پس از آتش بس موقت غزه، اوضاع چگونه خواهد شد؟

تهران- ایرنا- با نزدیک شدن به پایان آتش بس موقت در غزه میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، سئوالاتی درباره وضعیت پس از آتش بس در نوار غزه مطرح شده است.

به گزارش امروز (یکشنبه) ایرنا، رای الیوم در مطلبی با اشاره آتش بس موقت در غزه آورده است: همزمان با ادامه آتش بس چهار روزه پس از ۴۸ روز درگیری خونین و بمباران متوالی، سئوالاتی درباره این آتش بس مبهم وجود دارد که بارزترین آنها این است که آتش بس کنونی به نفع حماس است یا رژیم صهیونیستی؟ سئوالاتی دیگر هم درباره اوضاع پس از آتش بس وجود دارد.

رژیم صهیونیستی با وجود توافق آتش بس و تن دادن به شروط مقاومت فلسطین و ترک آسمان غزه از سوی بمب افکن اسرائیلی، رژیم تل آویو به راههای مخفیانه و محرمانه دیگری برای جمع آوری اطلاعات امنیتی و آمادگی برای مرحله جدید از درگیری روی آورده است.

در این راستا رسانه صهیونیستی معاریو اعلام کرد که ارتش این رژیم در دوره آتش بس در راستای جمع آوری اطلاعات و تقویت توان نظامیانش اهتمام خواهد ورزید و گرچه پهپادها را برای جمع آوری اطلاعات نمی‌فرستد، اما ابزارهای اطلاعاتی دیگری را مدنظر دارد.

ارتش اشغالگر آتش بس موقت چهار روزه را که از روز جمعه آغاز شده به منزله پایان جنگ نمی‌داند و از همین رو آرایش نظامی نظامیانش را به گونه ای چیده که بتواند پس از آتش بس جنگ را از سربگیرد.

از سوی دیگر حماس هم از آتش بس برای آماده شدن برای مرحله جدیدی از جنگ که ماه‌ها به طول می‌انجامد، استفاده می‌کند.

«یوسی کوبر فاسر» رئیس سابق پژوهشکده اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در این باره می گوید: حماس به دنبال آزادی تدریجی اسیران است و اینکه، ایده شکست حماس محقق نخواهد شد. رهبران حماس بر این باورند که پیروزی بزرگی از طریق ضربه اطلاعاتی و نظامی به اسرائیل و نیز فرماندهان خود از حملات اسرائیل به دست آورده‌اند.

وی افزود: رهبران حماس ۱۵ نفر هستند که معمولا در غزه، دوحه و بیروت هستند و تصمیمات را با اجماع اتخاذ می‌کنند.

این پژوهشگر صهیونیست مدعی شد: اما راهبرد جنگ هم اکنون محصور در داخل غزه است و برای رهبران خارج حماس هم مشخص نیست و همین موضوع پیش بینی حرکات بعدی آنها را دشوار می‌سازد.

«ایلی نیسان» تحلیلگر صهیونیست می گوید: یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در غزه گفته که همه اسیران را در اختیار ندارد و هدفش ترمیم صفوف حماس است. او خواهان توقف پرواز پهپادهای اسراییل در آسمان غزه است که به جمع آوری اطلاعات برای ارتش اسرائیل می پردازند تا مدتی بعد ارتش از آن استفاده کند.

«یوآب ستیرن» تحلیلگر سیاسی رژیم صهیونیستی هم گفته که حماس از آتش بس به منظور آمادگی برای حمله رژیم اسرائیل و مقابله با آن استفاده خواهد کرد و  آتش بس به حماس فرصتی برای تجدید قوا می‌دهد. احتمال می‌رود که رژیم اسرائیل حمله گسترده به شهر السنوار یعنی شهر خان یونس انجام دهد.

ژنرال «گئورا ایلاند» ژنرال صهیونیست هم گفت: درگیری در جنوب غزه به مراتب سخت تر از شمال خواهد بود و علتش هم وجود آوارگان است که بحران انسانی را تعمیق و فشار بین المللی بر اسرائیل را تشدید خواهد کرد.

در مقابل نیز این دیدگاه متصور است که بعد از پایان آتش بس موقت، با میانجیگری طرف های بین المللی فضا به سمت تمدید آن و ایجاد یک آتش بس پایدار حرکت کند. با این حال، باید منتظر بود و روند و سمت و سوی تحولات در روزها و هفته های آینده را زیر نظر داشت که آیا به سمت یک تمدید آتش بس حرکت خواهد کرد یا ادامه نبرد.

به گزارش ایرنا، مقاومت فلسطین، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و دیگر مناطق سرزمین های اشغالی، در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) گذشته عملیات طوفان الاقصی را علیه این رژیم آغاز کرد. یک روز بعد رژیم صهیونیستی مطابق معمول با قتل عام غیرنظامیان و بمباران وحشیانه مناطق مسکونی غزه به عملیات رزمندگان مقاومت پاسخ داد و ادعا کرد که تا آزادی کامل اسرایش به عملیات در غزه ادامه خواهد داد. این رژیم در نهایت، جمعه گذشته شکست در عملیات خود برای آزادسازی اسرایش را پذیرفت و تسلیم مقاومت شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha