سرهنگ محمدباقر زارعی روز شنبه در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز همدان افزود: رویکرد پلیس فتا در راستای تحقق فرامین رهبری فرزانه انقلاب به ویژه افزایش مشارکت بوده بنابراین کلاس های آموزشی و دوره های توجیهی بیشتر با هدف بیان باید و نبایدها برای مخاطبان برگزار شد.
وی بیان کرد: این دوره های آموزشی برای داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان همدان نیز برگزار شد و کارشناسان توانمند و زبده پلیس فتا با هدف آگاه سازی و اطلاع رسانی به تشریح قوانین و تخلفات انتخاباتی برای نامزدها پرداختند.
رییس پلیس فتای استان همدان گفت: در ماده ۷۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، تکالیفی بر پلیس فتا محول شده است برای نمونه درج آگهی یا نشر محتوا علیه نامزدهای انتخاباتی یا احزاب و گروههای سیاسی یا اعلام خلاف واقع انصراف نامزدها توسط رسانههای همگانی ممنوع است و پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) و ضابطان قوه قضائیه موظف به رصد موارد یادشده و جلوگیری از آن هستند.
سرهنگ زارعی تصریح کرد: پلیس فتا فضای مجازی را با دقت رصد کرده و در صورت بروز تخلف، طبق قانون با افراد خاطی برخورد می کند.
وی،یکی از ابرارهای مهم و موثر در ارتقای آگاهی و افزایش سواد رسانه ای را جراید و پایگاه های خبری خواند و گفت: پلیس فتا به عنوان یک پلیس رسانه ای معتقد است که اطلاع رسانی دقیق از سوی رسانه ها در کاهش و پیشگیری از جرائم سایبری موثر باشد.
رییس پلیس فتای استان همدان گفت: در عصر کنونی مردم بیشتر اخبار را از طرق فضای مجازی دنبال می کنند بنابراین باید شیوه و شگردهای مجرمان سایبری و نحوه پیشگیری از گرفتار شدن در دام آنها را به خوبی به مردم اطلاع رسانی کنیم.
سرهنگ زارعی ادامه داد: گستره استفاده از فضای مجازی با توجه به الکترونیکی شدن بسیاری از خدمات و تغییرات در کسب و کارها رو به افزایش است در این میان الکترونیک شدن خدمات، مجرمان را به بهره گیری از فضای مجازی برای به دام انداختن افراد سوق داده است.
رشد آگهی های دروغین در فضای مجازی با هدف کلاهبرداری
وی افزود: میزان کلاهبرداری از طریق ثبت آگهی های مجازی دروغین با نزدیک شدن به پایان سال رو به افزایش است بنابراین از هم استانی ها درخواست می شود فریب این قبیل تبلیغات که با ترفند فروش ارزان کالا ، مالباختگان را به دام می اندازند نخورند.
رییس پلیس فتا استان همدان گفت: افرادی که سیم کارتی به نام آنها بوده اما مفقود شده سریع نسبت به تعیین تکلیف آن اقدام کنند چرا که احتمال سوء استفاده از این طریق زیاد است.
سرهنگ زارعی افزود: یکی از دیگر راهکارهای کلاهبرداری در فضای مجازی، ارسال لینک های آلوده و هدایت افراد به سمت بدافزار است بنابراین افراد هیچ گاه بر روی لینک هایی که توسط شماره های شخصی ارسال می شود کلیک نکنند.
وی ادامه داد: چنان چه پیامی در شبکه های اجتماعی مبنی بر درخواست پول از طریق دوستان دریافت کردید پیش از واریز پول با فرد متقاضی وجه نقد تماس بگیرید.
نظر شما