دبیر مجمع گفت و گوی کشورهای همکاری آسیایی ACD از باغ جهانی مهریز یزد بازدید کرد

یزد- ایرنا- دبیر مجمع گفت و گوی کشورهای همکاری آسیایی ACD روز سه‌شنبه به همراه جمعی از مسئولان یزد از باغ جهانی پهلوانپور مهریز بازدید و د ر جریان فعالیت‌های این مجموعه قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، " پورنچای دانویواتانا " در این بازدید از وجود آثار تاریخی و طبیعی فراوان در یزد و شهرستان مهریز که با همکاری بخش خصوصی و دولتی حراست می‌شود به عنوان یک نکته مهم یاد کرد و توسعه فرهنگ حفاظت از مواریث ارزشمند گذشته را کاری مهم و ضروری ذکر کرد.

همچنین در این بازدید درختی توسط دبیر مجمع گفت و گوی کشورهای همکاری آسیایی ACD در فضای باغ جهانی پهلوانپور کاشته شد.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی (ACD) استان یزد در روزهای ۱۶ و ۱۷ اسفندماه با حضور ۵۵ سفیر از ۱۵ ملیت برگزار می شود.

در این مجمع علاوه بر دبیر کل اکو و رییس موسسه فرهنگی آن، سفرایی از کشورهای ترکیه ، ترکمنستان ، ازبکستان ، تاجکیستان ، پاکستان ، قزاقستان، اندونزی ، مالزی ، فیلیپین ، تایلند ، قرقیزستان حضور دارند.

برگزاری نشست‌های استانی با نگاه ملی به میزبانی شهرداری، استانداری و اتاق بازرگانی از جمله برنامه‌های تدوین شده برای میزبانی سفرای عضو مجمع گفت وگوی آسیا در این ۲ روز در استان است.

طرح پیشنهادی تشکیل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا موسوم به (ACD) برای اولین بار توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ. سه. آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و در سال ۲۰۰۲ در تایلند تأسیس شد.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با ۳۵ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی به شمار می‌آید که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شده است. عالی‌ترین ارگان تصمیم‌گیری مجمع، اجلاس وزیران امور خارجه است که سالانه دو نشست برگزار می‌کند، این دو نشست عبارتند از نشستی در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و نشستی به میزبانی کشوری که ریاست مجمع را در همان سال بر عهده گرفته است.

دبیر مجمع گفت و گوی کشورهای همکاری آسیایی ACD از باغ جهانی مهریز یزد بازدید کرد

همچنین کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسیدو به عنوان میراث مشترک بشری به جهانیان معرفی شد.

استان یزد ۲۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶۵۰۰ اثر تاریخی ، فرهنگی و طبیعی دارد که از این تعداد تاکنون، حدود ۱۹۰۰ اثر آن به ثبت ملی و پنج اثر هم در فهرست میرات جهانی یونسکو به ثبت رسید که شامل ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی یزد، باغ های دولت آباد و پهلوان پور مهریز و قنات های زارچ و حسن آباد مشیر و دهنوست که نام این استان تاریخی را بیش از پیش در جهان پرآوازه کرد .

یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha