۱۸ بهمن ۱۴۰۲، ۱۷:۳۶
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85380401
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مهارت باریستایی رو یاد نگیری عقب موندی

۱۸ بهمن ۱۴۰۲، ۱۷:۳۶
کد خبر: 85380401
مهارت باریستایی رو یاد نگیری عقب موندی

دنیای امروز دنیای مهارت‌ها و تخصص‌هاست. همه‌چیز تخصصی شده و فرصت‌های شغلی را آنهایی تصاحب می‌کنند که مهارت‌های به‌روز را کسب کرده‌ باشند واما مهارت باریستایی حرفه‌ای است که هم به‌روز است و هم پول‌ساز. ما در این مقاله به معرفی مهارت باریستایی می‌پردازیم، مهارتی که دروازه ورود به دنیای پر رمز و راز قهوه است.

مهارت باریستایی چیست؟

دفعه بعدی که برای گشت‌وگذار از خانه بیرون آمدید با دقت بیشتری به اطرافتان نگاه کنید و به بوی قهوه و دورهمی آدم‌ها حساس باشید. حتماً تعداد زیادی کافه مجلل، کافه بیرون‌بر و قهوه‌فروشی می‌بینید. فضاهایی آکنده از عطر و بوی قهوه و آدم‌هایی که با هیجان و لذت مشغول نوشیدن قهوه‌هایشان هستند. حتی ممکن است ون‌هایی را ببینید که کافه شده‌اند. همان کافه‌های سیار که در شهر می‌چرخند و برای مشتریانشان قهوه سرو می‌کنند.

باریستا کسی است که برای عاشقان قهوه یا رهگذرانی که برای استراحت و رفع خستگی به دنبال عطروطعم قهوه هستند، قهوه‌ دم می‌کند. باریستایی یعنی ترکیب عشق به قهوه و آدم‌ها.

مهارت باریستایی شامل مهارت دم کردن قهوه‌های مختلف با تجهیزات تخصصی دم‌آوری است. البته یک باریستا دانه‌های قهوه را به‌خوبی می‌شناسد و بلد است با آنها نوشیدنی‌های مختلفی مطابق با سلیقه مشتریان دم کند. یکی قهوه تلخ خالص می‌پسندد مثل اسپرسو؛ یکی دوست دارد قهوه‌اش را با شیر ترکیب کند مثل لاته و کاپوچینو. آن دیگری به قهوه‌های نسل سوم یا قهوه‌های دمی علاقه دارد مثل کمکس و V60؛ بنابراین باریستا با دقت و مهارت همه‌ این قهوه‌ها را برای مشتریان یا به عبارت بهتر مهمانانش آماده می‌کند.

بازار و تجارت قهوه

امروز بیش از ۷۰ کشور در دنیا قهوه تولید می‌کنند، اما بیشترین حجم تولید در برزیل، ویتنام و کلمبیا صورت می‌گیرد. این کشورها به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب برای کشت قهوه، ازنظر تولید قهوه برتر هستند. خوب است این را هم بدانید که تجارت قهوه بعد از نفت دومین تجارت بزرگ دنیا به‌حساب می‌آید. حتی در برخی کشورهای آمریکای لاتین وزارت قهوه وجود دارد. پس قهوه با توجه به تأثیر گسترده‌ آن در اقتصاد جهانی بیش از یک نوشیدنی است. یک صنعت پویا و رشد کننده است که میلیاردها دلار ارزش اقتصادی ایجاد می‌کند و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را به خود مشغول می‌کند. در ایران ما هم پابه‌پای جهان علاقه‌مندان به قهوه افزایش روزافزون دارد و فرصت‌های شغلی و کارآفرینی فراوانی در حال شکل‌گیری است.

باریستا باید چه مهارت‌هایی داشته باشد؟

یک باریستا مهارت‌های زیر را دارد:

  • دانش تئوری قهوه و شناخت دانه‌های مختلف
  • مهارت عصاره‌گیری از قهوه (اسپرسو)
  • مهارت فوم‌گیری اصولی از شیر برای تهیه نوشیدنی‌های ترکیبی شیر و قهوه
  • مهارت طراحی بر روی قهوه یا لاته آرت
  • مهارت دم آوری قهوه‌های نسل سوم یا قهوه‌های دمی

شما برای داشتن مهارت‌های باریستایی باید دوره آموزش باریستا که استاندارد و اصولی باشد را پشت سر بگذارید دوره‌ای که همه این مهارت‌ها را پوشش دهد.

اول از همه باریستا باید دانش تخصصی قهوه را داشته باشد. شناخت انواع قهوه‌ها، شناخت روش‌ها و ابزار دم آوری قهوه و ...

متخصصان این حوزه می‌گویند که تخصص اصلی یک باریستا عصاره‌گیری از قهوه است. عصاره‌گیری قهوه را با دستگاه اسپرسو انجام می‌دهند. عصاره‌گیری درواقع عبور آب داغ پرفشار از میان توده قهوه آسیاب شده است و به محصول نهایی این فرآیند اسپرسو می‌گویند.

فوم‌گیری شیر دیگر مهارتی است که یک باریستا باید بلد باشد. فوم‌گیری درواقع نفوذ هوای پرفشار به درون شیر است تا شیر قوام گرفته و شیرینی آن بیش‌تر احساس شود. از شیر فوم گرفته شده برای تهیه نوشیدنی‌های مثل لته و کاپوچینو استفاده می‌شود.

مهارت باریستایی رو یاد نگیری عقب موندی

لاته آرت یا هنر شیر قهوه نگاری ویترین کار یک باریستا است. طرح‌هایی که باریستا بر روی قهوه‌اش می‌زند جذابیت‌ آن را صدچندان می‌کند. اگر وارد حرفه باریستایی شدید پیشنهاد می‌کنیم حتماً لاته آرت را یاد بگیرد.

قهوه‌ نسل سوم چیست و چرا باید باریستا آن را بلد باشد؟

قهوه نسل سوم به دلیل توجه خاص و احترام ویژه به قهوه به وجود آمده است. در قهوه‌های نسل سوم احترام ویژه‌ای به قهوه می‌گذاریم.
نسل سوم قهوه حس خاص بودن را در افراد ایجاد می‌کند و بخش دیگری از آن به اشتراک گذاشتن داستانی است که پشت همان فنجان قهوه نهفته است.
نسل سوم قهوه با ساخت ابزارهای دم آوری مثل کمکس، سایفون، کالیتا و ... شروع شد. ابزارهایی که این امکان را فراهم کردند تا بتوانیم عطروطعم‌های قهوه‌های مختلف را بهتر آشکار کنیم.

یک باریستا به‌روز و حرفه‌ای باید دم‌آوری با ابزارهای نسل سوم را بلد باشد تا بتواند در کافه‌های به‌روز و با کیفیت مشغول به کار شود.

مهارت باریستایی رو یاد نگیری عقب موندی

برای یادگیری مهارت باریستایی از کجا شروع کنیم؟

خوشبختانه در حال حاضر موسسه‌های آموزشی مختلفی برای قهوه و باریستایی مشغول فعالیت هستند. شما برای شروع یادگیری مهارت باریستایی آموزشگاهی را انتخاب کنید که سرفصل‌های استاندارد و به‌روز داشته و از فضای مناسب و تجهیزات آموزشی کامل برخوردار باشند.
در تحقیقاتی که می‌کنید به این نکته مهم توجه داشته باشید که دوره آموزشی سرفصل‌های کامل باریستایی شامل دانش تئوری، بار گرم (اسپرسو بار)، لته آرت و قهوه‌های دمی را داشته باشد.

آکادمی کافه نیرو نامی باسابقه و معتبر برای آموزش باریستا

در جستجوهایتان برای انتخاب دوره آموزشی باریستا، پیشنهاد می‌کنیم سری به سایت آکادمی کافه نیرو بزنید و شرایط برگزاری دوره‌هایشان را بررسی کنید.

این آکادمی (آکادمی کافه نیرو) سال‌ها است که دوره‌های آموزشی مرتبط با قهوه و باریستایی را برگزار می‌کند. این موسسه آموزشی دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه‌ای بوده و به هنرجوهای خود مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه‌ای اعطا می‌کند که این مدرک قابل ترجمه بوده و ارزش بین‌المللی دارد.

مطمئن باشید که آموزش‌های این آکادمی عملی و کاربردی است و با داشتن سرفصل‌های کامل و استاندارد، فضای آموزشی استاندارد و تجهیزات آموزشی به‌روز و کامل ویژگی اصلی آکادمی کافه نیرو است.

مهارت باریستایی رو یاد نگیری عقب موندی

آیا یک باریستا باید بار سرد و نوشیدنی‌های سرد را هم بلد باشد؟

اغلب کافه‌ها در منوی خود و در کنار قهوه‌ها و نوشیدنی‌های گرم، نوشیدنی‌های سرد هم سرو می‌کنند. نوشیدنی‌هایی مانند شیک‌ها، موکتل‌ها، فراپه‌ها و اسموتی‌ها.

متخصص اصلی نوشیدنی‌های سرد بارتندر است. بارتندر کسی است که به‌صورت حرفه‌ای و با ابزار تخصصی نوشیدنی‌های سرد را آماده می‌کند.
کسی که سفارش‌های مشتریان را آماده می‌کند باریستا است و خیلی از کافه‌ها نیروی بارتندر ندارند. پس بهتر است در کنار مهارت‌های اصلی باریستایی، مهارت تهیه نوشیدنی‌های سرد را هم در حد عمومی بلد باشید.

البته اگر به حوزه نوشیدنی‌های سرد علاقه‌مند هستید می‌توانید در دوره‌های تخصصی آموزش بارتندری هم شرکت کنید. در این دوره‌ها به‌صورت تخصصی کار کردن با ابزار بار سرد و تهیه دسته‌های مختلف نوشیدنی‌های سرد یا یاد می‌گیرید.

فرصت‌های شغلی باریستایی

حداقل حقوق یک باریستا به‌طورمعمول و بر اساس آنچه وزارت کار تعیین کرده پرداخت می‌شود، اما عواملی نظیر موقعیت مکانی یا جغرافیایی کافه، تعداد کارکنان مشغول به کار، میزان مهارت و کیفیت کار و درنهایت ساعت کاری باریستا و اینکه در نوبت صبح مشغول فعالیت باشد و یا شب‌ها، می‌توانند در حقوق باریستا تأثیر بگذارند.

برخی از افراد به‌طور ماهیانه و بعضی دیگر به‌طور ساعتی حقوقشان را دریافت می‌کنند. هرچند نمی‌توان حقوق معینی برای باریستا در نظر گرفت، اما می‌توان گفت با توجه به افزایش علاقه مردم ایران بخصوص جوانان و نوجوانان برای استفاده از کافه، نیاز به باریستا نیز روزبه‌روز در حال افزایش است.

این نکته را هم بدانید که یک باریستا علاوه بر کافه، در کافه‌رستوران، هتل، رستری‌ و شرکت‌های بازرگانی قهوه هم می‌تواند فعالیت کند.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha