استاندار خراسان جنوبی: پیگیر شبانه‌روزی شدن مرز ماهیرود هستیم

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود استان و به منظور تقویت صادرات با کشور افغانستان پیگیر شبانه‌روزی شدن مرز ماهیرود سربیشه هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت شامگاه یکشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان که با حضور مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت‌ برگزار شد افزود: در جلسه هیات دولت که با حضور استانداران برگزار شد درخواست کردیم مدیریت تعهدات ارزی به استان واگذار شود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با اشاره به بخشی از مشکلات و دغدغه‌های تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان، اظهار کرد: فعالان اقتصادی هر نوع دغدغه‌ای دارند که نیاز به مکاتبه ما دارد از آنها حمایت می‌کنیم.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: تمام کشورهای دنیا می‌دانند آنچه می‌تواند اقتصاد را پویا و رفاه را برای جامعه رقم بزند صادرات نفتی یا توسعه صادرات غیرنفتی است.

وی تصریح کرد: اینکه فقط خود را متوقف به صادرات نفتی کنیم درست نیست، صادرات و ارزآوری باعث پویایی و رونق می‌شود موضوعی که برخی استان‌های کشور به این سمت رفته‌اند.

قناعت اظهار کرد: اعتبارات بانکی، فراهم بودن زیرساخت‌هایی مانند برق، آب و سایر در برخی استان‌ها فراهم است و برای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن می‌کنند.

وی با اشاره به ۲ اشکال و ضعف در حوزه سرمایه‌گذاری استان، تصریح کرد: آماده نبودن زیرساخت‌ها از جمله آب، برق، راه، فرودگاه و سایر و نگاه‌های بسته از جمله این مشکلات است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در گذشته امنیت، تلاش و کار تیمی کردن در بعضی استان‌ها بیشتر بود لذا پیشرفت کردند لذا اکنون فاصله استان خراسان جنوبی با استان‌های بالایی خیلی زیاد است.

وی یادآور شد: آمار و ارقام نشان دهنده رشد صادرات و ترانزیت کالا در خراسان جنوبی است اما نباید خودشیفته بود بلکه باید نقاط ضعف را پیگیری و رفع کرد.

قناعت تاکید کرد: نباید بنشینیم تا دیگران مشکلات ما را حل کنند بلکه باید رفت و با پیگیری‌های متعدد از مسئولان کشوری مشکلات را رفع کرد.

وی گفت: قرار است همین جمع در استان توسعه اقتصادی و اشتغال رقم بزنند لذا مسئولان استان باید وارد میدان و کار شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه باید نگاه‌ها نسبت به سرمایه‌گذاری در استان عوض شود، افزود: تا حدی نگاه‌ها در دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به قبل تغییر و تعامل خوبی بین دستگاه‌ها و بخش خصوصی صورت گرفته اما نسبت به استان‌های پیشرفته هنوز عقب هستیم.

وی تاکید کرد: باید از فرصت‌ها و فضای تعاملی خوبی که در دولت سیزدهم فراهم شده بیشترین استفاده را ببریم.

قناعت با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در دولت سیزدهم در این استان رقم خورده است، عنوان کرد: یکی از این اقدامات آغاز عملیات اجرایی راه‌آهن چابهار - زاهدان - بیرجند - مشهد است که تنها در حوزه زیرساختی ۱۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته که ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در حوزه استان خراسان جنوبی است.

وی انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: انتقال آب دریای عمان به استان با ۵۰ همت اعتبار در دستور کار است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: انشعابات آب دریای عمان به خراسان جنوبی ۲۷۰ کیلومتر طول دارد که برای آن ۳۰ همت اعتبار نیاز است.

وی یادآور شد: سال گذشته تعداد ۱۹۹ واحد و امسال تا پایان شهریور ۲۰۵ واحد تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی راکد یا نیمه راکد در سطح استان فعال شده است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان نسبت به مشارکت حداکثری در انتخابات بکوشند.

افزایش ۳۸ درصدی ارزش صادرات در خراسان جنوبی

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم گفت: در ۱۰ ماه گذشته ۵۳۸ میلیون دلار کالا به میزان یک میلیون و ۹۱۰ هزار تن از استان صادر شد که به لحاظ ارزشی ۳۸ درصد و وزنی ۴۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

علیرضا خامه‌زر افزود: بخشی از این کالاها از طریق گمرکات و بازارچه‌های استان ‌و بخشی در قالب ماده ۱۱۶ به کشورهای دیگر صادر شده است.

استاندار خراسان جنوبی: پیگیر شبانه‌روزی شدن مرز ماهیرود هستیم

وی ادامه داد: از مجموع ۵۳۸ میلیون دلار کالای صادراتی استان ۳۸۶ میلیون دلار مربوط به ماده ۱۱۶ و ۱۵۱ میلیون دلار مربوط به کالاهای همین استان است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: عمده کالاها اعم از سیمان، کاشی و سرامیک، تخم‌مرغ و مواد غذایی به مقاصد کشورهای ازبکستان، عراق، افغانستان و ترکمنستان صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه اهمیت صادرات بر همگان آشکار است، اظهار کرد: صادرات به معنای انتقال تولید مازاد کشور به بازارهای خارجی و در مقابل ورود ارز به کشور است همچنین صادرات تنها مولفه توانمندی رشد و اقتصاد و برجسته کردن نقش کشور در سطح بین‌الملل محسوب می‌شود.

خامه‌زر تصریح کرد: به دلیل قانون رفع تعهدات ارزی بخشی از درآمد صادرکننده و تولیدکننده به جیب صراف‌ها می‌رود و بزرگترین مانع ما سدی به نام پیمان سپاری ارزی یا رفع تعهدات ارزی است که صادرکننده از عهده آن برنمی‌آید.

وی عنوان کرد: با همه موانع و مشکلات میزان صادرات و آمارها افزایشی است و با همه ناملایمات در بازارهای جهانی حضور داریم اما شاید حضور ما نسبت به بقیه کشورها کمرنگ‌تر باشد.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند تاکید کرد: امیدواریم با در نظر گرفتن نظر کارشناسی، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و بخش خصوصی در تصمیمات کلان بتوانیم حضور بیشتری در بازارهای جهانی داشته و سهم خود را در بازارهای صادراتی تقویت کنیم.

افتتاح ۲۰ هزار میلیارد ریال پروژه صنعتی و معدنی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی هم با بیان اینکه اساس صادرات، تولید است گفت: در راستای سرمایه‌گذاری‌های جدید در ۹ ماه امسال ۱۹۷ فقره جواز تاسیس با حجم سرمایه‌گذاری ۱۳۰ هزار میلیارد ریال صادر شد.

احمد آریافر افزود: همچنین در بازه زمانی ۹ ماهه ۲۰ هزار میلیارد ریال پروژه در حوزه صنعت و معدن به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: در مجموع بر اساس تعهد سازمان صنعت، معدن و تجارت در این مدت حدود ۲ هزار فرصت شغلی در استان فراهم شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی با بیان اینکه کسب این آمار و ارقام کار تمام مجموعه اقتصادی استان است، اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه احیای واحدهای تولیدی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با حضور دستگاه‌های متعدد برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۷۵ جلسه ستاد تسهیل استانی و شهرستانی در ۹ ماه برگزار شد که ۸۶۸ مصوبه داشت، نتیجه این جلسات کسب رتبه اول احیای معادن و رتبه دوم احیای صنایع کشور و احیای ۴۷ واحد صنعتی و معدنی در استان است.

آریافر با اشاره به اهمیت صادرات با توجه به اتفاقات رخ داده در کشور، تصریح کرد: بیشتر به ارزآوری صادرات نگاه می‌کنیم در حالی که فرصت بسیار بالایی است.

وی عنوان کرد: امر صادرات علاوه بر ارزآوری برای کشور نقاط ضعف ما را نیز نشان می‌دهد اما برای حرکت در بازارهای جهانی نیاز به مطالعه، آموزش، دانستن قوانین و مقررات و استانداردها داریم تا با استفاده از فرصت‌ها، صادرات موفقی داشته باشیم.

مدیرکل صنعت، معدن‌و تجارت خراسان‌جنوبی یادآور شد: صادرات از پاکستان به افغانستان محدود شده اما این فرصتی برای استان خراسان جنوبی است، چون افغانستان کشور بکری برای ظرفیت خدمات فنی و مهندسی استان ماست.

وی با تاکید بر اینکه صنعت استان خراسان جنوبی مظلوم است، گفت: دست تک به تک صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان را می‌بوسم و این تعهد را می‌دهم تا زمانیکه در استان هستم برای حمایت از صنعت و صنعتگر تلاش کنم.

آریافر افزود: در مجموعه استان دستگاه‌های مربوطه یا بخش صنعت همکاری دارند اما تصمیم مدیریتی برای کمک به این مجموعه نیست.

وی با اشاره به مشکل آب و برق برخی واحدهای تولیدی و معدنی استان گفت: با طرح انتقال پساب فاضلاب به صنایع بخشی از مشکل کمبود آب صنایع استان رفع خواهد شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha