علی اصغر چاغروندی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: ساماندهی و استفاده بهینه از گاز مایع به عنوان یک سرمایه ملی یکی از موضوعاتی است که مدتهاست توسط هیات دولت پیگیری شده است.
وی افزود: پیش از وارد شدن گاز طبیعی به چرخه مصرف زندگی مردم، گاز مایع نقش اساسی در زندگی و سبد خانوارها برای گرمایش، پخت و پز و دیگر مصارف داشت اما با بهره مند شدن مردم از گاز طبیعی، روز به روز از مصرف گاز مایع کاسته شده است.
چاغروندی با اشاره به مصوبه ساماندهی گاز مایع بیان کرد: بر اساس این مصوبه، قرار شد همچنان گاز مایع با قیمت سابق یارانهای برای خانوارها و افرادی که مصرف گرمایشی و پخت و پز دارند عرضه شود ولی افرادی که مصرفی غیر از پخت و پز مانند مصارف تجاری و صنعتی دارند می توانند از سوخت دیگری به جای گاز مایع استفاده کنند.
به گفته سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز، در همین راستا، خرید گاز ویژه مصارف تجاری و صنعتی باید با قیمت فوب خلیج فارس که قیمت پایه صادرات است (نرخ آزاد) انجام شود.
چاغروندی اظهارکرد: طی یکسال گذشته سیاست این بود که همه مصرف کنندگان؛ از خانوارها گرفته تا مشاغلی مانند اغذیه فروشان و دیگر اصناف باید در سامانه "سدف" ثبت نام می کردند. این اقدام با هدف تخصیص ماهانه سهمیه ها به صورت الکترونیکی و در قالب زیرساخت بانکی برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از مصرف کننده ها در سامانه "سدف" ثبت نام کرده اند افزود: در نتیجه این فرآیند، متقاضیان سهمیه گاز مایع، سوخت مورد نیازشان را با قیمت قبل و دولتی دریافت می کنند.
سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز به شرایط بعد از اجرایی شدن فرآیندهای مربوط به ساماندهی توزیع گاز مایع اشاره کرد و گفت: این درحالی است که همواره برخی افرادی که از سهمیه یارانهای استفاده می کردند (مصرف کنندگان بخش های تجاری و صنعتی) در برابر فرآیند ساماندهی توزیع گاز مایع مقاومت می کنند و تمایلی به پیروی از قیمت جدید ندارند.
چاغروندی اعلام کرد: همچنین برخی مصرف کنندگانی که باید از گاز یارانهای استفاده کنند به دلیل اینکه در سامانه مذکور ثبت نام نکرده اند؛ سهمیه ای برای آنها تعیین نشده است.
وی یادآورشد: این بخش از مصرف کنندگان، باید تقاضای خود را در سامانه "سدف" تکمیل و اقدام به ثبت نام کنند.
ذخیره سازی گاز مایع به اندازه کافی
سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز با تاکید بر اینکه کمبود گاز مایع در استان وجود ندارد گفت: در رسانه های مختلف کمبود این نوع سوخت مطرح شده در حالی که کمبود گاز مایع وجود ندارد و حتی بیشتر از قبل ذخیره سازی انجام شده است.
وی ادامه داد: متقاضیان دریافت گاز مایع باید در سامانه مذکور اقدام به ثبت نام کنند تا امکان تخصیص سهمیه مطابق آیین نامه و مقررات انجام شود.
امکان ثبت نام حضوری متقاضیان گاز مایع فراهم شد
چاغروندی به نحوه ثبت نام افراد متقاضی گاز مایع نیز اشاره کرد و گفت: افراد متقاضی دریافت گاز مایع باید برای انجام مراحل ثبت نام، کد ملی، کدپستی و محل اسکان خود را وارد سامانه کنند؛ برای همکاری بیشتر با متقاضیان و همچنین تسریع در ثبت نام، تعدادی از امروز امکان ثبت نام حضوری متقاضیان در مناطق تحت پوشش فراهم شده است.
وی افزود: پس از ثبت نام، درخواست متقاضی باید توسط شرکت گاز تایید و این شرکت اعلام کند که فرد متقاضی دارای کد ملی و کد پستی مربوطه، فاقد گاز شهری و طبیعی است؛ در مرحله بعد پس از ورود مجدد به سیستم شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، سهمیه مورد نظر در کارت تعریف شده تخصیص داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه مراحل ثبت نام متقاضیان بیشتر از یک روز طول نمی کشد ادامه داد: به محض ثبت نام، شرکت گاز موظف است نسبت به تایید یا رد درخواست متقاضی در همان روز اقدام کند تا نسبت به تخصیص سهمیه مورد نظر، تعیین تکلیف شود.
سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز اظهارکرد: افرادی که قصد راه اندازی مشاغل تولیدی دارند و نیازمند گاز مایع هستند نیز باید ابتدا از طریق اداره کل صنعت، معدن و تجارت اتحادیه صنفی مورد نظر ثبت نام کنند که پس از تایید، مراحل اداری بعدی انجام خواهد شد.
چاغروندی با بیان اینکه به ازای هر خانوار ۴۴ کیلوگرم گاز مایع در ماه سهمیه معادل چهار کپسول ۱۱ کیلویی برای پخت و پز تعلق می گیرد گفت: برای صنف های مختلف نیز بر اساس الگوی مصرف سهمیه اختصاص می یابد.
وجود ۲۰۰ تن گاز مایع در مخازن شهر اهواز
وی گاز مایع ذخیره شده در مخازن شهر اهواز را افزون بر ۲۰۰ تن عنوان کرد و ادامه داد: مشکلی برای تامین گاز مایع وجود ندارد و سهمیه ای که تایید می شود حتما با قیمت یارانهای عرضه خواهد شد. اما این درحالی است که عرضه آزاد گاز مایع برابر دستورالعمل های ابلاغی و تصمیم گیری های قانونی با قیمت فوب تعیین می شود که در حال حاضر یک کپسول ۱۱ کیلویی با قیمت آزاد سه میلیون و ۱۴۰ هزار ریال و با قیمت یارانهای ۲۷۰ هزار ریال عرضه می شود.
سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه اهواز در خصوص خودروهایی که از گاز ال پی جی استفاده می کنند نیز گفت: هنگام تامین زیرساختهای این طرح به خودروهایی که از گاز مایع استفاده می کنند اعلام شد نسبت به ثبت نام اقدام کنند تا از سهمیه دولتی بهرهمند شوند.
وی تاکید کرد: طرح ساماندهی عرضه گاز مایع در راستای جلوگیری از قاچاق این سرمایه ملی اجرا شده زیرا گاز مایع گازی باکیفیت، بدون آلایندگی و با حرارت دهی بالا نسبت به گاز طبیعی است که نگهداری و حمل آن در کپسولهای با فشار بالا نیز ممکن است.
چاغروندی افزود: در حال حاضر، قاچاق گاز مایع در مرزهای شرقی کشور از حجم قابل توجهی برخوردار است و اگر قاچاق این محصول انجام نمی شد؛ نیازی به اجرای این طرح نبود. در بخش بنزین نیز همین وضعیت قاچاق را شاهد هستیم و برای پیشگیری از خسارت بیشتر به سرمایه های ملی، جایگاه ها محدودیت عرضه کارت آزاد دارند تا از قاچاق بنزین جلوگیری شود.
وی بیان کرد: محدودیت ها بر اساس میزان مصرف سوخت به اضافه چند درصد مازاد اعمال شده است تا هم مردم با کمبود سوخت روبهرو نشوند و هم جلوی قاچاق گرفته شود.
به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر به دلیل آنچه کمبود و افزایش نرخ گاز مایع در شهرهای مختلف استان خوزستان عنوان شده بود، زمینه برخی گله مندی ها بین شهروندان را فراهم کرده بود.
برابر اعلام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، همه متقاضیانی که از سوخت گاز طبیعی بیبهره هستند، میتوانند برای دریافت گاز مایع به سامانه «سدف» مراجعه و ثبتنام کنند.
نظر شما