آخرین وضعیت قیمت آهن در کشور

۲۳ بهمن ۱۴۰۲، ۱۰:۰۰
کد خبر: 85380454
آخرین وضعیت قیمت آهن در کشور

آهن و فولاد،از محصولات اساسی هر کشوری محسوب می شود.صنایع مهمی همچون خودرو سازی،ساختمان سازی، صنعت مکانیک و ماشین آلات،وابسته به صنعت فولاد کشور هستند. کنترل قیمت ها در حوزۀ فولاد اساسی و الزامی است.زیراافسار گسیختگی آن می‌تواند منجر به فلج شدن کل اقتصاد کشور،اقتصاد اصلی و پایۀ کشور که دریک کلاک "علم و صنعت" است، گردد.

چند ماهی بود که بازار فولاد و آهن کشور، از تیر و ترکش های ناشی از افزایش قیمت دلار به دور بود. این شرایط به ویژه در فصل تابستان و دو ماهه ابتدایی پاییز مشهود بود. اما در ماه‌های اخیر باز هم بالا رفتن قیمت ارز و دلار، تأثیر مستقیم بر بازار آهن کشور گذاشته و سبب بالا رفتن قیمت مقاطع فولادی گردیده است. این امر با شدت گرفتن تنش ها در خاور میانه شدیدتر هم شده است. سرد شدن هوا و موضوع مصرف انرژی گاز نیز دو سه سالی است که معضل شده و بهانه ای برای افزایش قیمت ها در صنف فولاد. روز شانزدهم بهمن ماه شاید افزایش 23 درصدی قیمت دلار بودیم. میلگرد آجدار، تیرآهن و نبشی از جمله مقاطع پر مصرف هستند که در روزهای گذشته به اندازۀ 100 تا 1000 تومان افزایش قیمت داشته اند. در میان کارخانه های تولید کنندۀ مقاطع فولادی کشور، کارخانۀ ذوب آهن از پیشتازان افزایش قیمت ها بوده است. طوری که میلگرد ذوب آهن اصفهان درب بنگاه، 100 تا 700 تومان در هفته دوم بهمن، افزایش یافت.

اما افزایش‌ها برای ورق های فولادی بیشتر هم بوده است. ورق سیاه فولاد مبارکه حدود 400 تا 1500 تومان افزایش؛ ورق سیاه فولاد سبا 400 تا 1800 تومان افزایش و ورق سیاه فولاد اکسین، 200 تا 1800 تومان بالا رفت. در این میان، افزایش ها برای برند فولاد کاویان بسیار کمتر بوده است.

تأثیر بورس بر افزایش قیمت آهن

تأثیر بورس بر افزایش قیمت آهن در کشور قابل انکار نیست. اشخاص متعددی در بورس کالای ایران فعالیت دارند. هر کدام از این اشخاص در حوزه و صنف کاری خاص فعال هستند با این هدف که در معاملات مورد نظرشان سهامی بخرند تا با گذر زمان، از ارزش پول شان کم نشود. قسمتی از این پول، به بخش سهام کالا وارد می شود. معمولاً صف های خرید طولانی، به بالا رفتن قیمت ها دامن می زند. این درحالیست در اقتصاد جهان، ازفزایش تقاضا می بایست باعث تعادل بازارها شود و مانع از افزایش قیمت ها گردد.

کاهش 22 درصدی معاملات شمش فولادی، در روزهای اخیر، خبری جدید از بورس کالای ایران در بخش فولاد است. در روزهای گذشته شاهد افزایش شدید قیمت آهن اسفنجی بوده ایم. محصول پایه و مادری که بالا رفتن قیمت آن، منجر به بالا رفتن قیمت شمش فولادی گشت و البته میلگرد نیز از این افزایش ها مصون نماند. کاهش معاملات شمش فولادی منجر به این شد که در هجدهمین روز بهمن ماه، شاهد حراج این محصول در بورس کالای فولادی کشور باشیم. این ششمین حراجی این محصول در بورس کالا است. اشاره‌ای بسیاری کلی از نوسان قیمت سایر مقاطع فولادی نیز که در بالا بیان شد. برای اطلاع جامع تر و دقیق تر و حتی مشاهدۀ نمودار روند قیمت هر مقطع فولادی که در نظر دارید، جستجوی اینترنتی و آنلاین در مرورگرها، پاسخگوی سوالات شما خواهد بود. برای مشاهدۀ قیمت آهن، وبسایت های مختلفی وجود دارند؛ از جمله:

https://onlinesazeh.com

قیمت آهن در بازار ایران و قیمت دلار

این روزها قیمت دلار به بالای 50 هزار تومان رسیده است و در محدودۀ 55 هزار تومان تا 59 هزار تومان در نوسان است. بازی دهندۀ اصلی قیمت در بازار فولاد کشور، در پایان روز کاری هفته سوم بهمن ماه در کانال 55 هزار و 200 تومان قرار گرفت. متأسفانه بورس نیز تا حد زیادی از قیمت دلار و البته کمی هم از مقدار صادرات شرکت‌ها تأثیر می‌پذیرد. با توجه به این که این دو عامل (بورس و دلار) هر دو در جهت افزایش قیمت آهن آلات در بازار عمل می‌کنند احتمالاً این سیر صعودی مدتی ادامه داشته باشد. به ویژه که کارشناسان اقتصادی از ادامه روند افزایش قیمت دلار خبر داده‌اند.

سخن پایانی

آهن و فولاد، از محصولات اساسی هر کشوری محسوب می شود. صنایع مهمی همچون خودرو سازی، ساختمان سازی، صنعت مکانیک و ماشین آلات، وابسته به صنعت فولاد کشور هستند. کنترل قیمت ها در حوزۀ فولاد اساسی و الزامی است. زیرا افسار گسیختگی آن می تواند منجر به فلج شدن کل اقتصاد کشور، اقتصاد اصلی و پایۀ کشور که در یک کلاک "علم و صنعت" است، گردد.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha