به گزارش ایرنا،به گفته رئیس اداره امور عشایر گچساران، همه ساله دامداران و عشایر کوچروی این شهرستان از اواخراسفند و اوایل بهار تا اردیبهشت ماه با گرم شدن هوا اقدام به پشم چینی گوسفندان خود می کنند.
منصور الوند فر ابراز کرد: پس از شست و شو ی دام در حوضچه و یا رودخانه کار پشم چینی از سوی افراد مجرب با همکاری عشایر صورت می گیرد و از هر گوسفند به طور متوسط نیم تا یک کیلو گرم پشم به دست می آید.
وی گفت: پشم گوسفندان درزندگی عشایر ی از اهمیت فراوان برخوردار است و علاوه بر استفاده در صنایع دستی و صنعتی عشایر شهرستان بخش اعظمی از پشم ها تهیه شده به عنوان مواد اولیه به مراکز صنعتی استان های همجوار صادر می شود.
آیین پشمچینی در راستای احیا و گسترش فرهنگ همیاری و همکاری زنان و مردان منطقه با پیشینهای بیش از چند قرن برگزار میشود.
مناطق قشلاقی شهرستان گچساران سالانه محل استقرار و سکونت حدود ۲ هزار خانوار عشایر کوچرو از مناطق سردسیری استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.
عشایر گچساران ۳۰۰ هزار راس دام را پرورش می دهند.
عشایر این شهرستان شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری در مناطقی مانند دریلا، آبگندی و کلاغ نشین سکونت دارند.
این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز ، ۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآوردههای لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید میکنند.
نظر شما