به گزارش ایرنا، بهرام عین اللهی روز سه شنبه در همایش خدمت ماندگار( یادبود مرحوم دکتر عباس شیبانی) که در هتل قلب برگزار شد، افزود: تشکیل هیات امنای ارزی از اقدامات خوبی بود که در شرایط جنگ و کمبودها ایجاد شد زیرا زیر ساخت های دارویی و غیره در دوران جنگ مانند امروزه نبوده و این هیات را به عنوان ارگان انقلابی می شناسیم .
وی افزود: هیات امنای ارزی بازوی قوی و انقلابی است در سال ۶۴ دکتر شیبانی دفتری در این رابطه در وزارت بهداری آن موقع ایجاد کردند، به تدریج با کمک این هیات نیاز به خروج بیمار از کشور کمتر شد.
عین اللهی، ادامه داد: قانون تشکیل هیات امنای ارزی توسط مجلس در سال ۷۸ به تصویب رسید و به عنوان نهاد عمومی غیردولتی فعالیت خود را آغاز کرد و امروزه به عنوان یک ذخیره راهبردی به این هیات نگاه می کنیم.
به گفته وزیر بهداشت، در دوران کرونا، ۲۰۰ میلیون دز واکسن را هیات امنای ارزی وارد کرد و میزان واکسیناسیون روزانه به بیش از یک میلیون دز رسید.
عین اللهی تصریح کرد: این هیات در دوران همه گیری کرونا، لوازم و ابزار تجهیزات پزشکی مانند ماسک و غیره و دارو را تامین کرد و به عنوان تاریخ پر افتخار در کشور محسوب می شود.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت با کمک هیات امنای ارزی تاکنون ۲ هزار دستگاه حلزون بصورت رایگان در اختیار کودکان قرار داده است و انتظار کاشت حلزون صفر شد.
مشارکت در تجهیز بیمارستانها
حسین صفوی رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی نیز در این همایش اظهار داشت: امور تامین اقلام سلامت محور از موضوعات حاکمیتی بوده که در همه گیری دوران کرونا تامین کیت های تشخیصی ، واکسن های کرونا به موقع انجام شد.
وی افزود: کاشت حلزون شنوایی، جراحی قلب ، ابزار و تجهیزات پیوند توسط هیات امنای ارزی تامین می شود و این نهاد انقلابی در تجهیز بیمارستانهای جدید الاحداث کارنامه درخشانی دارد.
رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی ادامه داد: ۱۳ هزار و ۷۴۱ تخت بیمارستانی در مراکز درمانی جدید الاحداث توسط این هیات در دولت مردمی تجهیز شده است و با خرید بیش از ۹۰ درصد تجهیزات مورد نیاز از تولید داخلی انجام شده است.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در پروژه هزار تختخوابی بیمارستان مهدی، تامین بیش از ۱۶ هزار پرستار و نیروی خدماتی در ۴۰ بیمارستان و راه اندازی اورژانس هوایی از اقدامات انجام شده هیات امنای ارزی است.
وی اظهار داشت: مرحوم دکتر عباس شیبانی الگوی برجسته ساده زیستی است و رد پای اقدامات موثری او آشکار است ما آمادگی داریم از تولیدات داخلی و دانش بنیان حمایت کنیم.
برای تجهیز این مراکز از تولیدکنندگان داخلی و دانش بنیان، این نهاد نقش بسزایی در رونق تولید در حوزه تجهیزات پزشکی داشته است.
وی خاطر نشان کرد، تدبیر و آینده نگری دکتر عباس شیبانی، چنین ظرفیتی را برای نظام سلامت به میراث گذاشت و ساختاری برای آن بنیان نهاد که با هدف کاهش مصارف ارزی در هزینه های درمانی و تشخیصی، تسهیل گر امور سلامت باشد.
رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه فراهم کردن پیچیده ترین فناوری های روز دنیا، آن هم با فاصله زمانی کم از سایر کشورهای برخوردار، باعث شده جدیدترین روش های جراحی در خاک کشورمان انجام شود، تصریح کرد: فناوری هایی از قبیل انجام اعمال پیشرفته کاشت حلزون شنوایی، جراحی های پیوند قلب، کبد، مغز استخوان و ریه، مداخلات الکتروفیزیولوژی و سایر تکنیک های تشخیصی و درمانی پیشرفته در داخل کشور، از نتایج اقدامات نهادی است که این پزشک انقلابی پایه گذار آن بوده است.
صفوی گفت: باید به یاد داشت که اگر امروز کشور عزیزمان در بسیاری از روش های جراحی و درمانی سرآمد کشورهای منطقه است، دلیلی جز چابکی این نهاد در انتقال فناوری های پیشرفته به کشور و البته تلاش و دانش متخصصین این عرصه نداشته است.
وی توضیح داد: در دو سال گذشته تجهیز بیمارستان های جدیدالاحداث بویژه در مناطق محروم با تامین مالی و اعتباری صرفه جویی ارزی هیات امنا صورت گرفته است که حاصل آن تجهیز و بهره برداری از ۱۳ هزار ۷۴۱ تخت بیمارستانی جدیدالاحداث در کشور و توسعه و راه اندازی بخش های ویژه، بلوکهای زایمانی، تختهای مراقبت ویژه اطفال و بخش های تخصصی دیگر در جای جای کشورمان بوده است.
صفوی ادامه داد: از دیگر اقدامات تسهیلگرانه هیات امنا برای نظام سلامت می توان به موارد نظیر، سرمایه گذاری در پروژه هزار تختخوابی حضرت مهدی (عج)، تولید تجهیزات یکبار مصرف پزشکی در حوزه تزریق و آزمایشگاهی توسط شرکت آوا پزشک که امروز آخرین محصول آن به دست وزیر بهداشت رونمایی شد، توسعه سکوهای فناوری اطلاعات برای مدیریت دفاتر خدمات سلامت، تامین بیش از 16 هزار نیروی پرستار و خدمات بهداشتی در بیش از چهل دانشگاه، بکارگیری هشت فروند بالگرد در پنج سایت عملیاتی به منظور ارائه خدمات اورژانس هوایی که تاکنون موفق به نجات جان ۴۵۰۰ بیمار و مصدوم شده است، اشاره کرد.
رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران یاد مرحوم شیبانی به عنوان بنیانگذار این صندوق را گرامی داشت و افزود: مرحوم شیبانی، پیرخدمتگزار به بیماران، الگوی برجسته ساده زیستی، اخلاق و تلاش، شخصیتی عمیق و جامع الاطراف داشت. ردپای اقدامات موثر او در جای جای تاریخ این انقلاب به چشم می خورد.
به گزارش ایرنا، عباس شیبانی را میتوان از سیاستمداران کهنه کاری توصیف کرد که از رهبر انقلاب از او به عنوان «مرد ایمان و عمل» یاد کرد؛ مردی که در همه دورانها، چه دوران مبارزه با طاغوت و چه دوران انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، در صراط مستقیم، ثبات قدم نشان داد. شیبانی پزشک و سیاستمداری بود که در دوران مبارزاتی پیش از انقلاب تلاش وافری در همگرایی گروههای مختلف ضد طاغوت داشت و پس از انقلاب هم در مسئولیت های مختلفی ایفای نقش داشت.
وی پیش از انقلاب با گروههای مختلف سیاسی همکاری داشت؛ او در سال ۱۳۳۵ در تظاهرات حمایت از جمال عبدالناصر، از دانشگاه اخراج و به دست فرمانداری نظامی تهران، دستگیر شد. ولی به علت فشار افکار عمومی، از زندان آزاد و به دانشگاه مشهد تبعید شد؛ در آنجا با مرحوم استاد محمدتقی شریعتی، آشنا شد و به فعالیتهای خود قوت بخشید و به همین علت، مجددا دستگیر و به زندان قزل قلعه تهران فرستاده شد.
مرحوم شیبانی سالها در زندانهای شاه به سر برد و با ۹ بار محکومیت ۱۳ سال از عمر خود را در زندان گذراند. او پس از پیروزی انقلاب در هیات دولت موقت شورای انقلاب، وزیر کشاورزی شد. او عضو شورای انقلاب اسلامی ایران، نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی، وزیر کشاورزی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی (۵ دوره، ۱۹ سال)، رئیس دانشگاه تهران، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری دوره دوم (یکی از رقبای شهید محمدعلی رجایی) و دوره پنجم (تنها رقیب آیت الله هاشمی رفسنجانی)، عضو شورای شهر تهران (۳ دوره، ۱۴ سال) بود. عباس شیبانی از دوره دوم تا چهارم عضو شورای شهر تهران نیز بود.
دکتر شیبانی گرچه همیشه فعالِ حوزهی پزشکی، سیاسی و اجتماعی شناخته شده است اما هیچگاه نمیتوان بیش از همه چیز زحمات و تلاشهای این استاد بزرگ در عرصه پزشکی از جمله اقداماتی در زمینه پیوند اعضا، جراحی قلب، مغز و اعصاب و دیگر حوزههای اصلی پزشکی را نادیده گرفت.
تأسیس دفتر هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران، تهیه پروتز کاشت حلزون شنوایی (خرید سالانه بیش از ۱۰۰۰ دستگاه پروتز کاشت حلزون شنوایی و توزیع آن بصورت رایگان بین مراکز کاشت حلزون شنوایی کشور)، تأسیس و تجهیز مراکز ناباروری، حمایت از انجام انـواع پیونـد در داخـل کشـور (پیونـد قلـب، پیونـد ریـه، پیونـد کبـد، پیونـد کلیـه، پیوند قرنیه چشم و پیوند مغز استخوان) و تأمین تجهیزات سرمایهای مورد نیاز مراکز درمانی وابسته به وزارت بهداشت از اقدامات مرحوم شیبانی است.
مرحوم شیبانی سرانجام در اول دیماه ۱۴۰۱ دار فانی را وداع گفت و حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب بر پیکر وی نماز اقامه کرد.
نظر شما