شهر جهانی فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ایران چه ویژگی‌هایی دارد؟

تهران- ایرنا- «شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی» ایران با ابلاغ دکتر سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی و با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی راه اندازی می‌شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در مورد فرآیند طراحی و تصویب طرح شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی توضیح داد: طرح راه اندازی این مجموعه که توسط این پارک تهیه شده است، بعد از طی مراحل مختلف بررسی در شورای هنر، به شورای عالی انقلاب فرهنگی رفته بود و در جلسه ۸۹۶ بیست و چهارم بهمن ماه ۱۴۰۲ در این شورا به تصویب رسید و در تاریخ ۱۲ اسفند ماه ۱۴۰۲ برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و وزارت میراث فرهنگی ابلاغ شد.

قرار است جزئیات آن از جمله امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، ساختار تشکیلاتی، نحوه تأمین منابع مالی و تعیین دستگاه‌های همکار در مدت دو ماه تهیه و جهت بررسی به شورای هنر ارائه شود.

وی در توضیح جزییات شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، بیان کرد: این شهر آینه تمام نمایی از ایرانِ اسلامی است که در آن به کمک علوم انسانی و هنر و با استفاده از ظرفیت‌های عظیم تاریخی، فرهنگی و تمدنی و زیست بوم متنوع ایرانی و فرصت‌های اقتصادی نهفته در چهار اقلیم معتدل و مرطوب، گرم و خشک، گرم و مرطوب و سرد و خشک، فضایی نوین و فرصتی تازه برای کار فرهنگی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری و درآمدزایی و تولید و عرضه ملی و جهانیِ محصولات و خدمات هنری و فرهنگی فراهم کند.

رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به ساختار و بخش‌های مختلف این شهر، ادامه داد: در این شهر حوزه‌هایی همچون اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد فناوری‌های نرم، اقتصاد گردشگری، اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی فعالیت‌های فرهنگی، تأمین مالی و سرمایه‌گذاری، مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی و کریدور صادراتی و... برای راه‌اندازی سکوی تجارت و صادرات، ایجاد می‌شود.

وی گفت: توسعه فناوری‌ها و نوآوری‌های نرم و فرهنگی در سطح کشور، توسعه صادرات از طریق تقویت تعاملات بین‌المللی و تسهیل دسترسی به بازارهای جهانی، سرمایه‌گذاری بیشتر و رشد اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق، افزایش درآمدهای غیرنفتی، توسعه گردشگری، ایجاد شغل و بهبود شرایط زندگی ایرانیان در بازه زمانی کوتاهتر، از جمله مزایایی است که با ایجاد این شهر جهانی در دسترس قرار می‌گیرد.

ایمانی خوشخو در مورد اهداف ایجاد این شهر افزود: ایجاد سکوی یکپارچه تجارت و صادرات کالاها و خدمات مرتبط با حوزه فناوری‌های نرم، صنایع فرهنگی، ساماندهیِ تولید و عرضه و بازاریابی کالاها و خدمات این حوزه، ایجاد و تثبیت اشتغال مرتبط با این حوزه و تقویت و افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی‌ایران در سطح منطقه و جهان اهداف ایجاد «شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق کشور» است که با جدیت، در پی تحقق آنها خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۶ اسفند ماه جاری در نامه ای به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاد دانشگاهی، ماده واحده «راه‌اندازی شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق کشور» را که در جلسه ۸۹۶ مورخ ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ تصویب رسیده بود، برای اجرا ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است با همکاری پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی نسبت به تاسیس این شهر جهانی اقدام کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha