میترا عقیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: محصول زعفران می تواند در استان قزوین هم به عمل بیاید و برای نخستین مرتبه نیز و بنا به درخواست صدور پروانه از سوی یک واحد تولیدی با نام تجاری داوود احمدی به این اداره کل، ما نیز این پروانه را صادر کردیم.
وی ادامه داد: بررسی های لازم در خصوص ویژگی ها، نمونه برداری، بسته بندی و نشانه گذاری زعفران های خشک شده که از مادگی گل های گیاهی زعفران حاصل می شود، توسط اداره استاندارد قزوین به انجام رسید تا واحد تولیدی زعفران مشغول به فعالیت شود.
عقیلی با اشاره به اینکه واحد تولیدی یاد شده برای زعفران رشته ای بریده ممتاز که شرایط و ویژگی های بهتری نیز دارد، پروانه کاربرد علامت استاندارد خود را اخذ کرد و یادآور شد: زعفران می تواند به صورت رشته ای خالی یا بریده باشد اما در عین حال زعفران به صورت پودری هم می تواند پروانه استاندارد دریافت کند.
به گفته این مسوول، مواردی که برروی بسته بندی زعفران انجام می شود مشابه باقی محصولات بایستی نشانه گذای داشته باشند و حتما نیز بایستی مشخصات کامل از جمله وزن خالص، نام تولیدکننده، برند تجاری، تاریخ قابلیت مصرف، تاریخ بسته بندی، درجه محصول و شماره سری ساخت در برچسب قید شود.
سرپرست اداره کل استاندارد استان قزوین خاطرنشان کرد: همچنین نشان و کد ۱۰ رقمی استاندارد نیز روی بسته بندی درج شود که مصرف کنندگان با ارسال این کد به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷می توانند از اصالت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کنند.
گفتنی است با توجه به اینکه قزوین از قطب های کشت زعفران به شمار نمی رود، واحد تولیدی یاد شده برای نخستین مرتبه پروانه کاربرد علامت استاندارد زعفران را در این استان کسب کرده و تاکنون هیچ واحد تولیدی نتوانسته بود کشت زعفران خود را به صورت انبوه در قزوین انجام دهد.
نظر شما