آیا جنگ بعدی شبه جزیره کره را فرا خواهد گرفت؟

تهران- ایرنا- با شدت گرفتن تنش‌ها در شبه جزیره کره و لحن‌های تهدیدآمیز دو همسایه شمالی و جنوبی علیه یکدیگر، این سوال در ذهن ایجاد شده که آیا در نهایت جنگ بعدی پس از اوکراین و غزه، شبه جزیره کره را فرا خواهد گرفت یا خیر.

به گزارش روز شنبه ایرنا، کیم جونگ اون رئیس کره شمالی ماه گذشته در نشست حزب کارگران این کشور بر پیگیری برنامه‌های هسته‌ای و آمادگی تهاجمی ارتش این کشور در سال ۲۰۲۴ تاکید کرد چرا که وضعیت جنگی در شبه جزیره کره به دلیل تحریکات بی‌سابقه آمریکا و کره جنوبی بر علیه پیونگ یانگ به شدت تشدید شده است.

چند روز پس از آن با شروع سال نو میلادی طبق اعلام سئول، کره شمالی یک رزمایش بزرگ را با استفاده از مهمات جنگی واقعی انجام داد و چندین بار شلیک توپخانه‌ای به سمت خط حد شمالی داشت.

۱۰ روز قبل بود که کیم جونگ اون، کره جنوبی را تهدید کرد که در صورت نقض «حتی یک هزارم میلی متر» از خاک کره شمالی، خط حد شمالی دیگر معنایی برای پیونگ یانگ ندارد. درحالیکه پیش از این نیز کره شمالی فعالیت آژانس‌هایی را که بر همکاری و اتحاد مجدد شبه جزیره کره نظارت می‌کردند، متوقف کرد.

به دنبال تهدید کیم، شین وون-سیک وزیر دفاع کره جنوبی روز چهارشنبه گذشته در جریان بازدید از پایگاه هوایی چئونگ‌جو (در فاصله ۱۱۲ کیلومتری سئول) گفت: اگر رژیم پیونگ یانگ بدترین گزینه را برای به‌راه انداختن جنگ انتخاب کند، شما باید در اولین زمان ممکن در حذف رهبری دشمن پیشتاز باشید و به رژیم پایان دهید.

در بحبوحه تهدیدهای کلامی روزنامه نیویورک تایمز یک روز پس از صحبت‌های وزیر دفاع کره جنوبی، به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که کیم جونگ اون می‌تواند یک شکل از اقدام نظامی مرگبار را علیه سئول در ماه‌های آینده انجام دهد.

این روزنامه آمریکایی با استناد به ارزیابی‌های مقام‌های واشنگتن نوشت که لفاظی‌های تند کیم علیه کره جنوبی تهاجمی‌تر از اظهارات قبلی او شده و باید «جدی» گرفته شود.

به نوشته نیویورک تایمز، درحالیکه مقام‌های آگاه گفتند خطر قریب‌الوقوع یک جنگ تمام عیار در شبه جزیره کره را احساس نمی‌کنند، کیم می‌تواند حملاتی را به شیوه‌ای انجام دهد که فکر می‌کند از تنش سریع جلوگیری می‌کند.

این مقام‌ها پیش‌بینی کردند که این اقدام می‌تواند شلیک پرتابه به سمت دریای غربی یا دریای زرد و شبیه به شلیک توپخانه‌ای پیونگ یانگ به جزیره مرزی یون پیونگ در سال ۲۰۱۰ باشد که به مرگ ۴ نفر از شهروندان کره جنوبی از جمله دو تفنگدار دریایی منجر شد.

آیا جنگ بعدی شبه جزیره کره را فرا خواهد گرفت؟
بمباران جزیره مرزی یون پیونگ در کره جنوبی، نوامبر ۲۰۱۰ (آذر ۱۳۸۹)

در ماه دسامبر، سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی همچنین احتمال تحرکات نظامی کره شمالی در سال جاری و پیش از انتخابات پارلمانی سئول در ماه آوریل و انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در نوامبر را مطرح کرد.

جمعه گذشته جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید بر لزوم جدی گرفتن تهدیدهای رئیس کره شمالی تاکید کرد.

دو کارشناس حوزه کره شمالی در مقاله‌ای استدلال کردند که وضعیت در شبه جزیره کره «خطرناک‌تر از هر زمان دیگری نسبت به اوایل ژوئن ۱۹۵۰ (خرداد ۱۳۲۹)» است، زمانی که پدربزرگ کیم به حمله به جنوب تصمیم گرفت. در این مقاله به این اشاره شده است که کیم «تصمیم راهبردی برای شروع جنگ گرفته است».

با اینحال مقام‌های آمریکایی به روزنامه نیویورک تایمز گفتند که تاکنون آژانس‌های ایالات متحده نشانه‌های مشخصی مبنی بر آماده شدن کره شمالی برای نبرد یا یک جنگ بزرگ تشخیص ندادند.

یکی از مقامات گفت تصمیم کره شمالی برای ارسال تعداد زیادی گلوله توپخانه قدیمی‌تر و تعدادی موشک‌های بالستیک مدرن به روسیه برای جنگ در اوکراین نشان می‌دهد که کیم برای درگیری طولانی مدت با کره جنوبی آماده نمی‌شود. این مقام گفت، کسی که برای یک عملیات نظامی بزرگ برنامه‌ریزی می‌کند، انبارهای موشک و گلوله‌های توپخانه خود را احتکار می‌کند.

شلیک موشکی و توپخانه‌ای به کره جنوبی یا تهاجم زمینی تقریباً به معنای جنگ با ایالات متحده خواهد بود. ارتش آمریکا در طول جنگ کره از کره جنوبی دفاع کرد، جنگی که هرگز به طور رسمی پایان نیافت و فقط با امضای آتش بس در سال ۱۹۵۳ (۳۲-۱۳۳۱) متوقف شد. نزدیک به ۳۰ هزار سرباز آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.

مقام‌های آمریکایی گفتند که کیم احتمالاً معتقد است که می‌تواند هر گونه تشدید تنش را کنترل کند. زمانی که کره شمالی جزیره یون پیونگ را در سال ۲۰۱۰ گلوله باران کرد، ارتش کره جنوبی تلافی کرد، اما دو طرف به سرعت به تبادل توپخانه خود پایان دادند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha