امام جمعه کرمانشاه: متولیان برای حضور جوانان در مراسم اعتکاف برنامه‌ریزی کنند

کرمانشاه - ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه کرمانشاه با تاکید بر اینکه هیچ مسجدی نباید از معتکف خالی باشد، از متولیان خواست برای حضور جوانان در مراسم اعتکاف در مساجد استان برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش ایرنا؛ حجت‌الاسلام‌ و المسلمین «حبیب الله غفوری» روز دوشنبه در دیدار مدیران مرتبط با برگزاری اعتکاف، ضمن تأکید بر اینکه اعتکاف یک حرکت اسلامی، الهی، معنوی و یک فرصت استثنایی برای مردم متدین خصوصاً نسل جوان است، افزود: اگر اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی مناسب صورت بگیرد، غالب خانواده‌ها تمایل دارند که فرزندانشان در فضای اعتکاف قرار بگیرند و این فضا را تجربه کنند.

وی با اشاره به اهمیت حضور جوانان در اعتکاف گفت: حضور بزرگترها در اعتکاف بسیار خوب است، اما همانگونه که پیامبر گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) می‌فرماید باید جوانان را دریابیم وآن‌ها را تشویق به حضور در اعتکاف کنیم. اصل کار و جایی را که دشمن هدف گرفته، نسل جوان است و اگرجوان ما در سنین جوانی در مسیر دین قرار بگیرد، در بزرگسالی انسانی متدین خواهد بود. بنابراین باید با برنامه‌ریزی درست و دقیق کاری کنیم که هیچ مسجدی، خالی از معتکف نباشد.

امام جمعه کرمانشاه با مروری بر اهمیت و ضرورت مردمی‌سازی امور، به‌ویژه در مسائل فرهنگی، اظهار داشت: درخصوص مقوله‌های فرهنگی، نظر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بر این ‌است که باید مسائل فرهنگی را مردمی سازی کنیم، زیرا مسائل فرهنگی درصورتی که مردمی‌سازی شوند، پیش می‌روند و موفقیت حاصل می‌شود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین غفوری باتصریح اینکه آینده کشور در دست جوانان دانشگاهی است، عنوان کرد: می‌طلبد که در بحث اعتکاف، توجه جدی و ویژه‌ای به محیط‌های دانشگاهی شود زیرا در دانشگاه جوان‌های بسیار مومن، متدین و ثابت‌قدمی حضور دارند و اعتکاف فرصت بسیار مناسبی برای جمع‌شدن جوانان است.

نماینده ولی‌فقیه در استان با قدردانی از زحمات مسئولان و دست‌اندرکاران اعتکاف، خاطرنشان کرد: ظرفیت استان کرمانشاه در عرصه‌های دینی بسیار بالا است و آمادگی قلبی مردم برای مسائل معنوی و ایمانی بسیار زیاد است، اما باید با برنامه ریزی مناسب، زمینه را برای حضور مردم فراهم کرد.

به گزارش ایرنا، اعتکاف در لغت ‌به معنای توقف در جایی است و در احکام عبارت است از ماندن در مسجد به قصد عبادت خداوند با شرایطی خاص است.

ارکان عبادت، یعنی اجزایی که اگر به طور عمد یا به طور سهو ترک شوند، عبادت باطل می شود. اعتکاف نیز ارکانی دارد که عبارت اند از ۱-نیت، ۲- توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهارگانه معروف، ۳- کمتر از سه روز نبودن اعتکاف، ۴- روزه دار بودن معتکف در ایام اعتکاف.

اعتکاف در طول سال در هر زمانی که انسان بتواند حداقل سه روز در مسجد بماند و روزه بگیرد صحیح است ولی بهترین زمان برای اعتکاف ماه مبارک رمضان و دهه آخر آن است.

اعتکاف از عبادات مستحب به شمار می رود که با نیاتی اعم از نذر برای اعتکاف به عبادتی واجب مبدل می‌شود.

مراسم اعتکاف یا ایام البیض از اذان صبح سیزدهم ماه رجب آغاز شده و هنگام اذان مغرب روز پانزدهم رجب پایان می‌یابد. این زمان در تقویم کشورمان مصادف با پنجم تا هفتم بهمن ماه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha