دادگستری کرمان: ادارات متولی در نظارت بر صدور بارنامه کم‌کاری می‌کنند
عکس آرشیوی است

کرمان - ایرنا - معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: دستگاه های اجرایی متولی، در نظارت بر مبحث حمل بار و صدور بارنامه اهمال می‌کنند که مشکل‌زا شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان، سید مهدی قویدل در نشست تخصصی بررسی جرائم مرتبط با تصادفات و بخش حمل و نقل عمومی مسافری درون و برون شهری تاکید کرد: یکی از مسائلی که ایجاد مشکل کرده، ضعف در نظارت بر حوزه پایانه های باربری و مسافربری است که برخی دستگاه ها به دلایلی اختیارات قانونی خود را ترک و از انجام آن خودداری می کنند.

وی بیان کرد: متاسفانه درباره حمل بار و صدور بارنامه مکرر گزارش هایی از طریق مردم به مراجع قضایی، شرکت پخش ملی فراورده های نفتی و انجمن صنفی رانندگان درباره نارضایتی های زیاد آنان اعلام می شود.

قویدل گفت: چالش هایی در بحث حمل و نقل وجود دارد که چنانچه برطرف شوند، بسیاری از مشکلات در زمینه قاچاق سوخت و سایرجرائم و مخاطرات مربوط به حمل و نقل نیز حل خواهد شد.

دادگستری کرمان: ادارات متولی در نظارت بر صدور بارنامه کم‌کاری می‌کنند

وی با اشاره به اینکه در راستای حمایت از رانندگان شرکت های حمل و نقل باید از سامانه‌ توزیع بار و نوبت دهی مجازی استفاده کنند، افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که همه موارد مربوط، سامانه ای و هوشمند سازی شود و بدون حضور فیزیکی راننده مراحل بارنامه ای طی شود.
معاون قضایی دادگستری استان کرمان با اشاره به مزایای سامانه نوبت دهی خاطر نشان کرد: مهمترین مزیت سامانه نوبت دهی توزیع عادلانه بار بین رانندگان، پیشگیری از صدور بارنامه های غیرواقعی برای دریافت سهمیه سوخت و قاچاق آن، جلوگیری از سوءاستفاده مالی از بارنامه ها، حذف دلالان واسطه ها از چرخه حمل و نقل و جلوگیری از سوءاستفاده های میلیاردی برخی شرکت هاست.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در گذشته شرکت های حمل و نقل بعضا با تبانی با رانندگان خودروهای سنگین اقدام به صدور بارنامه های غیر واقعی برای دریافت سهمیه سوخت از شرکت نفت می کردند، ضعفی مهم برای این سیستم بوده که با وجود سامانه های جدید برخی از این معایب برطرف شده ولی تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان همچنین با اشاره به موضوع حمل بار در معادن افزود: شرکت‌ها و معادنی که در اخذ بارنامه و حمل بار برابر مقررات اقدام نمی کنند باید توسط دستگاه های ذیربط شناسایی، توجیه و مکلف به اجرای قوانین و دستورالعمل ها شوند.

وی تاکید کرد: هرگونه مساله، چالش و مشکل در حوزه ناوگان های حمل و نقل برون و درون شهری با ارائه راهکار به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اعلام تا از طریق مسئولان قضایی استان و در صورت لزوم از طریق معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم پیگیری شود.

قویدل همچنین با بیان اینکه حمل مسافر توسط سواری های بدون مجوز در سطح استان موجب نارضایتی عمومی و احساس نا امنی روانی می شود اظهارداشت: همچنین فعالیت غیرقانونی شرکت ها و تاکسی های اینترنتی از دیگر مواردی است که باید در دستور کار بررسی و ساماندهی استانی دستگاه های مربوطه قرار گیرد.

به گفته وی چالش هایی در بحث حمل و نقل وجود دارد که چنانچه برطرف شوند، بسیاری از مشکلات در زمینه قاچاق سوخت و سایرجرائم و مخاطرات مربوط به حمل و نقل نیز حل خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha