استاندارد مواد غذایی و کالاها مرتبط با سلامت مردم مرتب ارزیابی مجدد شود

رشت - ایرنا - استاندار گیلان گفت: باید استانداردها و کیفیت، امنیت و سلامت کالاها و مواد غذایی با دقت بسیاری بالایی در استان انجام و مرتب ارزیابی مجدد شود تا خطری، سلامت مردم را تهدید نکند.

اسدالله عباسی روز شنبه در جلسه شورای عالی استاندارد استان اظهار کرد: باید کیفیت کالاهای دارای مهر استاندارد هر ۶ ماه مورد ارزیابی و بازرسی دوباره قرار گیرد زیرا با جان و سلامت مردم ارتباط مستقیم و موثر دارد.

وی با اشاره به طرح پایش کمیت فرآورده های پیش بسته بندی(طرح پیم) که از آذر ماه ۱۴۰۱ به منظور صیانت از حقوق شهروندان و جلوگیری از کم فروشی تولید کنندگان توسط اداره کل استاندارد استان اجرا شده است، گفت‌: از ۳۷۹ واحد تولیدی بررسی شده ۷۱ مورد کم‌فروشی داشته‌اند که آمارِ رضایت‌بخشی نیست.

وی عنوان کرد: در بررسی و برخورد با این موارد با کسی تعارف نداشته باشید، مساله وزن، میزان، کیفیت، بهداشت و استاندارد محصولات ارائه شده باید مورد پایش ونظارت جدی قرار گیرد و همه ملزم به رعایت این نکات هستند.

عباسی افزود: ترازوهای تولیدکنندگان و عرضه کنندگان باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد و هتل‌ها، رستورانها، اقامتگاه‌ها از نظر استانداردهای تعیین شده برای امکانات ارزیابی شوند.

وی تصریح کرد: باید کیفیت تولید، نظارت بر کمیت و کیفیت کالاها و نیز تناسب قیمت با کیفیت رعایت شود. در برخی موارد مشاهده می شود وزن کالا کمتر از میزان درج شده بر روی بسته بندی مواد است که این تخلف است و باید مشتری مداری را در دستور کار قرار دهید.

عباسی بر فعال کردن آزمایشگاههای استاندار تاکید کرد و افزود: درآمدهای اداره کل استاندارد باید صرف اموری نظیر فعال کردن آزمایشگاههای استاندارد، بروز رسانی و تجهیز آنها و تقویت نظارت ها شود.

وی تاکید کرد:در بحث ترخیص کالا نیز در گذشته به دلیل ناهماهنگی بین دستگاه ها با رسوب کالا در بنادر مواجه بودیم که با سرعت عمل توام دقت بالا، این کالاها تعیین تکلیف شدند.

وی خطاب به مدیر کل بنادر و دریانوردی استان افزود : اگر به دلیل کمبود نیرو در این بخش مشکل و مانعی وجود دارد درخواست افزایش نیرو دهید تا کشتیها برای ترخیص کالا تا روز بعد منتظر نمانند.

استاندار گیلان در ادامه خواستار دقت لازم در استانداردهای مصالح ساختمانی، جایگاه های سی ان جی و خودروهایی دوگانه سوز شد و افزود: خودروهایی که تاریخ مصرف مخازن گاز آنها به پایان رسیده باید شناسایی و با آنان برخورد لازم انجام شود تا جان سرنشینان خودرو را به خطر نیندازند.

وی همچنین تاکید کرد: اداره کل استاندارد استان به موضوع استاندارد سازی تاکسی های فرسوده شهری نیز ورود کند.

وی خواستار پایش موتورخانه ها، آسانسور در در اماکن عمومی، ادارات دولتی، نهادها، سازمانها، فروشگاهها، پارکها و مراکز تفریحی شد و افزود : مردم باید اطمینان داشته باشند کالایی که استفاده می کنند استانداردهای لازم را داراست.

وی با انتقاد از فاصله ایجاد شده بین جلسات شورای عالی استاندارد گفت: یکی از مهمترین جلسات استان این نشست است که باید مرتب برگزار شود.

وی در ادامه از همه دستگاههای اداری خواست تا در راستای سیاست ها ابلاغی و منویات مقام معظم رهبری، برنامه راهبردی دولت و چارچوب های تعیین شده امور مجموعه خود را تنظیم کرده و پیش ببرند.

مدیرکل استاندارد گیلان نیز در این جلسه تعداد واحدهای تولیدی فعال تحت پوشش استاندارد را ۵۴۷ واحد اعلام کرد و گفت: ۷۹۸ واحد تولیدی استان نیز دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و ۶۹ واحد تولیدی نیز دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی هستند.

مجتبی معصوم نژاد عنوان کرد: ۱۰۶آزمایشگاه با این سازمان همکاری دارند و در حال حاضر از این تعداد ۴۴ آزمایشگاه فعال هستند.

وی اضافه کرد: این سازمان در طرح پایش کمیت فرآورده های پیش بسته بندی(طرح پیم) که از آذر ماه ۱۴۰۱ به منظور صیانت از حقوق شهروندان و جلوگیری از کم فروشی تولید کنندگان آغاز شده است ۳۷۹ محصول را مورد پایش و ارزیابی قرار داد که از این تعداد ۷۱ مورد اخطار کم فروشی دریافت کردند و ۶ پرونده نیز به تعزیرات حکومتی استان ارجاع شد.

وی در ادامه در خصوص همکاری ادارات و ارگان های دولتی در زمینه اخذ تاییدیه‌های لازم برای آسانسور گفت: ۲۵۶ آسانسور مراکز دولتی در سامانه بازرسی آسانسور ثبت شده که از این تعداد ۱۳۲ مورد دارای تاییدیه ایمنی و عملکرد اولیه هستند و ۱۲۴ مورد فاقد تاییدیه ایمنی می باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha