۳۰ فروردین ۱۴۰۳، ۱۹:۰۰
کد خبر: 85449305
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

محورهای مسدود مهرستان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان بازگشایی شد

زاهدان- ایرنا- فرماندار مهرستان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان از بازگشایی تمامی راه‌های ارتباطی مسدود ناشی از بارندگی اخیر در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایرنا، ناصر درازهی عصر پنجشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران مهرستان افزود: ضروری است نسبت به بازدید از بندها و مسیل ها از طرف دستگاه های ذیربط اقدامات لازم انجام و مشکلات ایجاد شده بر اثر سیلاب رفع شود.
وی بیشترین میزان خسارات سیلاب در مهرستان را در حوزه راه ها، کشاورزی، واحدهای مسکونی و زیرساخت های شهری اعلام کرد و گفت: تمامی دستگاه های اجرایی به صورت جهادی پای کار باشند و نسبت به ترمیم و بازسازی خسارات اقدام کنند.

فرماندار مهرستان بیان کرد: با هر بارندگی و طغیان رودخانه ها، مسدود شدن راه بسیاری از روستاها به ویژه در مسیر مهرستان به ایرانشهر و روستای کهن جانمحمد را شاهد هستیم که لازم است در حوزه بخش بیرک احداث پل و آبنما انجام شود.

وی ادامه داد: ایجاد سیل بند حفاظتی در مسیر محله نوک آباد تا کهن شهر برای هدایت مسیر آب باید در دستور کار قرار گیرد.

درازهی افزود: همزمان با بارندگی های اخیر ۱۰خانوار اسکان اضطراری داده شدند، همچنین یک مادر باردار در بخش آشار و یک کودک ۹ ساله در بخش بیرک که گرفتار سیلاب شده بودند، توسط پرسنل اورژانس ۱۱۵ و اداره راهداری نجات پیدا کردند.

به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان میزان بارش از ۱۰ ایستگاه هواشناسی و باران سجی جنوب استان از بدو تاسیس تاکنون بی سابقه بوده است.

محسن حیدری اظهار کرد: از ایستگاه‌های چابهار ۱۴۶.۴، زرآباد ۲۷۰، کهیر ۱۲۱، کنارک ۲۴۷، شارک ۲۴۷، پلان ۱۴۴، تیس ۱۴۱، مومان ۱۴۳، بانست ۱۷۵، بریس ۱۱۷ میلیمتر بارندگی گزارش شده است.

وی ادامه داد: از ۱۵۵ ایستگاه هواشناسی و باران سنجی گزارش باران مخابره شد، از زاهدان ۲۹.۵، راسک ۴۷، نیکشهر ۹۲.۱، ایرانشهر ۷۹.۵، بمپور ۹۱.۵، دلگان۶۷، خاش ۳۰.۱، سراوان ۴۵، مهرستان ۶۶، نصرت آباد ۷.۵، میرجاوه ۳.۵، زابل ۸.۷ و زهک نیز ۱۳.۳ میلیمتر باران گزارش شد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان بیان کرد: از پنجشنبه در سطح استان بویژه ارتفاعات شرقی و جنوبی استان رگبار بهاری و رعد و برق با احتمال تگرگ گاهی تندباد موقتی پیش بینی می شود.

حیدری به مردم سیستان و بلوچستان توصیه کرد: از اسکان و تردد در حاشیه مسیل ها و رودخانه ها خودداری و از محصولات کشاورزی محافظت کنند، همچنین دامداران از چرای دام در مناطق مرتفع خودداری و در ترددهای جاده‌ای احتیاط شود.

به گزارش ایرنا، استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از تنوع جغرافیایی و آب و هوایی زیادی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی کوه‌ها، پستی دشت‌ها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.

شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون در آن به انبار غله ایران معروف بوده اما هم‌اینک پس از گذر سال‌ها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده طوفان شن تبدیل شده است.
مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلاب‌های ویران کننده‌ای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان می‌کند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو می‌کند.
در جنوب سیستان و بلوچستان در منطقه چابهار و مکران دروازه ورود ایران به اقیانوس‌های جهان یعنی دریای عمان قرار گرفته که در شرایط طوفانی، این دریا سیمایی خشن از خود نشان می‌دهد و لنج‌های بزرگ را همچون پر کاهی به تکان وا می‌دارد.

زلزله از دیگر بلایای طبیعی استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل واقع شدن آن در نزدیکی گسل‌ها همواره شاهد وقوع زلزله های مختلف هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha