به گزارش خبرنگار ایرنا، تعدادی از شکارچیان در روزهای اخیر با رمز فریبی به نام قُرق شکنی، قصد کشتار و قتل عام پرندگان مهاجر در آب بندان "بصرا" واقع در بخش لاله آباد بابل را داشتند که با هوشیاری ماموران محیط زیست این شبیخون با دستگیری ۱۸ شکارچی و ضبط همین تعداد سلاح شکاری خنثی شد.
شکارچیان متخلف قبل از اینکه تیری از کمان رها کنند ماموران محیط زیست آنها را شناسایی و طرح شوم آنها را بر علیه پرندگان خنثی کردند. در این عملیات دستگیری که در خشکی، داخل آب و با استفاده از ظرفیت پهپاد انجام شد قبل از هر اقدام جدی افراد شناسایی و دستگیر شدند.
برای نخستین بار کشف سلاح شکاری دست ساز که بسیار خطرناک است و هر لحظه احتمال انفجار دارد از این شکارچیان کشف شد.
هرچند اقدام به موقع محیط زیست سبب جلوگیری از قتل عام پرندگان شد اما شهروندان نگران بر این باور هستند که تا کی باید شلیک به این مهمانان ادامه داشته باشد؟.
پرندگان مهاجری که در سالهای نه چندان دور با شکوه خاص در آسمانهای مازندران به پرواز درمی آیند اما هر ساله بر تعداد آنها کاسته می شود و شکار این پرندگان رنج مضاعفی برای دوستداران محیط زیست است.
دوستداران پرندگان مهاجر بر این باورند که این امانت باید دست به دست و نسل به نسل برای آیندگان به ارث گذاشته شود و در زمان حاضر همه باید به این اصل توجه جدی داشته باشند.
حضور پرندگان مهاجر زمستان گذران در مازندران که در ۲۰ سال اخیر سیر نزولی به خود گرفته است و از یک میلیون بال به ۳۰۰ هزار بال کاهش یافت، کارشناسان احتمال تداوم سیر کاهشی این پرندگان را هم پیش بینی کردند و شاید دیگر فرصتی برای فشنگ پرانی شکارچیان نخواهد بود.
تعطیلی بازار پرنده فروشان فریدونکنار که در اوایل چله زمستان امسال بعد از کش و قوسهای فراوان انجام شد موجی از خوشحالی را برای دوستداران محیط زیست و شهروندان به ارمغان آورد و مردم دیگر دوست ندارند خبرهای شوک آور در خصوص شکار پرندگان مهاجر بشنوند.
سالها دوستداران محیط زیست و حامیان حیات وحش پیگیر و خواستار تعطیلی بازار غیرمجاز پرندگان فریدونکنار بودند تا بلکه با حذف فیزیکی قطعه پایانی پازلِ کشتار پرندگان مهاجر در مازندران گامی برای کاهش فعالیت شکارچیان برداشته شود.
دوستداران محیط زیست و شهروندان عاشق پرندگان خوش رنگ، بر این باور هستند که دیگر زمان آن فرا رسیده که در همه خانواده ها این فرهنگ نهادینه شود که پرندگان مهاجر سالهای طولانی به وسعت تاریخ با عبور از یک خط پروازی به مازندران می رسیدند و در شرایط فعلی وظیفه همگان است که این میراث ارزشمند را برای فرزندانمان حفظ کنیم.
گرمایش زمین و پسروی های آب خزر که تعداد پرندگان مهاجر در مازندران را تا ۷۰ درصد کاهش داد در این مقطع حساس شکار پرندگان مهاجر تیر خلاصی بر این ظرفیت ممتاز پرنده نگری مازندران است.
۱۸ شکاچی در دام
در این پیوند رییس اداره محیط زیست بابل بیان داشت: ۱۸ شکارچی و به همین تعداد سلاح شکاری از متخلفین که قصد شکار پرندگان را داشتند، کشف و ضبط شد.
حسین حیدر پور با بیان این که، این تعداد از شکارچیان به بهانه قُرق شکنی قصد شکار پرندگان مهاجر را داشتند که قبل از اقدام موثر ناکام ماندند، ادامه داد: این شکارچیان از طریق زمینی، آبی و با استفاده از ظرفیت پهپاد شناسایی و سلاح های آنها جمع آوری شد.
رییس اداره محیط زیست بابل با بیان این مطلب که از صبح اول وقت قبل از طلوع خورشید نیروهای ما آماده باش کامل بودند، بیان داشت: تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد که شکارچیان در آب بندانهای بابل و مکان هایی که پرنده مهاجر حضور دارد فشنگ پرانی کنند.
حیدرپور افزود: اقدام به موقع محیط زیست سبب شد که تعداد قابل توجه شکارچیان قبل از اینکه دست آنها به ماشه رود سلاح آنها غلاف شد.
وی با بیان این مطلب که این شکارچیان در یک اقدام عجیب یک قبضه سلاح شکاری دست ساز در اختیار داشتند، تاکید کرد: این سلاح که احتمال انفجار لوله تفنگ بسیار زیاد است برای شکارچی و اطرافیانش خطرساز است.
این مقام مسوول تصریح کرد: این شکارچیان که قصد شکار در آب بندان بصرا از توابع بخش لاله آباد بابل را داشتند ناکام ماندند و همه تلاشهای مجموعه محیط زیست آن است که با برخورد قاطع با شکارچیان محیط آرامی را برای پرندگان مهاجر فراهم کند.
اقدام قابل تقدیر
دوستدار محیط زیست در گفت گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: اقدام به موقع محیط زیست بابل در برخورد با این شکارچیان متخلف شایسته قدرشناسی است.
طاهره منعمی اظهار داشت: دیگر زمان آن فرا رسیده برای حفظ پرندگان مهاجر که تعداد آنها هر ساله در حال کاهش است یک فرهنگ سازی اساسی انجام شود.
وی با بیان این مطلب که این پرندگان مهاجر سالهای زیادی با عبور از یک خط پروازی خود را به مازندران رساندند، بیان داشت: این میراث کهن و شوق آفرین که به عنوان یک ظرفیت بی نظیر برای مازندران است باید برای نسل های آینده و فرزندانمان باقی بماند.
وی ادامه داد: از بین بردن یک گونه پرنده مهاجر یعنی نابودی یک خط پروازی که این خسارت دیگر جبران نخواهد شد.
منعمی با ذکر این مطلب که این پرندگان مهاجر یک ظرفیت بی نظیر گردشگری و پرنده نگری برای مازندران است، اظهار داشت: مازندران بدون پرنده مهاجر هرگز جذابیت سابق را نخواهد داشت.
این دوستدار محیط زیست از مدیران استانی و شهرستانی خواست با اجرای قوانین سخت اجازه میدان داری شکارچیان متخلف را در تالاب ها و آب بندانهای مازندران ندهند.
غازها، فلامینگوها، آبچلیکها، باکلانها و حواصیلها از جمله پرندگان مهاجری هستند که برای در امان ماندن از گزند سرمای فصول سرد سال به تالاب ها و آب بندان های مازندران می آیند و چند ماه را در این خطه از شمال کشور سپری می کنند.
مازندران دارای ۲ تالاب بینالمللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گلپل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.
مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه ی جانوری از ردههای مختلف مهرهداران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهیها در زیستبوم مازندران شناسایی شدهاند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهیها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل میدهند.
نظر شما