بایسته های سند توسعه دانش بنیان کهگیلویه و بویراحمد؛ نخبگان ایده دهند

یاسوج - ایرنا - نخستین نشست تدوین سند توسعه دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد در حالی برگزار شد که می تواند راهبردی برای آینده روشن استان و آغاز راهی در راستای پیشرفت و آبادانی براساس ایده های خلاقانه نخبگان باشد اما برای تحقق اصولی آن بایسته هایی هم وجود دارد .

به گزارش ایرنا،اقتصاد دانش بنیان از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب به عنوان یک الگوی جامع و کارآمد تبیین کرده و امید می رود با عملیاتی شدن سند توسعه دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های بالفعل استان شکوفا شود.

آن طور که کارشناسان و نخبگان کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند تدوین سند توسعه دانش بنیان بر اساس واقعیت های موجود نه برپایه آرمان ها نخستین نیازی است که باید مورد توجه متولیان امر در این عرصه قرار گیرد.

این صاحب نظران تاکید می کنند که برگزاری منظم قرارگاه اقتصاد دانش‌بنیان، برنامه عملیاتی تصویب‌نامه‌ها و ابلاغیه‌های هیات وزیران به ویژه در حوزه‌هایی که جزو ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود از باسته های دیگری است که باید به آن توجه شود.

کارشناسان و نخبگان پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد بر این باور هستند که با تدوین این سند افزایش ضریب نفوذ فناوری و ارتقای بهره‌وری در واحدهای تولیدی به رشد تولید کمک شده و از هدررفت منابع انسانی، مالی و انرژی این استان پیشگیری می شود بنابراین ضمن توجه به کیفیت به سرعت در عمل برای تدوین این سند نیز باید توجه شود.

این صاحب نظران تاکید می کنند که ایجاد ارزش افزوده بالا از مهمترین مولفه‌های اقتصاد دانش‌بنیان است که نقش موثری در رشد درون‌زا و استقلال کشور دارد و امروزه کشورهایی که نفوذ علم در اقتصاد آنان بالاست به عنوان کشورهای سرآمد اقتصادی جهان مطرح شده‌اند.

اهمیت سند توسعه دانش بنیان

رییس سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد در نشست تدوین سند دانش بنیان استان اظهار کرد؛ این سند نقشه راه فعالیت‌های دانش بنیان استان است و باید توسعه دانش بنیان‌ها در اولویت مسئولان، سیاستگذاران، تصمیم سازان و تصمیم گیران باشد.

جهانگیر شاهینی با اشاره به سیاست گذاری‌ها، مصوبه‌ها و ابلاغیه های دولت سیزدهم در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان افزود، پارک علم و فناوریکهگیلویه و بویراحمد برای تدوین سند دانش بنیان و برنامه‌های عملیاتی به ویژه در حوزه مزیت‌های استان توجه ویژه داشته باشد.

وی بیان کرد: مزیت‌های اساسی استان متنوع بوده و در حوزه هایی نظیر کشاورزی ، آب و گردشگری باید با تمرکز بر این محورها در حوزه دانش بنیان اقدام های موثری انجام گیرد.

وی گفت : باید تلاش کنیم که با ایجاد شتابدهندگان بخش خصوصی، ایجاد مراکز نوآوری در دانشگاه ها و نمایندگی بنیاد نخبگان، فضا را برای توسعه بیشتر کسب و کارهای نوآور ودانش بنیان فراهم کرد.

او همچنین بر ضرورت مشارکت بیش از پیش نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه در حوزه های مختلف برای کمک به توسعه و پیشبرد برنامه های فرهنگی و طراحی و ایده های خلاقانه در موضوعات گوناگون تاکید کرد.

رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد؛ امروز به نقشه راه برای توسعه دانش بنیان‌ها نیاز داریم و این سند باید امسال تهیه و تنظیم شود.

وی گفت: تدوین سند برنامه توسعه دانش بنیان استان باید بر اساس منویات مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم ، آمایش سرزمین و قانون تولید دانش بنیان تدوین شود و لازم است حاوی چشم انداز و راهبردهای اساسی استان بوده و وظایف هر دستگاه روشن شودتا به سرانجام مطلوب برسد.

وی افزود: در تهیه سند دانش بنیان استان از شرکت های فناور و نخبگان استان انتظار همراهی داشته و توصیه می شود در تهیه و تدوین سند از همه ایده‌ها استفاده شود.

شاهینی خاطرنشان کرد: همچنین آموزش و مباحث علمی باید به طور کامل درآن دیده شود.

ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غرب ایران واقع شده است و به عنوان کریدور شمال به جنوب کشور محسوب می شود و یک درصد جمعیت کشور را دارد،این استان در گردشگری جزو استان‌های برتر است و دومین استان نفت خیز کشور می باشد و معادل ۲۰ درصد پیک تولید نفت و گاز کشور در گچساران و بهمئی تولید می شود.

۴۰ درصد گونه گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که استان در این زمینه در کشور رتبه اول را دارد به طوری که وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در استان، یکی از ارزشمندترین ثروت های ناشناخته در این سرزمین زرخیز بشمار می رود.

کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است به گونه ای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.

به لحاظ جغرافیایی استان چهار فصل است و ۲ اقلیم سردسیر و گرمسیر دارد و ۹۰ درصد استان پوشش جنگل است و بعد از استان های شمالی دومین استان جنگلی است.

دومین استان منابع آب، استان کهگیلویه و بویراحمد است و ۱۰ درصد آب های کشور از این استان سرازیر می شود و رودخانه های مارون، بشار و زهره و آبشارهای کردوغ، تنگ تامرادی، بهرام بیگی و چشمه های جوشان جشمه میشی، چشمه بلقیش و طسوج بی نظیر هستند.

کهگیلویه و بویراحمد قابلیت‌های بسیاری در کشاورزی دارد به لحاظ محصولات کشاورزی در سیب درختی رتبه هشتم، گردو رتبه ششم، ماهیان سردابی رتبه سوم را داراست.

در مجموع این استان با توانمندی های بی نظیر در منابع مختلف و حتی نیروهای انسانی شاخص به دلیل محرومیت های عمیق به جا مانده از سال های گذشته، نیازمند نگاه توسعه مدارانه دولت سیزدهم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha