"محمدجواد خانزادی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خارج از تاریخ یادشده، عشایر مهمان و بومی حق ورود به مراتع استان را ندارند و باید علوفه دام های خود را خریداری و تامین کنند.
وی افزود: هم اکنون بیشتر عشایر کوچرو استان ایلام در مناطق "میان بند" اتراق دارند و از اول آذرماه به تدریج در نواحی قشلاقی و گرمسیری مستقر خواهند شد.
خانزادی ادامه داد: عشایر مهمان بایستی با استفاده از خودروهای حمل و جابجایی احشام، به سمت مراتع استان کوچ کنند و از شیوه کوچ سنتی بپرهیزند.
وی یادآور شد: همچنین عشایر مهمان قبل از ورود به استان ایلام، نسبت به مایه کوبی احشام، طیور و سگ های گله خود اقدام کنند.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام با بیان اینکه یک هزار و ۲۸۹ کیلومتر ایل راه در استان وجود دارد، ابراز کرد: عملیات بهسازی و مرمت ایل راه های استان در شهرستان های گرمسیری محل تردد قشلاق عشایر در حال انجام است.
خانزادی در مورد شرایط نامساعد جوی هم توضیح داد: به همه عشایر کوچرو هشدارهای لازم در خصوص عدم اتراق در حاشیه رودخانه ها و خشکه رودها و نیز پرهیز از حضور در ارتفاعات داده شده است.
به گزارش ایرنا، استان ایلام دارای ۹ هزار خانوار عشایری با ۶۰ هزار نفر جمعیت بوده و یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند.
۱۰ درصد از کل جمعیت استان را جامعه عشایری تشکیل داده است.
همه ساله از نیمه دوم آذرماه تا اوایل اردیبهشت ماه ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری با حدود ۲۰۰ هزار راس دام از مناطق سردسیر استان های کرمانشاه، لرستان و همدان به نواحی گرمسیری ایلام کوچ و زمستان را در ایلام سپری می کنند.
عمده این عشایر در شهرستان های جنوبی استان اتراق دارند.
میان بند به مناطق مابین قشلاق و ییلاق اطلاق می شود.
نظر شما