به گزارش ایرنا " ادریس نریمانی " روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با تبریک ماه مبارک رمضان افزود: داشتن یک برنامه غذایی منظم و صحیح به افراد روزه دار کمک میکند تا بتوانند اثرات عدم دریافت آب و مواد غذایی را در طول روز کنترل کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از کربوهیدرات از نوع پیچیده (نان سبوسدار، برنج) در وعده سحر بسیار توصیه میشود افزود: در اغلب بیماریهایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزهداری مفید است.
کارشناس واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: مطالعات متعددی نقش موثر روزهداری را در سلامتی بهخصوص بر روی سطح گلوکز خون، چربیهای خون، فشارخون، کنترل وزن و بهبود بیماریهای مختلف نشان دادهاند.
وی گفت: مانند زمانهای دیگر، در زمان روزهداری نیز ۲ اصل مهم تنوع و تعادل در تغذیه بسیار مهم است.
این کارشناس تغذیه توضیح داد: تنوع و تعادل در تغذیه یعنی یک روزهدار باید از تمامی گروههای غذایی (غلات، پروتئین، سبزی، میوه، لبنیات، حبوبات) به اندازه مورد نیاز بدن مصرف کند.
نریمانی خطاب به روزه داران یادآور شد: از مصرف زیاد قندها و شیرینیها پرهیز شود، چرا که با افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون، باعث افت زیاد قند شده و عوارضی چون سرگیجه، ضعف، پرخاشگری و عصبانیت به وجود میآید.
وی گفت: غذاهای پروتئینی مثل کباب و جوجهکباب، ماهی، غذاهای خشک و پرروغن مثل کتلت و کوکو و غذاهای چرب و سرخشده و پر ادویه باعث خشکی دهان و تشنگی در طول روز میشود بنابراین برای تاخیر در تشنگی در طول روز توصیه به مصرف سبزیجات میشود.
نظر شما