به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد علی افکاری، روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز افزود: در سفر اول با توجه به اینکه فارس جزو استان های نخستی بود که سفر به آن انجام شد در بحث تخصیص اعتبار به خوبی دیده نشد که این مساله در سفر دوم جبران شد.
او ادامه داد: در سفر نخست ۱۴۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۶۸ هزار میلیارد ریال به تصویب رسید که این عدد در سفر دوم به حدود ۲۸۰ هزار میلیارد ریال رسیده که البته تا نهایی شدن آن این عدد بیشتر نیز خواهد شد.
مهمترین گام در جهت برنامه ریزی، تحلیل دقیق وضع موجود است
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، مهمترین گام در جهت برنامه ریزی برای رسیدن به نقطه مطلوب را تحلیل دقیق وضع موجود دانست و گفت: در استان در حوزه برنامه ریزی، اقدامات خوبی برای توسعه استان در دست انجام است.
افکاری افزود: در حقیقت برنامه چگونگی حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب را نشان می دهد.
وی ادامه داد: اگر تحلیل وضع موجود به خوبی انجام نشود طبیعتا در مسیر حرکت به سمت هدف مطلوب با مشکل مواجه خواهیم شد و ای هدف محقق نخواهد شد.
افزایش ۶۶ درصدی اعتبارات عمرانی فارس
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم گفت: کل اعتبارات عمرانی امسال استان حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال است که این عدد در مقایسه با اعتبارات سال گذشته حدود ۶۶ درصد رشد داشته است.
عبدالحمید سنگی افزود: اعتبارات عمرانی استان شامل اعتبارات استانی، اعتبارات سه درصد نفت و گاز، اعتبارات ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده و اعتبارات توازن است.
وی ادامه داد: سرجمع اعتبارات تملک دارایی استانی نیز ۶ درصد، اعتبارات نفت و گاز حدود ۱۶۵ درصد، اعتبارات توازن ۵۴ درصد، اعتبارات توازن که مربوط به نمایندگان است نیز حدود ۷۶ درصد رشد داشته است.
او اظهار کرد: تاکنون سه هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال اعتبارات محرومیت زدایی هم داشتهایم که با لحاظ این رقم سرجمع اعتبارات استان به ۶۳ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال رسیده است.
معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه فارس گفت: سرجمع تخصیص اعتبارات عمرانی استان تاکنون حدود ۱۴ درصد بوده، اعتبارات نفت و گاز ۱۲ درصد، اعتبارات استانی حدود ۲۳ درصد، اعتبارات توازن ملی تاکنون تخصیص نداشته ایم اما اعتبارات توازن کل حدود ۳۰ درصد تخصیص گرفته ایم.
سنگی افزود: اعتبارات ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده فقط برای ورزش هزینه میشود که یک هزار و ۴۰ میلیارد ریال است و تاکنون نیز حدود ۱۱ درصد آن تخصیص گرفته است.
سنگی افزود: اعتبارات هزینهای استان هم ۲۲ هزار میلیارد ریال است که بین ۲۴ دستگاه مشمول بودجه اعتبار هزینه ای توزیع می شود که تاکنون ۵۶ و ۱۸ صدم درصد آن تخصیص یافته است.
وی گفت: در سفر دوم رئیس جمهور به فارس (بیستم و بیست و یکم مهرماه ۱۴۰۲) تقریبا پروژههای نیمه تمام مهم و تاثیرگذار گنجانده شده و با توجه به اینکه تخصیص ۱۰۰ درصدی می گیرند میتوان امیدوار بود که تا پایان سال ۱۴۰۳ و ابتدای سال ۱۴۰۴ شاهد بهره برداری از تمام پروژههای مهم استان باشیم.
فارس، پایلوت بهبود بهره وری و مصرف آب در کشور
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم گفت: در نشستی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور داشتیم، با توجه به مشکل آب در کشور و استان، مقرر شد که فارس به عنوان پایلوت بهبود بهره وری و مصرف آب در کشور باشد.
رضا موسوی محسنی افزود: به دنبال این تصمیم و بر اساس گزارش ارائه شده به سازمان برنامه و بودجه کشور، حوزه آبریز طشک و بختگان به عنوان چارچوبی برای این مطالعه در نظر گرفته شد که اگر به خوبی انجام شود می توانیم در حوزه روستایی و کشاورزی یک چارچوب مثبت را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: همچنین از سال گذشته ۲ مطالعه سنگین در استان در حوزه آمایش شروع کرده ایم که امسال به نتیجه خواهند رسید.
او اظهار کرد: اولین مطالعه مربوط به بهروزرسانی آمایش استان بود که برای اجرایی کردن بهتر آن مورد نیاز بود و دومین مطالعه نیز این بود که تصمیم گرفتیم سند توسعه شهرستان ها را بر مبنای همان برش آمایشی مورد توجه قرار دهیم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: تا پایان امسال تمام شهرستان های استان فارس دارای برش آمایشی توسعه خواهند بود که بسیار مهم است.
موسوی محسنی افزود: در زمینه مطالعات توسعه روستایی نیز در هر سال ۲۹۶ روستا را از لحاظ اشتغال زایی مورد توجه قرار دادیم و بعد هم طی یک تفاهم نامه با بنیاد مسکن بحث منظومههای روستایی را بر مبنای آن شکل دادیم.
وی ادامه داد: برای اولین بار یک پیوستگی بین آمایش ملی، استانی، سند توسعه شهرستان و سند توسعه روستایی خواهیم داشت که این پیوستگی این مساله را به وجود می آورد که بتوانیم هرچه بهتر مدل های برنامه ای خود را دنبال کنیم.
فارس، رتبه ششم کمترین نرخ تورم ۱۲ ماهه در کشور
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم گفت: بر اساس آخرین آمار تورم مرکز آمار که مربوط به مهرماه ۱۴۰۲ است، تورم ۱۲ ماهه در مهرماه ۴۳ و ۹ دهم درصد و کشور ۴۵ و نیم درصد بوده و فارس در این زمینه در رتبه ششم کمترین نرخ تورم قرار دارد.
سعید رضا زارعی افزود: نرخ تورم نقطه به نطقه استان در مهرماه ۳۹ و چهار دهم درصد و نرخ تورم ماهانه هم ۲ و هشت دهم درصد بوده است.
وی ادامه داد: آخرین نرخ بیکاری تابستان ۱۴۰۲ بر اساس آمار مرکز آمار ایران استان فارس نیز ۶ و هشت دهم درصد که رتبه نهم کمترین نرخ بیکاری کشور را شامل می شود و اگر با تابستان ۱۴۰۱ که هفت و ۲ دهم درصد بوده مقایسه کنیم نرخ بیکاری استان کاهش داشته است.
او افزود: نرخ مشارکت نیز که در تابستان ۱۴۰۱ ۳۶ درصد بوده در تابستان امسال به ۳۷ و یک دهم درصد رسید.
نظر شما