ناجی شهرسوخته آستین‌هایش را در کُنارصندل بالا زد

کزمان - ایرنا - میراث فرهنگی کرمان با اعلام اینکه کاوش‌ باستانی در تپه‌های کُنارصندل جیرفت پس از ۱۷ سال وقفه به سرپرستی باستان‌شناس برجسته، سیدمنصور سیدسجادی که به عنوان ناجی شهرسوخته در سیستان شناخته می‌شود آغاز شد، جزییاتی در این زمینه ارائه و تاکید کرد که در نتیجه این وقفه بخش‌هایی از تپه و آثار به دست آمده قبلی تخریب شده است.

به گزارش ایرنا ساعتی پس از آنکه امام جمعه جیرفت امروز در خطبه های نمازجمعه از مسئولان به علت آغاز کاوش های باستانی در تپه کنارصندل این شهرستان تشکر کرد، روابط عمومی میراث فرهنگی استان کرمان جزییات آغاز این کاوش ها را در خبری به نقل از مدیرکل میراث استان در اختیار رسانه ها گذاشت و اعلام کرد که فصل جدیدی از کاوش های آن منطقه شروع شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان با اشاره به آغاز فصل جدیدی از کاوش‌های باستان‌شناسی کنارصندل جیرفت گفت: این کاوش‌ها به سرپرستی سید منصور سیدسجادی و پس از ۱۷ سال وقفه با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی انجام می شود.

اولویت نجات‌بخشی و حفظ آثار موجود

سعید شاهرخی با اشاره به اینکه پس از کاوش‌های سال‌های ۱۳۸۰ و ۱۳۸۶ تمام کشور به اهمیت تپه‌های کنارصندل پی برد افزود: وقفه به وجود آمده در کاوش‌ها موجب تخریب قسمتی‌هایی از تپه‌ها و همچنین اشیای تاریخی به دست آمده شد که در این عملیات جدید مهم ترین برنامه نجات‌بخشی و حفظ آثار به دست آمده در این تپه‌هاست.

وی با بیان اینکه موضوع پژوهش و کاوش‌ها در مرحله دوم این عملیات قرار دارد ادامه داد: مطالعه و آسیب‌شناسی اولیه و تخمین زمان برای مرمت و حفاظت از آثار به دست آمده نیز جزو مهم‌ترین اهداف پایگاه میراث‌فرهنگی جیرفت است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان بیان کرد: بسیاری از آثار به دست آمده همچنان مطالعه نشده‌اند و نیاز به مستندسازی دارند که تهیه بانک اطلاعاتی جزو اولویت‌های ما خواهد بود.

شاهرخی خاطرنشان کرد: سید منصور سیدسجادی از باستان‌شناسان بزرگ کشور است که پیشتر کاوش در محوطه باستانی شهرسوخته واقع در سیستان را بر عهده داشته است و از او به عنوان ناجی شهر سوخته نام برده می‌شود و کاوش‌های چندین ساله و تلاش‌های وی به ثبت جهانی این محوطه باستانی نیز منجر شد.

گزارش ایرنا محوطه‌های تاریخی جیرفت که در طول هزاره‌های سوم پیش از میلاد آثار ارزشمندی را در خود جای داده جزو غنی ترین محوطه‌های تاریخی جهان محسوب می‌شود.

یکی از بقایای این تمدن عظیم تپه کنارصندل است که در ۳۰ کیلومتری شهر جیرفت قرار دارد و با نام تپه کنارصندل جنوبی و شمالی شناخته می شود. این ۲ تپه در فاصله چند کیلومتر از هم قرار دارند و ارتفاعشان به ترتیب ۱۳ و ۲۱ متر است.

از تپه کنارصندل آثار تاریخی متعددی یافت شده است که همه‌ این آثار شامل مجسمه ‌هایی از جنس مفرغ، سفال‌های منقوش، ساده و زیورآلات در موزه باستان شناسی جیرفت نگهداری می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha