به گزارش ایرنا از مرکز آمار ایران، در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بهشرح زیر است:
در گروه نان و غلات؛ «شیرینی خشک با ٢,٤درصد، رشته آش با ١.٣ درصد و ماکارونی با ١.٣ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل (دی ماه) داشتهاند و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به برنج ایرانی درجه یک منفی یک درصد است.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن؛ «ماهی قزلآلا» با ٣,٢ درصد، گوشت گوسفند با ٢.٩ درصد و کنسرو تن ماهی با ٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند و بیشترین کاهش قیمت مربوط به مرغ ماشینی با ٥.٤- درصد است.
در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شیر خشک با ٩,٣ درصد و کره پاستوریزه با ١.١ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به روغن نباتی جامد با ١.٥- درصد، روغن مایع با ٠.٧- درصد و پنیر پاستوریزه با ٠.١- درصد است.
در گروه میوه و خشکبار؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خربزه با ٣٨,٣ درصد، انار با ٥.٧ درصد و کشمش پلویی با ٥.٠ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به پسته با ١.١- درصد و موز با ٠.٦- درصد است.
در گروه سبزیجات و حبوبات؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خیار با ٤,٢ درصد، لوبیا قرمز با ٢.٠ درصد و عدس با ١.٨ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به گوجهفرنگی با ٣٥.٩- درصد، کدو سبز با ٦.٤- درصد و بادمجان با ٥.٠- درصد است.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها؛ بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به سس گوجه فرنگی با ٢,٣ درصد و سس مایونز با ١.١ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به قند با ٠.٣- درصد است.
در بهمن ماه ١٤٠٢، از ٥٣ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ٢٠ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتری از نرخ تورم نقطهای نقاط شهری کشور (٣٦,٢درصد) داشتهاند.
نظر شما