به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، "وحید جعفری" افزود: استاندارد میزان مصرف نمک در نان ۱.۸ به ازای هر ۱۰۰ گرم ماده خشک نان است که در استاندارد جدید این میزان به یک گرم کاهش یافته است.
وی اظهارداشت: میزان مصرف نمک در نان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا استفاده بی رویه از نمک در عمل آوری خمیر میتواند در بروز بیماریها یا تشدید بیماریها غیرواگیر تاثیر گذار باشد.
جعفری خاطرنشان کرد: مصرف بی رویه نمک علاوه بر ایجاد سرطان باعث بالا رفتن فشارخون، سکته قلبی و مغزی و بیماریهای قلبی و عروقی میشود و با کنترل میزان مصرف میتوان برخی از بیماریها را کاهش داد.
وی در ادامه با اشاره به تدوین سند بهبود کیفیت نان در استان تصریح کرد: سند بهبود کیفیت نان در استان مصوب شده و ساخت سیلوهای استاندارد، اصلاح میزان مصرف نمک نان، بازرسی از نانواییها و آموزش به نانوایان از مصوبات این سند بوده است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد خاطرنشان کرد: یکی از بیماریهای مزمن غیرواگیر جامعه بیماری پرفشاری خون است و بر اساس آخرین مطالعات، استان یزد از نظر شیوع رتبه دوم کشور را داراست.
مسعود شریفی یکی از عوامل موثر بر پرفشاری خون را مصرف زیاد نمک برشمرد و گفت:مصرف نمک یکی از متهمین اصلی بیماری فشارخون و عمده مصرف آن در نان است.
وی اظهار داشت:افزایش میزان نمک در نان باعث افزایش فشار خون افراد مبتلا به بیماری فشارخون میشود و زمینه ابتلای دیگر افراد را به این بیماری فراهم میکند.
نظر شما