به گزارش ایرنا محمد راضی جلالی روز چهارشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار خوزستان در سرسرای استانداری بیان کرد: متاسفانه اغلب مصوبات کارگروه تنظیم بازار استان عملیاتی نمیشود به همین دلیل باید از این پس مصوبات ستاد در دستگاههای مربوطه پیگیری شود.
وی با اشاره به ممنوع شدن صادرات پیاز برای تعدیل قیمت این محصول در بازار گفت: در مواردی که قیمت کالایی در بازار افزایش مییابد باید با ممنوعیت خروج و افزایش عرضه، قیمتها را تعدیل شود.
راضی جلالی با ابراز گلهمندی از قیمت بالای مرغ در خوزستان نسبت به استانهای دیگر ادامه داد: دلیل اشباع بازار استان از مرغ فراوانی این کالا نیست بلکه مردم به دلیل قیمت بالا توان خرید آن را ندارند.
وی تاکید کرد: برای تعدیل قیمت کالاهایی همچون مرغ و گوشت قرمز باید به دنبال راه حلهای کوتاه مدت در استان بود.
طی توافقاتی که با یک سرمایه گذار در استان انجام شده واردات گوشت قرمز به استان به منظور تعدیل قیمت این کالا در حال انجام است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان درادامه با اشاره به افزایش قیمت شکر در استان گفت: اشکالاتی در بحث توزیع حوالههای شکر وجود دارد که باعث افزایش قیمت این کالای پرمصرف در بازار استان شده است.
راضی جلالی ادامه داد: به همین دلیل باید حوالههای کمتر از ۱۰ تن و با استفاده از ظرفیت تعاونیهای مصرف عرضه شکر در بازار افزایش یابد تا قیمت این کالا تعدیل شود.
وی با بیان اینکه خوزستان به عنوان قطب تولید شکر کشور نباید در تامین و قیمت گذاری این کالا مشکل داشته باشد افزود: سهمیه شکر کلانشهر اهواز از یک هزار و ۲۰۰ تن به حدود سه هزار تن افزایش یافته تا شاهد شرایط بهتری در تامین این کالا برای مردم باشیم.
استان خوزستان با داشتن هشت کارخانه تولید شکر و تامین ۴۰ درصد شکر مصرفی کشور از قطبهای تولید این کالا است.
راضی جلالی با بیان اینکه توزیع شکر در استان باید به شکل فله انجام شود، اضافه کرد: شکر بسته بندی به دلیل اشتغالزایی که در این بخش وجود دارد را نمیتوان حذف کرد اما توزیع تمام شکر مصرفی مردم، واحدهای صنفی و صنعتی به صورت بسته بندی، ضرورتی ندارد.
نقش کمرنگ شهرداری اهواز در تنظیم بازار
قائم مقام اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان با انتقاد از همکاری نکردن شهرداری اهواز در بهبود شرایط بازار این کلانشهر افزود: متاسفانه شهرداری اهواز هیچ نقشی در بهبود وضعیت بازار شهرستان اهواز ندارد.
علی محمد رحمانی بیان کرد: این در حالی است که در سایر کلانشهرهای کشور شهراداریها در ایجاد بازار روز ، تسهیل عرضه کالا و فراهم سازی مکانهایی برای عرضه محصولات غذایی نقش پررنگی دارند.
شهرستان اهواز به عنوان یک کلانشهر فاقد بازار است و همین موضوع مشکلاتی را در عرضه محصولات غذایی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: ۳۰ بازارچه در اهواز وجود دارد که فقط برای فروش پوشاک استفاده میشوند این در حالی است که میتوان برای پوشش حداکثری عرضه مواد غذایی در اهواز از این فضاها استفاده کرد.
رحمانی با ابراز گلهمندی از نوسان قیمت گوشت قرمز در بازار خوزستان افزود: متاسفانه قیمت گوشت قرمز در بازار استان طی چند ماه اخیر دچار نوسانات زیادی شده و هنوز این مشکل حل نشده است.
بر اساس اعلام مدیر کل صمت خوزستان قیمت گوشت قرمز در بازار استان امسال تا ۵۰ درصد افزایش داشته است.
مدیر کل پشتیبانی امور دام خوزستان نیز در ادامه این نشست افزود: برای تعدیل قیمت مرغ ابتدا باید قیمت گوشت قرمز در بازار استان مهار شود.
حمید بدوی اظهار کرد: به دلیل توان پایین مردم برای خرید گوشت قرمز و افزایش تقاضا برای خرید مرغ قیمت این کالا دچار نوسان شده است.
وی گفت: واردات گوشت و مرغ منجمد کاهش یافته و با وجود مکاتبات زیاد با مرکز سهمیهای به استان تخصیص نیافت.
معاون بهبود تولیدات دام سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در ادامه این نشست با اشاره به طرح حذف دلال در کشتار و عرضه گوشت قرمز در بازار خوزستان بیان کرد: با همکاری اتحادیه دام سبک و سنگین استان مقرر شده تا دام از دامدار بدون واسطه و با همکاری اتحادیه به کشتارگاه منتقل شود.
عبدالامیر نیرومند با بیان اینکه حذف دلال در کاهش قیمت این کالا بسیار اثر دارد اظهار کرد: در این طرح واسطهگر دخالتی ندارد و اتحادیه نیز نسبت به عرضه گوشت اقدام خواهد کرد.
وی گفت: مشکلی که بر سر راه اجرای این طرح وجود دارد نبود مکان مناسب برای عرضه و نگهداری گوشت در اهواز است.
نیرومند افزود: از دستگاههای متولی همچون شهرداری تقاضا میشود برای اجرای این طرح که باعث تعدیل قیمت کاذب گوشت قرمز در بازار استان خواهد شد در تهیه مکان مورد نیاز همکاری کنند.
نظر شما