها در تعمیرات برنامه ریزی شده در سال جاری خبر داد.
بادرستانی اضافه کرد: تأمین قطعات یدکی واحد ها به منظور حفظ آمادگی برای تأمین برق شبکه سراسری کشور و کمک به پایداری تولید، در تعمیرات برنامه ریزی شده و همچنین حوادث غیر مترقبه بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: انجام به موقع تعمیرات و بازدیدهای پیشگیرانه، کنترل و تست های مربوطه بر روی قطعات، خصوصاً برای واحدهای با طول عمر بالا حاشیه امنیت بسیار خوبی در پیک تابستان ایجاد خواهد کرد.
این مسئول اظهار داشت: نیروگاه ری به منظور تأمین قطعات یدکی واحد ها در تعمیرات نیمه دوم سال و نیز موارد از پیش تعیین نشده، به لحاظ تنوع زیاد واحدهای گازی خود حدود ۶۰ نوع تجهیز داغ نیروگاهی شامل: پره های ثابت و متحرک توربین، قطعات محفظه احتراق و انواع یاتاقان و در مجموع بیش از ۱۱۰۰ قطعه را با مدیریت و نظارت متخصصین توانمند نیروگاه ری توسط شرکت های دانش بنیان و داخلی در یک سال گذشته بازسازی کرده است.
وی یادآور شد: ضمن صرفه جویی قابل ملاحظه انجام شده، دانش فنی نظارت بر بازسازی قطعات داغ توربین های این نیروگاه بطور ۱۰۰در صد توسط متخصصین و کارشناسان نیروگاه ری بومی سازی شده است.
نیروگاه گازی ری در زمینی به مساحت ۵۲ و نیم هکتار در هفت کیلومتری مرکز شهرستان ری در نزدیکی پالایشگاه تهران قرار دارد، این نیروگاه در بدو تاسیس (۱۳۵۶) با نصب ۴۴ واحد توربین گازی با ظرفیت اسمی ۱۳۷۱ مگاوات در ۲ تیپ جنرال الکتریک و وستینگهاوس با تولید ۲۰ درصد برق مصرفی کشور شروع بکار کرد و هم اکنون با ۲۱ واحد توربین گازی با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات برق تولید می کند.
نظر شما