۳۰ بهمن ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85391308
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ترازوی آزمایشگاهی

۳۰ بهمن ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبر: 85391308
ترازوی آزمایشگاهی

آزمایشگاه ‌ها برای فعالیت به تجهیزات مختلفی نیاز دارند، ترازوی آزمایشگاهی به عنوان یکی از مهم ‌ترین ابزارهای مورد استفاده در این مراکز شناخته می ‌شود. ترازوی آزمایشگاهی در مدل ‌های متنوعی طراحی می ‌شود. به کمک این دستگاه ها می ‌توان وزن اجسام و مواد را به دقت اندازه ‌گیری کرد.

ترازوی دقیق آزمایشگاهی:

ترازوهای آزمایشگاهی بر حسب میزان دقت آنها نیز در دسته بندی های متنوعی قرار میگیرند. عموما ترازوهای آزمایشگاهی با دقت سه صفر و کمتر در دسته ترازوهای دقیق آزمایشگاهی قرار میگیرند.

ترازوی آنالیتیکال آزمایشگاهی:

اگر بخواهیم مواد را با دقت بسیار زیاد وزن کشی کنیم ترازوی آنالیتیکال نیاز ما را به خوبی پاسخ می ‌دهد. نام دیگر این دستگاه ترازوی تحلیلی است. عموما در طراحی ترازوی تحلیلی از یک محفظه داخلی استفاده می ‌شود. این قسمت وظیفه محافظت از دستگاه را برعهده داشته و آن را از تاثیر جریان هوا، گرد و غبار و الکتریسیته دور نگه می ‌دارد. تنظیمات ترازوی آنالیتیکال به صورت خودکار انجام می ‌شود. این دستگاه که با قیمت نسبتا زیادی عرضه می‌ شود برای وزن کشی مواد، اندازه ‌گیری چگالی و… به کار می ‌رود. ترازوهای آنالیتیکال معمولا دارای دقت 4 صفر می باشند.

ترازوی حساس آزمایشگاهی:

ترازوی حساس آزمایشگاهی یکی دیگر از محصولاتی است که در بازار ترازوی آزمایشگاهی عرضه می ‌شود. این مدل جزو ترازوهایی است که بیشترین دقت و حساسیت را دارند. دقت بسیار زیاد ترازوی حساس (مایکرو) باعث بالا بودن قیمت آن می شود. از این دستگاه غالبا برای تحلیل فضای اطراف، بررسی و سنجش لغزش و… استفاده می ‌شود. دقت ترازوهای حساس آزمایشگاهی بیش از 5 صفر می باشد.

ترازوی رطوبت سنج:

مقدار رطوبتی که در مواد مختلف وجود دارد به کمک ترازو قابل سنجش است. ترازوی آزمایشگاهی رطوبتی این کار را به خوبی انجام می‌ دهد. این دستگاه‌ در آزمایشگاه ‌های صنعتی و شیمی به کار می‌ رود. در ساخت آن از لامپ هالوژن استفاده می‌ شود. لامپ هالوژن وظیفه دارد رطوبت مواد را از بین ببرد تا بتوان آنها را در حالت خشک وزن کشی کرد. برای کار با ترازوی رطوبت سنج ابتدا باید وزن نمونه را در حالت مرطوب اندازه ‌گیری نمود. در ادامه لامپ هالوژن با گرمای خود آن را خشک می ‌کند. بعد از این که رطوبت نمونه از بین رفت مجددا به وسیله ترازو وزن ‌کشی می ‌شود. به این ترتیب میزان رطوبت مواد مشخص می گردد.

ترازوی مکانیکی:

ترازوهای مکانیکی بر خلاف ترازوهای دیجیتال آزمایشگاهی دارای مکانیزمی دستی بوده و به کمک وزنه های مخصوص وزن اجسام را اندازه گیری می کند. ترازوهای مکانیکی اوهاس از جمله با کیفیت ترین ترازوهای مکانیکی جهان می باشد. کیفیت بالای ساخت و دقت بالای اندازه گیری از جمله مهم ترین مشخصه های ترازوی مکانیکی اوهاس می باشد. ترازوهای مکانیکی را میتوان به دو دسته یک کفه ای و دو کفه ای تقسیم کرد.

ترازوی یک کفه‌ ای: ترازوی یک کفه ‌ای یکی از دستگاه‌ هایی است که در محیط آزمایشگاه استفاده می ‌شود. نام دیگر آن ترازوی گرمی است. ترازوهای یک کفه ای برای وزن کشی موادی به کار می‌ روند که وزنشان بر حسب گرم محاسبه می شود. این دستگاه‌ ها برای اندازه‌ گیری وزن طلا و زعفران هم قابل استفاده اند. ترازوی یک کفه‌ ای قادر است وزن اجسام و مواد را با دقت زیاد اندازه ‌گیری کند.

ترازوی آزمایشگاهی دو کفه‌ ای: ترازوی آزمایشگاهی دو کفه‌ ای همان طور که از نامش پیداست با دو کفه کار می کند. این دستگاه وسیله ای مناسب برای توزین و اندازه‌ گیری مقایسه ‌ای محسوب می‌ شود.

چه عواملی بر میزان کیفیت و قیمت ترازوی آزمایشگاهی اثر می ‌گذارد؟

دقت: دقت ترازوهای آزمایشگاهی یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده کیفیت و قیمت آنهاست. معمولا ترازوهای آزمایشگاهی بر حسب گرم کار می‌ کنند. هر چقدر دقت دستگاه بیشتر باشد قیمت خرید آن بالاتر خواهد بود.

ظرفیت ترازوی آزمایشگاهی: ظرفیت ترازوی آزمایشگاهی به بیشترین وزنی گفته می‌ شود که دستگاه قادر است تحمل کند. ترازوها با ظرفیت ‌های مختلفی تولید می ‌شوند. عموما ظرفیت این دستگاه ها با میزان دقت آنها رابطه معکوس دارد. به عبارت دیگر هر چقدر دقت ترازو در اندازه‌ گیری وزن بیشتر باشد ظرفیت آن کمتر خواهد بود.

حداقل وزن قابل اندازه‌ گیری: در خرید ترازوی آزمایشگاهی باید به کمترین وزنی که دستگاه قادر به اندازه‌ گیری است توجه کرد. قبل از تهیه ترازو باید ابتدا حداقل وزن مورد نیاز را تعیین و بعد برای خرید ترازوهای آزمایشگاهی اقدام کرد.

واحد اندازه‌ گیری ترازوی آزمایشگاهی: برای اندازه ‌گیری وزن می توان از واحدهای مختلفی استفاده کرد. گرم مهم ترین واحد اندازه‌ گیری است که همه دستگاه ‌ها از آن برخوردارند. در برخی مراکز برای وزن کشی باید از سایر واحدها مثل اونس، پوند، قیراط و… استفاده شود. در این صورت باید دستگاه‌ هایی را تهیه کرد که این واحدها را برای اندازه گیری وزن به کار می برند.

نوع کالیبراسیون: کالیبراسیون فرآیندی است که کاربر را از نمایش عدد درست برای وزن مطمئن می‌ کند. این فرآیند به دو روش دستی و اتوماتیک انجام می‌ شود. از آنجایی که کالیبراسیون اتوماتیک بدون دخالت کاربر صورت می ‌گیرد دقت آن نسبت به کالیبراسیون دستی بسیار بالاتر است. پیچیدگی بیشتر کالیبراسیون اتوماتیک باعث می‌ شود قیمت آن بالاتر باشد.

محفظه ترازوی آزمایشگاهی: ترازوی آزمایشگاهی ابزار بسیار حساسی است. روند کار این دستگاه ممکن است تحت تاثیر عوامل محیطی و فیزیکی قرار بگیرد. به همین دلیل در طراحی بعضی از ترازوهای آزمایشگاهی از محفظه شیشه ‌ای استفاده می شود. عموما ترازوهای با دقت بسیار بالا دارای محفظه هستند.

ترازوی آزمایشگاهی

عرضه انواع ترازوی آزمایشگاهی اوهاس سوئیس و بل ایتالیا

ترازوهای برند اوهاس یا اوهایوس با کیفیت بسیار بالایی تولید می ‌شوند. در طراحی و ساخت این دستگاه‌ ها از جدیدترین فناوری‌ ها و قطعات بسیار مرغوب و پیشرفته استفاده می‌ شود. کاربری آسان و دقت بسیار زیاد ترازوهای برند اوهاس باعث شده این دستگاه ها در بازارهای جهانی طرفداران زیادی داشته باشند. شرکت بل ایتالیا نیز یکی از تولیدکنندگان خوب تجهیزات آزمایشگاهی است. این شرکت مدل ‌های مختلف ترازو آزمایشگاهی را با کیفیت مناسب روانه بازار می ‌کند. از جمله مهم ترین مزایای ترازوهای آزمایشگاهی بل ایتالیا می توان به کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب آنها اشاره کرد.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha