۲۴ دی ۱۴۰۲، ۱۷:۰۶
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85354034
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

وکیل کلاهبرداری و توضیحات مربوط به این جرم

۲۴ دی ۱۴۰۲، ۱۷:۰۶
کد خبر: 85354034
وکیل کلاهبرداری و توضیحات مربوط به این جرم

در حال حاضر روش های متعددی برای ارتکاب کلاهبرداری وجود دارد. در حقیقت با توسعه و گسترش تکنولوژی های نظیر اینترنت و فضای مجازی به مرور زمان شاهد شکل گیری شگرد های متفاوت و پیچیده تر برای ارتکاب چنین جرایمی هستیم. در این مقاله با انتخاب وکیل متخصص و باتجربه آشنا می شوید.

با نگاهی به تاریخ تمدن های بشری می توان دریافت که برخی جرایم از سابقه ای دیرینه برخوردارند و فلسفه ی اصلی شکل گیری آنها را می توان در منفعت طلبی و طمع انسان ها جستجو نمود. برای مثال: جرایمی نظیر سرقت و کلاهبرداری قرن هاست که در جوامع بشری وجود دارد و متاسفانه به مرور زمان شاهد شکل گیری روش ها و اشکال پیچیده تری علی رغم قانونگذاری و وضع مجازات های سنگین هستیم. به همین دلیل به نظر می رسد که با افزایش سطح آگاهی افراد وقوع چنین جرایمی کاهش پیدا کند. البته ناگفته نماند که روند فزاینده فقر و بیکاری نیز، جامعه ی هدف بزرگتری برای کلاهبرداران ایجاد نموده که سالانه با قربانیان بیشتری مواجه خواهیم بود.

جرم کلاهبرداری را می توان در ردیف جرایم علیه اموال قرار داد. مجرمین و کلاهبرداران از طریق دروغ و با توسل به روش های متقلبانه سعی در فریب افراد دارند. در نتیجه قربانیان با میل و ضایت خود اموال و یا وجوه نقد را دراختیار کلاهبرداران قرار داده و در نهایت جرم کلاهبرداری تحقق پیدا می کند. در ادامه با وکیل فرنیان فر همراه باشبد ...

روش های جدید کلاهبرداری

در حال حاضر روش های متعددی برای ارتکاب کلاهبرداری وجود دارد. در حقیقت با توسعه و گسترش تکنولوژی های نظیر اینترنت و فضای مجازی به مرور زمان شاهد شکل گیری شگرد های متفاوت و پیچیده تر برای ارتکاب چنین جرایمی هستیم.

کلاهبرداران از طریق فضای مجازی با قربانیان خود ارتباط برقرار کرده و به تحصیل مال غیرمشروع می پردازند. یک پیشنهادکاری ساده و وسوسه انگیز از طریق ارسال ایمیل، دعوت ناگهانی برای همکاری و یا تبلیغات و خرید محصولی جذاب در شبکه های اجتماعی، ارائه ی خدمات متفاوت از طریق ارسال پیامک و یا حتی تماس های تلفنی، تطمیع افراد در جهت دستیابی به ثروت و دارایی بیشتر از طریق وعده های نمایشی و دروغ و هزاران روش دیگر از جمله ادعاها و روش هایی است که کلاهبرداران برای آغاز کار خود انتخاب می کنند.

در واقع آنها ابتدا سعی در تطمیع افراد از طریق فریب، دروغ و ادعاهای کذب و از همه مهم تر وسایل و روش های متقلبانه دارند و به آنها امیدهای واهی می دهند. قربانیان و مالباختگان نیز در نهایت میل و رضایت متقاعد می شوند که وجوهی راپرداخت کنند. در خلال این روش ها احتمالا جرایم ثانویه ای نیز به وقوع پیوسته باشد، از جمله جعل اسناد و مدارک شناسایی و سرقت اطلاعات کاربری و شخصی افراد که در این صورت مجازات جرم مذکور در کنار مجازات اصلی اعمال خواهد شد.

اثبات جرم نزد مراجع قانونی منوط به ارائه ی ادله ی اثبات دعوی و همچنین احراز عناصر سه گانه ی جرم کلاهبرداری است.

عناصر سه گانه ی جرم کلاهبرداری به شرح زیر است:

عنصر قانونی جرم کلاهبرداری :

به جرم انگاری این مساله در متون قانونی می پردازد و متعاقب آن مجازات هایی را برای مجرمین تعیین می کند ... ماده ی 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری را می توان یکی از مستندات مهم قانونی در رابطه با اثبات جرم کلاهبرداری و مجازات آن به حساب آورد. بر اساس این ماده، مجازات کلاهبرداری عبارت است از رد مال به صاحبش، حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال اخذ شده.

عنصر مادی جرم کلاهبرداری

مانورها، رفتارها و افعال ارتکابی مجرمین را در بر می گیرد. به طور کلی هر فعل و یا ترک فعلی که از سوی مجرمین به منظور فریب افراد با دروغ و ادعاهای کذب همراه باشد می تواند نشانه ی روشنی برای آغاز کلاهبرداری محسوب گردد. کلاهبرداران در صدد هستند که در قدم اول اعتماد قربانیان خود را به دست بیاورند و متقابلا قربانیان با میل و رضایت کامل تری با کلاهبرداران همکاری کرده و این تحصیل مال را برای مجرمین ساده تر می کند.

عنصر معنوی

سومین رکن برای احراز جرم است. در رابطه با جرم کلاهبرداری عنصر معنوی را بایستی در سوءنیت و قصد کلاهبرداران جستجو نمود. آنها با سوءنیت و به قصد تحصیل مال نامشروع از دیگران اقدام به فریب و توسل به وسایل و روش های متقلبانه می نمایند.

احراز عناصر سه گانه فوق در رابطه با کلاهبرداری های سنتی و نوین نظیر کلاهبرداری اینترنتی ضروریست. همانا در کلاهبرداری اینترنتی تفاوت اصلی در عنصر مادی جرم به چشم می خورد و شما شاهد ترفندهایی عجیب و کاملا طبیعی از سوی کلاهبردارن هستید.

2 نکته ی مهم در رابطه با کلاهبرداری

فضای مجازی محل فوق العاده ای برای ارائه ی وعده ها و تبلیغات دروغ است. بنابراین زود اعتماد نکنید و قبل از هر اقدامی با افراد آگاه و مطلع مشاوره نمایید.

در رابطه با تنظیم شکایات خود در نظر بگیرید که هرگونه تحصیل نامشروع کلاهبرداری نیست و برای اثبات کلاهبرداری بایستی به نکات فوق توجه داشته باشید.

جرم کلاهبردای قابل گذشت است یا غیر قابل گذشت؟

خوب است بدانید که کلاهبرداری تا مبلغ 100 میلیون تومان بر اساس قانون کاهش حبس مجازات تعزیری مصوب سال 1399 قابل گذشت است و مازاد بر آن غیر قابل گذشت و دارای جنبه عمومی می باشد.

چنانچه قربانی جرم کلاهبرداری شده اید، می توانید از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و یا کلانتری، شکایت خود را مطرح و مدارک و مستندات را ضمیمه نماید. مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به این جرم، دادسرای محل وقوع جرم است.

فراموش نکنید انتخاب وکیل متخصص و باتجربه در این زمینه می تواند ضمن ارائه ی مشاوره حقوقی دقیق و جامع، پرونده ی شما را در مسیر درست قانونی قرار می دهد. مجموعه حقوقی وکیل فرنیان فر با سابقه ای بالغ بر 10 سال آماده ارائه مشاوره حقوقی و پیگیری پرونده در مراجع قضایی می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت farniyanfar.com مراجعه نمایید و یا با شماره تلفن 09128467446 تماس حاصل فرمایید.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۱ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha