به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، احد بنار اظهار داشت: این آییننامه در راستای تحقق ماده ۳۶ قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مجلس شورای اسلامی تدوین شد. در این آییننامه تلاش شد مراکز مشاوره و روانشناسی به صورت جامع در دانشگاههای علوم پزشکی دیده شود و تغییراتی بر مبنای سبک زندگی اسلامی و ایرانی در آنها شکل گیرند.
وی با اشاره به اینکه کار کارشناسی و تدوین این آییننامه با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، استادان حوزه و دانشگاه یک سال به طول انجامید، افزود: همه دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی باید این مراکز مشاوره را فعال کنند.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: ساختار این مراکز مشاوره در ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت مدیریتی، در ۲۱ دانشگاه به صورت اداره و در ۲۷ دانشگاه نیز در سطح کارشناس مسئول ایجاد میشوند. این مراکز در حوزههای مختلفی به فعالیتهای مشاوره و روانشناسی خواهند پرداخت که مشاوره و سلامت روان، ارتباط با خانواده و نیز پیوند و ازدواج را شامل میشود.
وی ادامه داد: در حال تدوین محتواهای اسلامی، ایرانی لازم برای این مراکز هستیم و بخشهای ارتباط با خانواده، پیوند و ازدواج را نیز در جهت رشد و جوانسازی جمعیت، ذیل ادارات و مراکز مشاروه قرار دادهایم.
بنار اظهار داشت: در آییننامه این مراکز مشاوره جوانب مختلف کار مدنظر قرار گرفته و دانشگاهها بر اساس آن در حال ایجاد مراکز مشاوره هستند. سیاستها و برنامههای معاونت فرهنگی دانشجویی نیز در این زمینه ابلاغ و سعی شده اهداف، اصول و برنامههای این مراکز به روشنی در اختیار مجریان قرار گیرد.
ظرفیتهای وزارت بهداشت برای ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی سه برابر میشود
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اعلام اینکه سعی شده ارکان تشکیلاتی مراکز مشاوره را به دقت برای دانشگاهها مشخص کنیم، گفت: شرح وظایف و ماموریتهای این واحدها برای حوزهها و پستهای تعریف شده ذیل آن تعیین شده است. همچنین شراط احراز پستها و سمتها به تفکیک واحدهای تخصصی مشخص شده است.
بنار خاطرنشان کرد: با «تاسیس مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی، ایرانی» تقریبا همه ظرفیتهای وزارت بهداشت برای ایجاد و ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی مرتبط با سبک زندگی اسلامی و ایرانی، پیوند و ازدواج و ارتباط با خانواده، حداقل سه برابر میشود.
وی با بیان اینکه امیدواریم سازمان امور اداری و استخدامی کشور مساعدت و همکاری لازم را برای راهاندازی این مراکز انجام دهد، گفت: جذب نیروی انسانی مناسب، متعهد و متخصص برای مراکز مشاوره قدم بعدی است و با راهاندازی این مراکز بتوانیم گام مثبتی برای توسعه سبک زندگی اسلامی، ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور برداریم.
نظر شما