به گزارش ایرنا، چند سالی است که روش ثبتنام کتابهای درسی از سوی دفتر نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش تغییر پیدا کرده و به جای اینکه دانشآموزان از طریق ثبتنام در کتابفروشیها، کتابدرسی دریافت کنند باید به سامانه ثبتنام کتابدرسی بروند و از طریق کد دانشآموزی که از طریق ثبتنام در سامانه دیگری به دست آوردند، درخواست کتابدرسی دهند.
کارشناسان میگویند که روش جدید کارآمدی زیادی دارد و بزرگترین فایدهاش اینست که توزیع کتاب بر اساس اطلاعات دقیق دانشآموزان هر منطقه و مدرسه خواهد بود و از هدررفت آن در برخی مناطق و کمبود در برخی مناطق دیگر که پیش از این بارها رخداده بود، جلوگیری میشود.
علاوه بر آن روش توزیع جدید کتاب باعث شده اطلاعات آماری هر منطقه به تفکیک ثبت شود که این موضوع کمک بزرگی به آموزش و پرورش هم کرده است.
اما حالا در نحوه توزیع گویا مشکلاتی وجود دارد و طبق گفته برخی از والدین در برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان دانشآموزان یا با تأخیر زیادی کتابهایشان را دریافت میکنند یا اصلاً کتاب به دست آنها نرسیده است.
بر همین اساس، گزارشهایی از کمبود کتب در برخی مدارس و برخی مقاطع تحصیلی شهرستانهای سیستان و بلوچستان به این رسانه رسیده که خبرنگار ایرنا بر آن شد تا پس از گذشت حدود ۲ ماه از آغاز سال تحصیلی در خصوص این معضل، بررسیها و واکاوی لازم را صورت دهد.
هیچ کمبود کتابدرسی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در پاسخ به خبرنگار ایرنا با تأکید بر این مطلب که در این استان با کمبود کتابدرسی مواجه نیستیم، بیان کرد: کتابهای درسی تنها در این استان رایگان توزیع میشود، امسال برای اولینبار از ۱۶ خردادماه اقدام به توزیع کتابدرسی در دستور کار قرار گرفت.
حسن بروشکی افزود: فرآیند تخصیص کتابهای درسی به هر دانشآموز منوط به ثبتنام آنان در سامانه "سیدا" و ثبت سفارش کتاب درس است، خانوادهها و دانشآموزان باید پیگیر ثبت نهایی خود در این سامانهها باشند به این علت که دانشآموزی که از این طریق ثبتنام کرده باشد بر اساس کد ملی کتاب دریافت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در مدارس غیردولتی کتاب با پرداخت هزینه از سوی والدین دانشآموز توزیع میشود، ادامه داد: مشکلی در تأمین و کمبود کتابدرسی در سیستان و بلوچستان نداشتهایم و تاکنون در همه مناطق و مدارس کتابدرسی توزیع شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهار کرد: دانشآموزانی که به هر دلیلی مهاجرت یا شرایط شغلی والدین با تأخیر اقدام به ثبتنام در سامانه "سیدا" و ثبت کتابدرسی کرده باشند به علت اینکه اطلاعات آنها با تأخیر در سامانه بارگذاری شده قطعاً در دریافت کتاب با مشکل روبرو شدهاند بر این اساس بروز این مشکل از سوی آموزش و پرورش نیست و کوتاهی به دانشآموز و خانواده برمیگردد؛ بنابراین کتاب هم با تأخیر به دست آنها میرسد.
نظر شما