دامپزشکی قشم: رعایت اصول بهداشتی برای میزبانی "ماهی قرمز" لازم است

قشم - ایرنا - رییس اداره دامپزشکی قشم توصیه کرد قشموندان ماهی قرمز سفره هفت سین را از مراکزی که علاوه بر مسقف بودن قابلیت شستشو و ضد عفونی داشته و از آب بهداشتی کافی با دما و اکسیژن مطلوب برخوردار باشند، خریداری کنند.

محمد صدیق ارم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با فرارسیدن عید نوروز و برای احترام به آداب و سنن باستانی ایرانیان علاقه مندی مردم برای خرید آبزیان زینتی به خصوص "ماهی قرمز" افزایش می یابد که رعایت اصول ساده بهداشتی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های احتمالی و سلامت خانواده ها داشته باشد.

وی ادامه داد: قشموندان باید ماهی های قرمز را از مراکز مجاز و دارای مجوز فروش دائم و یا موقت زیر نظارت اداره دامپزشکی شهرستان خریداری کنند.

رییس اداره دامپزشکی قشم توضیح داد: ماهی قرمز می تواند انواع بیماری قارچی و باکتریایی را به انسان منتقل کند از این رو باید از تماس مستقیم دست با این گونه ماهی‌ ها جلوگیری کرد و برای تعویض آب تنگ ماهی نیز از دستکش استفاده شود.

ارم با بیان اینکه شهروندان از خرید ماهی از فروشندگانی که آنها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می کنند خوداری کنند، گفت: قشموندان هیچ گاه ماهی های مریض، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و باله و ماهیانی که نمی توانند تعادل خود را در آب را حفظ کنند، نخرند.

وی با اشاره به اینکه برای نگهداری ماهی قرمز به مدت طولانی در خانه یا کنار سفره هفت سین، برای هر ماهی باید یک لیتر آب در نظر گرفته شود، گفت: بهتر است از ظروف دهانه گشاد برای نگهداری ماهی استفاده شود.

رییس اداره دامپزشکی قشم، بهترین دما برای نگهداری ماهیان زینتی را ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی گراد عنوان کرد و افزود: تعویض مقداری از آب ماهی یک یا ۲ بار در هفته کافی است.

وی تصریح کرد: در صورت استفاده از آب شرب شهری، باید آن را ۲۴ ساعت در هوایی آزاد برای کلر زایی قرار داد و سپس آنرا را به آب ماهیان اضافه کرد.

ارم از عموم قشموندان و گردشگران درخواست کرد ضمن رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی به عنوان ناظر بهداشتی همیار دامپزشکی باشند و در صورت اطلاع و مشاهده هرگونه تخلف مرتبط با اداره دامپزشکی شهرستان قشم از طریق شماره های ۰۷۶۳۵۳۴۴۱۱۰ و ۰۷۶۳۵۳۴۴۴۲۰ به اداره کل دامپزشکی جزیره اطلاع دهند.

به گزارش ایرنا، ماهی قرمز با نام علمی carassius auratus از خانواده کپور ماهیان دارای بیش از ۲۰۰ نژاد است که با نام های گلدفیش، ماهی طلایی و ماهی شب عید در زمره ماهیان زینتی قرار دارد.

این ماهی یکی از نخستین ماهیان آکواریومی است که خاستگاه اولیه آن کشور چین بوده و با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شده است.

ماهی قرمز با طول ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر می تواند پنج تا ۶ سال و حتی ۳۰ سال عمر کند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha