به گزارش ایرنا، تارنمای آمریکایی آکسیوس روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از دو مقام امریکایی و اسرائیلی نوشت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس روز دوشنبه خود از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خواسته است تا با توقف (وقفه) سه روزه درگیری ها موافقت کند تا امکان پیشرفت در آزادی برخی گروگان ها از سوی حماس فراهم شود.
این رسانه آمریکایی افزود: یک مقام امریکایی گفت بر اساس پیشنهادی که میان آمریکا، اسرائیل و قطر در حال بررسی است، حماس ۱۰ تا ۱۵ گروگان را آزاد می کند و از توقف(وقفه) سه روزه برای تایید هویت همه گروگان ها و ارائه فهرستی از اسامی آنان استفاده می کند.
آکسیوس اضافه کرد: دو مقام اسرائیلی گفتند حماس حدود ۱۸۰ گروگان، جهاد اسلامی فلسطین ۴۰ گروگان و سایر گروه ها حدود ۲۰ گروگان را در اختیار دارند.
حماس روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد آماده است ۱۲ تبعه خارجی را که به گروگان گرفته است آزاد کند، اما به دلیل حملات هوایی و عملیات زمینی اسرائیل نتوانسته است این کار را انجام دهد.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: این دو مقام آمریکایی و اسرائیلی گفتند نتانیاهو به بایدن گفته است که به نیات حماس اعتماد ندارد و معتقد نیست که آنها آماده توافق درباره گروگانها هستند.
آکسیوس ادامه داد: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل همچنین گفته است که اسرائیل ممکن است در صورت توقف (وقفه) سه روز درگیری، حمایت بین المللی کنونی خود را از دست بدهد.
به نوشته این رسانه آمریکایی و خبرنگار یهودی آن، دفتر نخست وزیر اسرائیل از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.
آکسیوس ادامه داد: دولت بایدن عمدتاً از طریق دولت قطر که برخی از رهبران حماس در این کشور مستقر هستند، روی این موضوع کار کرده است.
ویلیام (بیل) برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) این هفته در خاورمیانه است و بخشی از تمرکز او بر آزادی گروگان ها است. او مذاکراتی در اسرائیل داشته و در اواخر این هفته با مقامات قطری دیدار خواهد کرد.
آکسیوس همچنین به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت: نتانیاهو توقف (وقفه) سه روزه نبرد را آتش بس می داند و معتقد است برای آزادی تعداد کمی از گروگان ها به یک بازه زمانی طولانی سه روزه نیاز نیست.
به گزارش ایرنا، نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و ستم رژیم صهیونیستی، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
در این زمینه نگرانیهای جامعه جهانی به فاجعه انسانی، کشتار بیرحمانه مردم غزه و درخواستها برای متوقف کردن ماشین کشتار رژیم اسرائیل، رو به افزایش است اما این رژیم همچنان بر حملات خود ادامه داده و سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی تاکید دارد که به هیچ عنوان مساله آتشبس مطرح نیست و در واقع همه برنامهها و طرحهای این رژیم برای جنگ، کشتار و ویرانی بیشتر است.
نظر شما