همایش ملی گیاهان دارویی در مراغه برگزار شد

مراغه- ایرنا- همایش ملی گیاهان دارویی با محوریت تحقیق، توسعه و کاربرد آن در امور پزشکی و طب سنتی در دانشگاه آزاد اسلامی مراغه برگزار شد. 

به گزارش ایرنا رییس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه روز چهارشنبه در آیین افتتاح این همایش گفت: مراغه از ظرفیت قابل توجهی در حوزه تولید گیاهان دارویی برخوردار بوده و خلاء برگزاری همایش گیاهان دارویی همواره در این شهرستان احساس شده است.

«بابک پورقهرمانی» با بیان اینکه همایش گیاهان دارویی سومین همایش ملی دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در سال جاری است، بیان کرد: توجه به این بخش می‌تواند فرصت‌های جدید شغلی ایجاد کند.

به گفته وی ره‌آورد اول این همایش ملی، اعطای نمایندگی انجمن علمی گیاهان دارویی جنوب آذربایجان‌شرقی به دانشگاه آزاد اسلامی مراغه است.

وی همچنین با بیان اینکه یک نشریه علمی در حوزه کشت دیم گیاهان دارویی نیز در این دانشگاه راه‌اندازی می‌شود، اضافه کرد: مجموعه مقالات این همایش نیز جهت بهره‌مندی اندیشمندان گردآوری، و در پایگاه‌های مختلف علمی نمایه می‌شود.

همایش ملی گیاهان دارویی در مراغه برگزار شد
برگزاری اولین همایش ملی گیاهان دارویی در دانشگاه مراغه

رییس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه افزود: وجود سرای نوآوری محصولات فراسودمند کشاورزی در این دانشگاه هم ظرفیت دیگری برای توسعه کشت و کاربرد گیاهان دارویی در این شهرستان به شمار می‌رود.

گیاهان دارویی گردش مالی قابل توجه دارد

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز در این آیین بیان کرد: گیاهان دارویی که از ظرفیت‌های بی‌بدیل شهرستان هم به شمار می‌رود، گردش مالی قابل توجه دارد و باید از منظر اشتغالزایی و تولید ثروت یه آن نگریسته شود.

همایش ملی گیاهان دارویی در مراغه برگزار شد
ایجاد اشتغال در مجامع محلی از جمله مزیت‌های کشت، فرآوری، تولید و عرضه گیاهان دارویی است

«داود اسدیان» افزود: حلقه‌های فرآوری، تولید و عرضه گیاهان دارویی هم در سطح شهرستان باید تشکیل شود تا این ظرفیت به مرحله بهره‌وری برسد؛ ضمن توجه به اینکه فرهنگ‌سازی در خصوص اهمیت و مصرف گیاهان دارویی نیز ضروری است.

وی همچنین با اشاره به اینکه برای برگزاری این همایش زحمات بسیار کشیده شده، اظهار داشت: رسیدن به اهداف چنین همایش‌هایی به عوامل متعددی چون حضور تمامی عوامل دخیل نیاز دارد و در این همایش جای جهاد کشاورزی، دانشکده علوم پزشکی و برخی دیگر از دستگاه‌ها و تولیدکنندگان خالی است.

وی اضافه کرد: کمک به خودکفایی دارویی، ارتقای جایگاه ایران در تجارت جهانی، افزایش صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال در مجامع محلی از جمله مزیت‌های کشت، فرآوری، تولید و عرضه گیاهان دارویی است.

وی این را هم بیان کرد که نیاز جامعه و رویکرد مسئولان ملی نیز ایجاب می‌کند که گیاهان دارویی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت آن به نحو بهینه استفاده شود.

به گزارش ایرنا در این همایش «محمدباقر رضایی» رییس مجتمع گیاهان دارویی کشور در خصوص ضرورت توسعه تحقیقات و «مهدی عیاری نوش‌آبادی» رییس آزمایشگاه مرکزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه «آثار بیولوژیک صمغ‌ها و رزین‌های گیاهی» سخنرانی کردند.

گیاهان دارویی و خوراکی دامنه‌های سهند به دلیل برخورداری از خواص درمانی و کاربردهای متنوع همواره مورد توجه اهالی منطقه و حتی گردشگران بوده است.

این گیاهان عطر دلپذیر به غذاهای محلی این خطه از ایران اسلامی می‌بخشد و همه‌ساله مشتریان و علاقه‌مندان به این گیاهان دارویی و خوراکی با حضور در دامنه‌های سهند یا با خرید آنها از بازارهای محلی، از فواید آنها بهره‌مند می‌شوند.

کهلیک اوتی (کاکوتی) گیاهی با طبع گرم برای تقویت معده و بیماری‌های اعصاب و رماتیسم، شیرین‌بیان به عنوان درمان‌کننده زخم معده و سرطان معده، اوشقون (ریواس) برای تنظیم قند، چربی و فشارخون و رفع التهابات پوستی و بیماری‌های روده و معده و درمان اسهال از جمله گیاهان دارویی این منطقه است.

توکلیجه (چای کوهی) ضدافسردگی و آرامبخش و موثر برای درمان بیماری‌های مفصلی و رماتیسمی و کبد، خوجا باشی(خار مریم) برای رفع علایم هپاتیت، سیروز و حالات التهابی کبد، اروانا گلی(اسطوخودوس) برای آرامبخشی و رفع گرفتگی عروق و بیدمشک آرامبخش و درمانگر بیماری‌های گوارشی از دیگر گیاهان دارویی این خطه هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha