بابلرود آرام گرفت

۱۰ آذر ۱۴۰۲، ۱۰:۵۷
کد خبر: 85307898
بابلرود آرام گرفت

ساری- ایرنا- بابلرود مازندران بعد از حدود ۴۸ ساعت خروش و یکه تازی در قلمرو ۷۸ کیلومتری خود و شکستن رکورد نیم قرن اخیر دبی آب آرام شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بارش شدید باران در هفتم آذر ماه جاری در سوادکوه شمالی و بخش های سه گانه شهر بابل در بابلکنار، بندپی شرقی و بندپی غربی به همراه بارش های شدید در شهر بابل سبب طغیان بابلرود شد.

این طغیان به حدی بود که تمامی جاده ساحلی شهر بابل که در کنار این رودخانه احداث شده است به طور کامل زیر آب رفت و از دسترس شهروندان خارج شده بود.

دبی آب رودخانه بابلرود در ۴۸ ساعت گذشته به ۲۸۰ متر مکعب در ثانیه رسیده بود که این آمار در نیم قرن اخیر بی سابقه است.

کشاورزان محدوده پل تاریخی محمد حسن خان این سیلاب و حجم آب را در چند ده سال گذشته بی سابقه دانستند که به گفته آنها ارتفاع سیلاب به هفت متر هم رسیده بود.

در حال حاضر با فرو نشست آب رودخانه بابلرود جاده ساحلی شهر بابل که حجم زیادی از ترافیک شهر بابل را پوشش می دهد از سیلاب رهایی یافت و زیر بار ترافیک رفت.

فیلم| بابلرود آرام شد

باران شدید هفت آذر که در برخی از مناطق مازندران به ۱۲۰ میلی متر هم رسیده بود به چند شهر خسارت وارد کرد. تجاوز به حریم و بستر رودخانه به همراه حجم زیادی از بارش در زمان کوتاه علت اصلی طغیان بابلرود ذکر شد.

رودخانه بابلرود که از سه شهرستان عبور می کند به خاطر لایروبی این رودخانه در محدوده شهر بابلسر که دبی آب به نقطه جوش رسیده بود به خاطر لایروبی های انجام شده هیچ خسارتی به همراه نداشت.

در بین سه شهرستان سوادکوه شمالی، بابل و بابلسر که میزبان بابلرود هستند شهرستان بابل بخاطر طغیان بابلرود دچار خسارت شد.

نقطه قابل توجه ماجرا آن است که در بخش های از محدود بابلرود در شهر بابل که لایروبی انجام شده بود، طغیان هیچ مشکلی ایجاد نکرد و طغیان و خسارت در قسمتی از رودخانه بود که لایروبی نشده است.

بارش ۱۲۰ میلی متری

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: بارندگی هفت آذر در برخی از مناطق مازندران به ۱۲۰ میلی متری رسیده بود که این بارش سبب سیلاب و طغیان شد.

حیدر داوودیان با بیان این مطلب که تجاوز به حریم و بستر رودخانه بابلرود مجرای این رودخانه را تنگ کرده است، بیان داشت: بارنگی با شدت زیاد در زمان کوتاه سیلابی شدن بابلرود را به همراه داشت.

این مقام مسوول تصریح کرد: خسارت احتمالی این طغیان و سیلاب در دست بررسی است.

فقدان برخی امکانات زیرساختی برای مقابله با طغیان از جمله نکته قابل توجه در این سیلاب بوده است که مسوولان استانی خواهان ارتقاع این زیرساخت که شامل ماشین الات است برای بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر مازندران، بابل هستند.

این طغیان سبب شد که ضرورت لایروبی بخش زیادی از رودخانه بابلرود در محدوده شهر بابل پیش از گذشته نمایان شود.

تجربه شرایط آب و هوای در ۲ ماه اخیر نشان از آن دارد که این طغیان ها ادامه دار است، و در ۲ ماه اخیر بابلرود چند مرحله طغیان کرده و جاده ساحلی شهر بابل را زیر آب برده است.

فیلم| بابلرود آرام شد

آزاد سازی حریم رودخانه بابلرود از جمله جدیدترین خواسته های مسوولان استانی و شهرستانی برای بابلرود است، تا جای که در برخی از نقاط عرض این رودخانه به حداقل ممکن رسیده است.

پیش از این هم متخصصان زیست محیطی این هشدار را داده بودند که باید برای نجات بابلرود طرح های مراقبتی و آزاد سازی حریم رودخانه از بالا دست این رودخانه بزرگ مازندران آغاز شود.

از طرف دیگر این کارشناسان به ساخت و سازهای بی رویه در حریم رودخانه هشدار داده بودند که می تواند خطر آفرین باشد.

صاحبنظران بیان کرده بودند باید جلوی ساخت و سازهای بی‌رویه کنونی و جاده سازی های در جنگلها و ارتفاعات بالادست در مسیر رودخانه بابلرود که هم سیستم هیدرولوژی و جذب و تنطیم آب را از بین می برد و از طرف دیگر موجب آلودگی فیزیکی بابلرود است را متوقف کرد.

بارش شب گذشته در شهرستان بابل سبب طغیان بابلرود شد و با شکستن رکورد ۵۰ ساله دبی آب ۲۸۰ متر مکعب برثانیه جاده ساحلی شهر بابل به طور کامل زیر آب رفت و بخشی از محله های شهری و روستایی حاشیه بابلرود دچار آبگرفتگی شدند.

طبق آمارهای موجود درمازندران دست‌کم ۱۲۰ رشته رودخانه به طول حدود هفت هزار کیلومتر وجود دارد که آب این رودخانه‌ها در مسیر عبور برای رسیدن به دریای خزر با ایجاد سردهنه کشاورزی توسط کشاورزان برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربری‌های دیگری مانند پرورش ماهی هم در این بین مورد توجه قرار دارد.

رودخانه بابلرود یکی از رودخانه‌های پُر آب مازندران است که از قلب جنگل‌های هیرکانی در مناطق بالادست سوادکوه مازندران سرچشمه می‌گیرد و بعد از طی مسافت ۷۸ کیلومتری و عبور از سه شهرستان‌ سوادکوه، بابل و بابلسر به دریای خزر می‌ریزد.

این رودخانه بزرگ و زیبا که با عبور از جنگلهای سر به فلک کشیده و دشت های زیبا به دریای خزر می ریزد در طول مسیر از سرچشمه تا دریای خزر مورد بی مهری های فراوان قرار می گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha