به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید صباغ یکم اردیبهشت ۱۳۴۶ درست در روز عید غدیر خم در شهرستان سمنان در خانوادهای متدین دیده به جهان گشود و بعد از تولد به همراه خانواده اش به تهران رفت و در آنجا ساکن شدند.
این شهید والامقام از کودکی در دستههای عزاداری محرم حضور پررنگ داشت و در نمایش تعزیه چندین بار در نقش حضرت علی اصغر حسین(ع) هنرنمایی کرد. از همان کودکی ودر سن ۹ سالگی نماز خواندن را آغاز کرد. از آن زمان به بعد هیچگاه خواندن نماز اول وقت را ترک نمیکرد و همواره تاکید بر اقامه نماز اول وقت و روزهگرفتن داشت.
شهید صباغ دوران ابتدایی را در دبستان کمال در حالی که همیشه شاگرد ممتاز مدرسه بود، گذراند، سپس دوران راهنمایی را در مدرسه عاصمی و بعد دوران متوسطه را در دبیرستان دارالفنون سپری کرد.
این شهید والامقام از همان سن ۱۳ سالگی بنا به امر امام خمینی(ره) وارد بسیج شد و فعالیت خودش را آغاز کرد. حین درس خواندن چندین بار به جبهه اعزام شد، اولین بار چند ماه در جبهه مهران بود، در تمام مدت سال سوم دبیرستان مشغول فراگیری آموزش تاکتیکهای مختلف جنگی بود و چند ماه نیز در مناطق کردستان مشغول نبرد بود. درس سال سوم را در تابستان و در عرض یکماه خواند؛ با وجود اینکه در دوران دبیرستان تمام هوش و حواسش در جبهه بود و اغلب ساعات درسش را برنامههای غیردرسی پر میکرد، بلافاصله در رشته دلخواهش که پزشکی بود، قبول شد، ولی قبول شدن برایش مانع ایجاد نمیکرد.
اکنون که دنیا به من روی آورده، با تمام وجود از او روی میگردانم
سیدجواد پس از قبولی در رشته پزشکی، زمانی که تمام دوستان و بستگان این اتفاق را برای او موفقیت بزرگی میدانستند، در یادداشتی نوشت: اکنون که دنیا با تمام وجود خویش به سوی من روی آورده است، من نیز با تمام وجود او را رها خواهم کرد. اما نه! چنین فکر نکنید که من تارک دنیا خواهم شد. من چنین کاری نمیکنم ولی هرگز با حرص و طمع به سوی دنیا پر نخواهم گشود بلکه بهجای این که به دنیا و دنیاییان سواری دهم، بر پشت دنیا سوار خواهم شد تا با پای پیاده این راه طولانی را نرفته باشم بلکه با وسیلهای سریع به سوی دیار ابد خواهم رفت.
او فردی با پشتکار، درسخوان، مسوولیت پذیر و مصمم بود. به واسطه عزم جزمی که داشت با سختکوشی در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران قبول شد و به دانشگاه رفت، اما پس از مدتی دیگر تاب ماندن را نداشت و برای دفاع از خاک وطن رهسپار میدان نبرد حق علیه باطل شد.
شهید صباغ از طرف سپاه تهران، پایگاه مالک اشتر، لشکر ۲۷ گردان پیاده به خط مقدم جبهه اعزام شد و به عنوان آرپیچیزن در دفاع از خاک وطن نقشآفرینی کرد.
لحظه زیبای شهادت
این شهید والامقام پس از ۶ ماه و ۱۴ روز حضور فعال در جبهه، سرانجام در بیست و هفتم بهمن ۱۳۶۷ در سن ۱۸ سالگی در عملیات والفجر هشت در فاو عراق بر اثر اصابت ترکش شهید شد.
در منطقه عملیاتی فاو، ساعت ۲ شب، آرپیجیزن گردان زخمی شد. این شهید والامقام بلافاصله سلاحش را برداشت، ۲ تانک و یک کاتیوشا را زد، اما زمانی که هدف بعدی را نشانه گرفت، گلوله خورد و به شهادت رسید.
صبح فردا، رفقایش پیکرش را در حالت زیبایی یافتند. او رو به قبله خوابیده بود، یک دستش را روی سینهاش گذاشته بود و دست دیگرش هم رو به آسمان بود.
پیکر مطهر شهید صباغ در گلزار شهدای امامزاده اشرف(ع) سمنان به خاک سپرده شد.
شهید صباغ در وصیتنامه خود گفته است: ای جوانان و ای برادران عزیزم! شما را میگویم که راه ما را ادامه دهید، اسلحه ما را بر زمین نگذارید. ای تمام کسانی که به جمهوری اسلامی رای آری دادهاید، ما که لیاقت شهادت نداریم و اگر کشته هم شویم شاید نام ما را شهید گذاشتید، والله اعلم. به خدا قسم چه شهید یا کشته در این مورد که میگویم فرقی نمی کند و اگر پیمان خود را بشکنید، طلب خون خویش را از شما خواهم کرد.
فکر میکنید من درس میخوانم که به چه مردمی خدمت کنم ، من درس میخوانم که به اسلام خدمت کنم و اگر قرار باشد که اسلامی در میان نباشد، من نیز هرگز آرزو نخواهم کرد که با از دست دادن دینمان دیگر به هیچ احدالناس خدمت کنم که اگر من بخواهم به اسلام خدمت کنم، به آنهایی خدمت خواهم کرد که به اسلام خدمت کرده باشند، من آرزو میکنم به آن پیرزنی خدمت کنم که پسران رشیدش را از دست داده است، به آن زنی که شوهر از دست داده و به آن خواهری که برادر از دست داده.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما