به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری افه، در بیانیهای که ایوان خیل وزیر امور خارجه ونزوئلا از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر کرده، آمده است که این کشور «از توافقهای به دست آمده در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه کشورهای عربی که ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) در شهر ریاض برگزار شد، استقبال و به طور کامل از آن حمایت میکند؛ نشستی که به نسلکشی اعمال شده توسط اسرائیل علیه مردم فلسطین پرداخته است».
این کشور حوزه کارائیب به «محکومیت قاطع تجاوز اسرائیل علیه فلسطین» توسط کشورهای شرکتکننده در نشست ریاض پیوست و تاکید کرد که به «اقداماتی که در دادگاه کیفری بین المللی (ICC) برای تعیین مسئولیت این اقدامات جنایتکارانه انجام خواهد شد، میپیوندد».
ونزوئلا همچنین از فراخوان دیروز مبنی بر تشکیل فوری یک کنفرانس بینالمللی صلح حمایت کرد و اطمینان داد که این کنفرانس بین المللی «بر اساس انطباق با قطعنامههای سازمان ملل متحد برای راهحل فوری دو کشوری است».
عصر شنبه، شرکتکنندگان در اجلاس سران عربی - اسلامی در شهر ریاض در بیانیهای حملات و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه را محکوم کردند و توقف فوری جنگ، شکستن محاصره غزه و ارسال کاروانهای کمکهای بشردوستانه عربی اسلامی و بین المللی به این منطقه را خواستار شدند.
سران کشورهای عربی و اسلامی همچنین در بیانیه پایانی خود بر اهمیت درخواست از دادستان دیوان کیفری بینالمللی برای آغاز تحقیقات فوری درباره جنایتهای جنگی و جنایتهای علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی در سراسر اراضی اشغالی فلسطین از جمله بیتالمقدس شرقی تاکید کردند.
دولت کاراکاس همچنین در بیانیهای جداگانه تمام مظاهر نفرت و تحریک نابودی مردم فلسطین با الهام از دکترین نازی ها در بحبوحه نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه را رد کرد.
دولت ونزوئلا در واکنش به اظهارنظرهای عمیحای الیاهو وزیر به اصطلاح میراث رژیم صهیونیستی که چندی پیش خواهان ریختن بمب اتم روی نوار غزه شده بود و این بار هم خواهان قتل هرکسی شد که پرچم فلسطین را در دست داشته باشد، اعلام کرد: ملت فلسطین تا به امروز به شایستهترین نماد شورش علیه بربریت اسرائیل تبدیل شده است.
دولت ونزوئلا از جامعه بینالمللی خواست تا تلاشهای انجام شده توسط کشورهای مختلف مبنی بر «ارجاع پرونده جنایتهای اسرائیل به دادگاه کیفری بین المللی» را بسیج و حمایت کند.
در متن این بیانیه آمده است: دیوان کیفری بینالمللی باید مسئولیتها را تعیین کند و به طور مؤثر جنایتهای جنگی و جنایتهای علیه بشریت را که توسط سران اسرائیل علیه مردم فلسطین اعمال شده و در هفتههای اخیر تمام جهان را وحشت زده کرده است، قضاوت کند.
دولت کاراکاس تاکید کرد که قتلهای سیستماتیک علیه مردم غیرنظامی و بی دفاع که توسط مقامهای اسرائیلی در غزه سازماندهی شده است، باید هرچه زودتر متوقف شود و همچنین کمکهای بشردوستانه بدون هیچ گونه محدودیتی به مناطق آسیبدیده منتقل شود.
جمهوری بولیواری ونزوئلا اعلام کرد که استقلال فلسطین باید «توسط همه نهادها و سازمانهای بینالمللی تضمین شود».
از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط رزمندگان حماس در پاسخ به جنایتهای صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی، رژیم اسرائیل حملات وحشیانهای را علیه غیرنظامیان آغاز کرده و بیش از ۱۱ هزار فلسطینی تاکنون جان خود را از دست داده و هزاران فلسطینی دیگر نیز از خانههای خود آواره شدند.
نظر شما