دکتر علیرضا بنی اسدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:وضعیت مشاهده شده شیر باغ وحش مشهد به هیچ وجه ناشی از سوء تغذیه نیست و تشخیص بیماری انگلی در این شیر و آغاز درمان از سه هفته قبل انجام گرفته و طی این مدت تا کنون انجام ۲ دوره درمان ضدانگلی برای این حیوان ثبت شده است.
وی ادامه داد: با توجه به این که هر دوره درمان ضدانگلی باید با ۱۰ روز فاصله باشد و سپس با نمونه گیری خون وضعیت شیر از نظر بیماری دوباره سنجش شود ، سومین دوره نمونه گیری این قلاده شیر به زودی با رسیدن جواب آزمایش خون در صورت نیاز انجام خواهد شد.
کارشناس بیماریهای حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: حیوانات نیز مانند انسان ها دارای تیپ های بدنی هستند و این شیر بیمار نیز دارای تیپ بدنی لاغر است که ابتلا به انگل به صورت طبیعی موجب کاهش وزن بیشتر شیر و نمایان شدن بیشتر لاغری شده است.
بنی اسدی در خصوص چرایی ابتلا به بیماری انگلی این شیر افزود: در شرایط افزایش دمای هوا و محیط زیست حیوانات به طور قطع ابتلا به بیماری های انگلی، وجود حشرات و بیماریهای مرتبط با آنها امری دور از ذهن نیست اما در کنترل ها و نظارتهای انجام شده موارد غیربهداشتی، آلودگی و یا سوءتغذیه برای این شیر مشاهده نشده است.
وی تاکید کرد: در حالی که سایر حیوانات باغ وحش در سلامت و سطح مطلوبی از تغذیه قرار دارند نمی توان تنها یک حیوان را دچار سوء تغذیه دانست .
باغ وحش مشهد سال ۱۳۳۹ در محدوده خواجه ربیع تاسیس و با ایجاد شرکت باغ وحش وکیل آباد در سال ۱۳۵۶ در ورودی پارک جنگلی وکیل آباد مستقر شد.
این مکان به عنوان بزرگترین باغ وحش ایران دارای بیشترین گونههای جانوری است که از آن جمله میتوان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانواران دیگر اشاره کرد.
نظر شما