۱۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۵۲
کد خبرنگار: 3112
کد خبر: 85410907
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توصیه بهداشتی به مسافران نوروزی

۱۷ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۵۲
کد خبر: 85410907
توصیه بهداشتی به مسافران نوروزی

یاسوج-ایرنا-کارشناس نطارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مسافران نوروزی علاوه بر رعایت مقررات ترافیکی باید به مسایل بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز بیماری در سفر توجه کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی، راضیه نجات زاده اظهار کرد: مسافران در صورت امکان، خودشان غذاهای مورد نیازشان را تهیه و تا جایی که امکان دارد از غذاهای سبک در طول سفر مصرف کنند و از تهیه مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دست فروشان خودداری کنید.

نجات زاده ادامه داد: هنگام پخت غذا مراقب بیماری‌ها و مسمومیت های غذایی باشید همچنین از انتقال آلودگی از یک ماده غذایی به مواد غذایی دیگر با جدا نگهداشتن مواد خام از مواد غذایی پخته جلوگیری کنید علاوه بر اینها غذاها را در دمای مناسب بپزید و غذاهای فاسد شدنی را بیش از دو ساعت خارج از یخچال قرار ندهید.

وی گفت: در صورتیکه از غذاهای کنسرو شده استفاده کنید مراقب باشید که قوطی ها، برآمده یا فرو رفته نباشند و نشتی یا شکستگی نداشته و پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و داشتن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف جوشانده شود.

کارشناس نطارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: مصرف آب و نوشیدنی‌های سالم بدون گاز به ‌ویژه دوغ، شیوه مناسبی برای حفظ سلامت در مسافرت‌های نوروزی است. در سفر معمولاً آب خوردن فراموش می‌شود، بنابراین میان وعده‌هایتان را از میوه‌ها و سبزیجاتی مثل هویج، گوجه فرنگی و ساقه کرفس انتخاب کنید که دارای آب، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است.

نجات زاده ادامه داد: از مصرف آب ‌های سطحی، چشمه ‌ها و دریاچه ‌ها خودداری کنید و آب آشامیدنی را از منابع مطمئن تامین کنید و تا حد امکان از بطری‌های آماده آب بسته بندی استفاده کنید و در پارک ها و تفریحگاه ها به تابلوهای راهنمای آب شرب و غیر شرب توجه کنید.

وی تاکید کرد: آب بوستانها برای نوشیدن قابل اطمینان نیست و البته در همه بوستانها و مراکز تفریحی تابلوهای هشدار برای ناسالم بودن آب وجود دارد که نیازمند توجه ویژه دارد.

کارشناس نطارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آب آلوده را عامل بسیاری از مرگ و میرها دانست و هشدار داد: استفاده از آب آلوده سالانه جان میلیون ها کودک در جهان را می گیرد بنابراین مصرف آب ناسالم علاوه بر مرگ و میر کودکان می تواند منجر به آسیب های همیشگی در رشد جسمی آنها شود.

نجات زاده اضافه کرد: یخ را از مراکز مطمئن تهیه و از مصرف یخ‌ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند، خودداری کنید چرا که منبع آبی تولید این یخ‌ها مشخص نیست و ممکن است این یخ‌ ها از آب‌ های ناسالم تهیه شده باشند که آلوده به انگل‌ هایی باشد.

وی گفت: مسافران نوروزی بهتر است از دستشویی‌های بین راهی استفاده کنند و از آلوده کردن جنگل و رودخانه و حاشیه جاده‌ها، خودداری به عمل آورند همچنین به منظور حفظ محیط زیست، زباله ها را در کیسه های مخصوص جمع آوری و در محل های مناسب دفع کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha