هشدار اروپایی‌ها درباره تشدید تنش‌ها در غرب آسیا، درپی عملیات موشکی آمریکا

لندن – ایرنا – دیپلمات‌های ارشد کشورهای اروپایی که امروز (شنبه) برای شرکت در نشست غیر رسمی شورای وزیران امور خارجه اتحادیه در پایتخت بلژیک گردهم آمده‌اند بر لزوم جلوگیری از تنش‌ها در غرب آسیا، در پی حملات هوایی ایالات متحده در سوریه و عراق تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست این نشست را برعهده دارد، با اشاره به عملیات نظامی ایالات متحده، جنگ غزه و تحولات در دریای سرخ، درباره بحرانی بودن اوضاع در غرب آسیا هشدار داد و بر لزوم جلوگیری از تشدید تنش‌ها تاکید کرد.

وی افزود: اوضاع در غرب آسیا به نقطه جوش رسیده و در آستانه انفجار است، به همین خاطر ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه «شرایط کل منطقه بحرانی است» هشدار داد: «هرچه جنگ غزه طول بکشد، بعید است اوضاع بهبود یابد؛ چون این مسائل به هم مرتبط هستند و تاثیر آن‌ها بر یکدیگر مانند دومینو است.»

وزیر امور خارجه اتریش هم در اظهارات مشابهی گفت: هدف ما باید این باشد که به هر قیمتی، از گسترش دامنه درگیری‌ها جلوگیری کنیم.

الکساندر شالنبرگ اوضاع منطقه را همانند بشکه باروت تشبیه کرد و گفت: بازیگران زیادی با کبریت حرکت می‌کنند. خواه در کرانه باختری، خواه در جنوب لبنان، سوریه، عراق و یا هر منطقه دیگری باشد باید بشدت مراقب باشیم [...] بحران را مهار و از گسترش آن جلوگیری کنیم.

همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی بلژیک نسبت به «خطر واقعی» گسترش درگیری‌ها در پی حملات موشکی آمریکا هشدار داد و گفت: ما امروز درباره بحران خاورمیانه صحبت خواهد کرد و هدف ما این است که از تشدید درگیری‌ها جلوگیری کنیم.

الینا والتونن وزیر امور خارجه فنلاند هم تصریح کرد که این کشور مخالف تشدید تنش‌ها در منطقه غرب آسیا است. او درباره عملیات نظامی آمریکا گفت: ما کاملا معتقدیم که اقدامات تنش‌زای بیشتری نباید صورت گیرد.

والتونن درباره اوضاع در غزه هم گفت که فلاند خواستار برقراری فوری آتش‌بس در این منطقه است، «اوضاع انسانی در غزه فراتر از توصیف است و اسرائیل باید از اقدامات تنش‌زا پرهیز کند.»

در همین حال برخی از دیپلمات‌ها اظهارنظرهای محتاطانه‌ای را مطرح و عنوان کردند که بعد از بررسی ابعاد حملات صورت گرفته، اظهار نظر خواهند کرد. یان لیپاوسکی وزیر امور خارجه جمهوری چک در این باره گفت: «هنوز برای ارائه ارزیابی در این زمینه زود است. ما این تحول را بررسی و سپس اعلام نظر خواهیم کرد.»

گفتنی است که ایالات متحد در واکنش به کشته شدن سه سرباز این کشور در پایگاه نظامیان آمریکا در اردن، حملات موشکی تازه‌ای را علیه سوریه و عراق آغاز کرده است.

ساعاتی پیش فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام (CENTCOM) با انتشار بیانیه‌ ای اعلام کرد: ساعت ۱۶ به وقت شرق آمریکا (EST) دوم فوریه، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده حملات هوایی را در عراق و سوریه علیه نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروه های شبه نظامی وابسته به آن انجام دادند.

این در حالی است که شبکه الجزیره قطر به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: سپاه یا نیروی قدس در مناطقی که آمریکا بمباران کرده هیچ پایگاهی نداشته است.

سنتکام مدعی شد: نیروهای ارتش ایالات متحده بیش از ۸۵ موضع را با هواپیماهای متعدد از جمله بمب‌افکن‌های دوربرد که از ایالات متحده پرواز کردند، هدف قرار دادند.

مقام‌های آمریکایی گفتند که هواپیماهای نیروی هوایی این کشور از جمله بمب‌افکن‌های بی-۱بی سه هدف را در عراق و چهار هدف در سوریه با ۱۲۵ موشک هدایت‌شونده نقطه‌زن و به مدت بیش از ۳۰ دقیقه موشک باران کردند.

سنتکام همچنین ادعا کرد که در این حملات هوایی بیش از ۱۲۵ مهمات (بمب) نقطه زن به کار گرفته شد و مراکز فرماندهی و کنترل عملیات ها، مقرها و مراکز اطلاعاتی، راکتی و موشکی، انبارهای ذخیره پهپادها و تاسیسات لجستیکی (زنجیره تامین تدارکات و مهمات) گروه‌های تحت حمایت ایران هدف قرار گرفتند.

جمهوری اسلامی ایران عملیات نظامی ایالات متحده را صرفاً تامین کننده اهداف رژیم صهیونیستی دانست و اعلام کرد که اینگونه حملات، دولت آمریکا را بیشتر از قبل در منطقه درگیر می‌کند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه با صدور بیانیه، نسبت به خطر گسترش ابعاد و جغرافیای جنگ و درگیری در منطقه هشدار داد و گفت: تداوم اینگونه ماجراجویی ها تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است و جمهوری اسلامی ایران مجددا بر مسؤلیت جامعه جهانی و نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد در پیشگیری از حملات غیرقانونی و یکجانبه آمریکا در منطقه و پیشگیری از توسعه دامنه‌های بحران تاکید می‌نماید.

وی افزود: همانگونه که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است، ریشه تنش و بحران در منطقه، به اشغالگری رژیم اسرائیل و تداوم عملیات نظامی این رژیم در غزه و نسل‌کُشی فلسطینیان با حمایت نامحدود آمریکا برمی‌گردد و بازگشت ثبات و امنیت در منطقه جز در سایه تمرکز بر ریشه بحران و علاج آن متصور نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha